1 års programmet

Allmänt

Programbeskrivning

Introduktion

Varje år ges tolv personer möjlighet att samordna en 30-minuters dokumentär med OTOXO Productions som ska screenas på BTV. Samtidigt ges deltagarna en intensiv utbildning på sex månader som täcker alla delar av dokumentärstudier och produktion. Därefter ges deltagarna tre månaders utbildning med fokus på att bli filmbranschens proffs, samtidigt som de följer dessa steg och blir professionella filmbranschers egna.

INto Industry Program - Promo från OTOXO Productions på Vimeo.

INto Industry Program - Promo från OTOXO Productions på Vimeo.

Produktionerna

Varje år OTOXO Productions 12 utvalda deltagare en 30-minuters dokumentär med OTOXO Productions . Varje film är en helt beställd OTOXO Production, med vår frimärke på den, och screenas på Barcelona TV och skickas till festivaler över hela världen. Av dessa anledningar kräver vi högsta kvalitet på arbetet från våra deltagare och ger dem högsta kvalité av utbildning för att säkerställa det.

Programmets produktionsfas varar sex månader och deltagarna upplever varje fas i processen. Under vår vägledning är de ansvariga för att undersöka, skriva, skjuta, redigera, producera och marknadsföra filmen. De handledning som deltagarna får under kursen motsvarar direkt produktionsfasen som de ska genomföra. Deltagarna är utbildade i en viss skicklighet och lägger omedelbart den nya kompetensen i praktiken på filmens produktion.

114325_image002.png

Utbildningen

Del 1

Under de första sex månaderna ges deltagarna uttömmande träning i alla aspekter av dokumentärprocessen, bland annat:

 • Forskningsteknik: Att hitta en film, hitta rätt film.
 • Arbeta med tecken: Identifiera, förstå och interagera.
 • Skriva filmen: Varför, när och hur.
 • Intervju tekniker. Förberedelse, process och reflektion.
 • Konfigurera och styra en dokumentär DSLR.
 • Konfigurera och kontrollera Canon C100Mkii
 • Komponenter och kompositioner i fasta bilder.
 • Kamera rörelse: Hur man flyttar. När ska man flytta.
 • Att styra kameran: Beslutsfattande för live storytelling.
 • Grundläggande för redigering av video och ljud.
 • Redigera en scen: Teknik, struktur och känslomässig inverkan.
 • Använda musik, filter och effekter.
 • Redigering av slutklippet.

I varje steg följer de sin träning med en motsvarande produktionsuppgift. Det finns veckovisa handledning på 9 timmar, följt av 9 timmars produktionsuppgifter (gjort i grupper) och en 2 timmars läxauppgift (utförd individuellt).

114326_image003.png

Del 2

För programmets sista tre månader går fokus på utbildning och uppgift fullständigt, eftersom deltagarnas ansträngningar övergår till att bli etablerade yrkesverksamma inom branschen.

Bli en filmindustri professionell enligt OTOXOs vägledning

Oavsett hur mycket någon studerar på en typisk filmskola eller hur många traditionella praktik- eller arbetserfarenheter de ställer upp i branschen, kommer en punkt där de måste gå vidare för att bli en oberoende, betald professionell i sig själv. Det här är det största hindret för alla som vill lyckas i film, och även den punkt där de flesta faller. Ett av de främsta problemen med traditionella filmskolor och praktikplatser är att på det här avgörande ögonblicket slutar deras deltagande. På OTOXO gör vi saker väldigt annorlunda.

När våra deltagare har allt de behöver för att bli yrkesverksamma - utbildning, erfarenhet, medregissörskredit, ett CV som innehåller produktionsarbete för TV, hjälper vi dem att använda dessa verktyg för att slutföra den sista fasen av deras yrkesutveckling.

114327_image004.png

Kit

Deltagarna får tillgång till all utrustning som de kommer att behöva under hela produktionen och programmet.

Utrustningen vi använder på programmet väljs speciellt för att skapa en balans mellan kvalitet - för att producera filmer som underhåller och driver de standarder som OTOXO och våra sändningspartners ställer, och överkomliga priser - så att våra deltagare lär sig att använda och maximera potentialen av utrustning som är ett överkomligt pris till dem, eftersom de fortsätter att producera sina egna professionella produktioner.

114328_image005.png

Resultaten

INto Industry Programmet har gett startpaketet för så många framgångsrika karriärer inom filmbranschen och media. Till exempel, under de senaste 12 månaderna har våra programutexaminerade flyttat till betalda produktionsjobb i organisationer som Channel 4, Willis Sweete Productions, PressTV, Budapest Productions, In Focus Productions, Babieka Films, Femtiofemtio Posten, Whicker's World Foundation , Sheffield Doc / Fest och naturligtvis BBC.

114329_image006.png

Kostnaden

Det fulla priset är 4395 euro, men med Into Industry-programmet finns det olika sätt att få tillbaka en del eller till och med alla dina avgifter.

Applikationsprocessen

Platser är begränsade. Men du behöver absolut inte erfarenhet eller tidigare studier i film för att ansöka. Vad du behöver är kreativitet, fantasi, engagemang, fokus, beslutsamhet och en passion för dokumentär. Om du tror att du har det, kan du omedelbart starta processen genom att fylla i ansökningsblanketten.

Efter att ha granskat ansökningsformulären väljer vi en lista över kandidater som är inbjudna till ansikte mot ansikte intervju (eller, om du ansöker från utlandet, en online intervju). På detta sätt kan vi fullt ut utvärdera potentialen hos varje kandidat och göra vårt slutliga urval.

Lycka till! Vi ser fram emot att höra av dig.

114330_image007.png

Daterna för vårt nästa program

Vi accepterar nu ansökningar för vårt kommande program som börjar i september 2019.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

OTOXO Productions is an award-winning documentary production company, founded in 2008 and based in Barcelona. We make films about the human faces and unheard voices behind big social issues, and the p ... Läs mer

OTOXO Productions is an award-winning documentary production company, founded in 2008 and based in Barcelona. We make films about the human faces and unheard voices behind big social issues, and the pioneering and innovative people that are shaping social change. Through our work, we want to challenge social injustice and support people and groups fighting for a more inclusive, progressive, and hopeful world. Läs mindre