CE - expertis inom vinförvaltning
ISAG - European Business School
Nyckelinformation
Campus läge
Porto, Portugal
språk
Engelsk, Portugisiska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
54 timmar
Takt
Deltid
Studieavgifter
EUR 815 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Mar 2024
* Tabell i bruk för läsåret 2021/2022
Introduktion
BESKRIVNING
Expertis inom vinförvaltning är en banbrytande kurs som täcker alla intresseområden för vinbranschen, som tillhandahålls av de bästa yrkesverksamma inom varje område.
Det är en kurs som kompletterar den teoretiska presentationen av teman med en mycket stark praktisk inlärningsaspekt, genom flera vinprovningar och fallstudier, som gör att man kan förstå begreppen mycket lättare.
Expertis inom vinhantering förbereder eleverna på ett differentierat sätt eftersom det sammanför tvärgående kunskap om alla områden som är viktiga för sektorn, med fördelar som tillåter, särskilt:
- Till nuvarande yrkesverksamma, att bättre känna till arbetspartnern för deras samtalspartners inom företagen, vilket gör att informationsflödet blir bättre mellan avdelningarna;
- Till vinälskare, tala med soliditet och kunskap om sektorns pressande frågor;
- För dem som letar efter ett jobb inom vinsektorn, få verktygen för att ha en global och strategisk vision om vinvärlden, för att göra skillnad på arbetsmarknaden;
- Till företagare, ge ett fullständigt perspektiv på verksamheten.
MÅL
I slutet av kursen ska praktikanten kunna:
- Anta en helhetssyn på vinsektorn;
- Att uppfatta dynamiken och interaktionen mellan alla sektorområden som upprätthåller vin, från produktion till leverans till slutkonsumenten;
- Förstå vin som en jordbruksprodukt och som ett företag;
- Förstå det strategiska perspektivet för vin i Portugal och placera det i ett internationellt sammanhang med tanke på tävlingen.
- Känn de viktigaste internationella vinregionerna och de olika typerna av vin som produceras där;
- Förstå påverkan av terroir, drivsystem, druvsorter och vilka faktorer som påverkar ett vin i vingårdarna;
- Att känna till oenologens arbete, processerna för vinframställning, blandning, åldring och åldring av viner;
- Lär dig att skapa en professionell vinprovning, förstå vinprovningen och särskilja de viktigaste typerna av vin;
- Lär känna reglerna för att välja rätter och viner, både genom tillnärmning och motsättning. Lär dig att koppla viner från världen till internationella rätter. Lär dig att förnya och överraska med unika och spännande upplevelser;
- Identifiera särdragen för marknadsföring i vinvärlden; vin konsumentbeteende; strategier och lagstiftning;
- Värderar presentationen av viner och vet hur man släpper ut dem på marknaden. Skapa partners på marknaden;
- Vet var viner marknadsförs i Portugal och världen. Att känna till distributionskanalernas särdrag och de bästa metoderna för varje kanal;
- Känn särdragen i de viktigaste länderna som köper vin. Lär dig att definiera prioriterade marknader. Att känna till styrkor och svagheter hos portugisiska viner på varje marknad och hur man kan erövra rymden på den internationella scenen;
- Förstå specificiteten i vinkommunikation, dess egna kanaler, förskrivare och de bästa sätten att vara effektiva vid överföring av information om viner.
KURSINNEHÅLL
1ST ÅR
- Förberedelsekurs - Harmonisering av kunskap
- Internationell vinkultur
- Vinodling
- Önologi
- Vinprovning I
- Vinprovning II
- Parning av mat och vin
- Vinmarknadsföring
- Förhandlingar och försäljningstekniker
- Distributionstrender
- Internationalisering
- Kommunikation
- Praktiska fall> Distribution
- Bevis på brister
- Fallstudier och expertbevis
- Fallstudier: produktion
Läroplan
KURSINNEHÅLL
- Förberedelsekurs - Harmonisering av kunskap
- Internationell vinkultur
– Vinodling
- Oenologi
- Vinprovning I
- Vinprovning II
- Mat och vin
- Vinmarknadsföring
- Förhandlings- och försäljningstekniker
- Distributionstrender
- Internationalisering
- Kommunikation
- Praktiska fall > Distribution
- Bevis på defekter
- Fallstudier och expertbevis
- Fallstudier: produktion
Studieavgift för programmet
Galleri
Idealiska studenter
MOTTAGARE:
- Nuvarande eller potentiella yrkesverksamma inom vinområdet, som vill ha en bredare kunskap än deras naturliga utbildningsområde;– Folk som älskar vin kan också gå den, eftersom kursen innehåller en första förberedelse med syfte att harmonisera kunskap.