Återföreställa kyrkan i en föränderlig kultur

Allmänt

Programbeskrivning

Mycket har skrivits om den dramatiska nedgången i kyrkans medlemskap och närvaro som bevis för 'Christian Britain's död' från 1960-talet till idag, vilket väcker frågor om den institutionella kyrkans framtid i synnerhet och 'organiserad religion'.

Denna modul syftar till att gå utöver sådana "rubriker" för att utrusta studenterna för att förstå och kritisera mönster av nedgång och tillväxt som är kännetecknande för kyrkan under 2000-talet med både teologiska och sociologiska verktyg.

Kyrkan i Storbritannien kommer att "läsas" i ett vidare sammanhang av sociala, religiösa och kulturella förändringar och situationen i Europa, Amerika och utvecklingsländerna. Både de utmaningar som den moderna kyrkan står inför och de svar som erbjuds kommer att granskas kritiskt, med särskild hänvisning till samhälls-, mission- och ministeriemönster.

Denna modul gör det möjligt för studenter att förvärva de nödvändiga verktygen för att förstå kyrkan i mission i samtida kultur. Det kommer att ge möjlighet att utvärdera nya sätt att vara kyrka och bedöma olika typer av kyrkans tillväxt, både förflutna och nuvarande. Studenter kommer att uppmuntras att lära sig om olika kulturer och utforska olika teologier rörande uppdraget, t.ex. befrielseteologier, svarta teologier, gröna teologier och samtida missionärssamtal.

De som inte ingår i MA-programmet är mycket välkomna att boka på den här modulen som revisor.

Senast uppdaterad Jan 2021

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Sarum College is an ecumenical centre for Christian study and research where our passion is learning that nourishes the human spirit. Welcoming people of all faiths and none, we offer space and time f ... Läs mer

Sarum College is an ecumenical centre for Christian study and research where our passion is learning that nourishes the human spirit. Welcoming people of all faiths and none, we offer space and time for enquiring minds to grow in wisdom and courage. Läs mindre