Grunderna i franskt konditori - 6 veckor
Ecole Lenôtre
Nyckelinformation
Campus läge
Rungis, Frankrike
språk
Engelsk, Franska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
6 - 6 Veckor
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 8 094 / per course *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* Exkl.moms
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Ecole Lenôtre erbjuder sina studenter och partners spjutspetsutbildning för att underlätta, uppmuntra, kommunicera och upprätthålla höga prestationsstandarder och excellens.
Utbildningen "Grunderna i franskt konditori" pågår i 6 veckor och är avsedd för personer som vill lära sig och behärska grunderna i franskt konditori. Målet för studenterna är att lära sig grundläggande yrkeskunskap inom franskt konditori, på 6 veckor. Lenôtre School förmedlar grundläggande gester och viktiga tekniker till dig.
Behörighet för denna kurs har följande förkunskaper:
- vara myndig
- Ha en minimikunskapsbas i grundläggande resonemang (beräkningar och logik)
- Vill bli en del av den professionella miljön för kulinariska yrken
Inlärning av kunskaper och tekniker sker genom övning i klassrum. Teorin är integrerad i praktiken, vilket ger en bättre förståelse för teknikerna och omedelbar implementering.
Du kommer att få möjlighet att upptäcka den franska söta gastronomin genom olika kreationer.
PROGRAM
- Gör grundläggande degar: mördeg, tartdeg, smördeg ...
- Gör svampar och vispade degar: joconde, wienerbröd, " pain de gènes...
- Gör kompott och pocherade frukter: pocherade päron ...
- Gör maränger eller marängbaserade smetar: Schweizisk maräng, italiensk maräng, mandelmaräng...
- Gör grundläggande krämer och deras variationer: Konditorkräm, chiboustkräm, ganache...
- Leda och organisera sitt arbete (teamarbete, lagerhantering, korrekta processer och metoder, efterlevnad av produktions- och bevarandeprinciper etc.)
PRIS
Pris för 6 veckors intensivutbildning: 8.094 € H.T (9.712,80 € TTC)
Nästa utbildningstillfälle är:
- 26 februari 2024 - på franska och engelska
- September, 2nd 2024 - på franska och engelska
För mer information, vänligen kontakta oss via e-post på [email protected]!
Vi ser fram emot att välkomna dig till ECOLE LENÔTRE
Antagningar
Läroplan
PROGRAM
Syftet med denna modul är att låta eleverna lära sig grunderna i konditorivaror och att bemästra de grundläggande färdigheterna.
Praktiska lektioner:
- Gör basdegar: mördeg, syrlig deg, smördeg ...
- Gör svampar och vispade degar: joconde, wienerbiskvier, « pain de gènes...
- Gör kompotter och pocherade frukter: pocherade päron ...
- Gör maränger eller marängbaserade smetar: schweizisk maräng, italiensk, mandeldacquoise...
- Gör baskrämer och deras varianter: konditorivaror, chiboustkräm, ganache...
- Hantera och organisera sitt arbete (lagarbete, lagerhantering, korrekt process och metod, efterlevnad av produktion och konservering etc.)
- Bedömning av framsteg
Studieavgift för programmet
Galleri
Idealiska studenter
Bakverksbascertifieringen på École Lenôtre är designad för vuxna som vill träna eller byta karriär:
- Amatörer och entusiaster som vill styra om sina karriärer
- Unga proffs
- Proffs som lämnat branschen för en kortare eller längre period
Med tanke på intensiteten i detta program är det viktigt att varje sökande verkligen motiveras av konditori- och finköksyrken i allmänhet.
Preliminära krav för att vara behörig till denna kurs:
- Var myndig
- Ha en minsta kunskapsbas i grundläggande resonemang (beräkningar och logik)
- Vill du vara med i den professionella miljön för kulinariska yrken
Karriärmöjligheter
Efter våra utbildningskurser kan utexaminerade som erhåller konditortiteln erkänd av RNCP som en nivå 4 yrkestitel motsvarande en Professional Baccalaureate, beroende på deras nivå och karriärmöjligheter, gå vidare till följande yrken
- Konditor
- Sous-chef Pâtissier
- Konditor de party
- Hemma kock
- Chef för ett konditoriföretag
- Kocktränare, Kocklärare
- Konsult, kritiker och kulinarisk krönikör
- Mat-och dryckansvarig
- Entreprenör
- Bakverk skapande
- Laboratorieproduktion
- Matleverantör
- Konditor, bagerikock
Under sessionen i mars 2021 var framgångsfrekvensen för våra elever i titeln konditordiplom 100 % .