6-månaders program - Paris

Spéos Paris-London Photographic Institute

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

6-månaders program - Paris

Spéos Paris-London Photographic Institute

Programmet Professional Photography Basics är en lättare version av Spéos programmet och täcker en kort varaktighet på 6 månader. Detta program äger rum en gång om året i Paris, med intag i februari. Detta program riktar sig till studenter som vill studera professionell fotografi på ett mycket snabbt och intensivt sätt.


mål

Programmet Professional Photography Basics syftar till att förvärva grunderna för studiofotografering och fotoredigering. Det ger en överblick över färdigheterna att behärska för att bli en professionell fotograf.

De krediter som förvärvats under detta program tillåter studenter som vill bli professionella för att fortsätta sina studier på Spéos genom att integrera den andra delen av följande 1-åriga eller 2-åriga program:

  • Professionell fotografering,
  • Titel på fotografen RNCP nivå I,
  • European Master of Photography.


Praktisk information

Nästa session: februari - juli 2019

Campus: Paris

Undervisningsspråk: engelska, franska

Undervisning:

  • Frankrike, Storbritannien, EU-medborgare: € 11,50 / £ 10,250
  • Internationella studenter: € 11 500 / £ 10 250


Kursbeskrivning

Studio

3 timmar per vecka

Kursen är avsedd för förvärv av de tekniker som är nödvändiga för studiofotografering, samt för behandling av digitala bilder. Studenterna initieras till Stop-System, olika typer av belysning, de allmänna principerna för balanserade ljuskällor, samt olika typer av kameror, från 35 mm till det stora formatet.

En introduktion till klassen "Style and Composition" kommer att initiera eleverna till begreppen stil och komposition i professionell fotografering.


bildjournalistik

3 timmar per vecka

Kursen är utformad för att ge en översikt över fotojournalistik, med fokus på tre huvudområden - plats, evenemang och tema. Uppdrag omfattar täckning av händelser i Paris och ett långsiktigt dokumentärprojekt i ett lokalt grannskap.


Visuell identitet

3 timmar per vecka

Kursen syftar till att uppmuntra studenter att utveckla egna idéer och begrepp och göra dem till "fotografiska verkligheter". Det ger dem de kritiska verktygen för att diskutera och analysera sina egna bilder, liksom med sina medstudenter, för att ge konstruktiv kritik med hjälp av de grundläggande reglerna för kompositionen och sin egen estetiska känsla.

I slutet av andra delen kan eleverna förstå hur en bild konstrueras, hur man presenterar det på ett mer effektivt sätt, hur man utvecklar en viss fotografisk sammanhang och sin egen "visuella signatur".


Museum och Galleri besök

3 timmar per vecka

Kombinera föreläsningar med besök på museer och gallerier, syftar kursen till att ge en överblick över fotograferingshistoria och de ständigt utvecklande fotografiska processerna, från deras ursprung till idag. Tonvikten läggs på analys av verkliga utskrifter snarare än reproduktioner, utnyttja de rika fotografiska resurserna som finns i de lokala museerna och gallerierna.


Datoravbildning

3 timmar per vecka

I denna workshop kommer deltagarna att ha en översikt över Adobe Lightroom. De kommer att lära sig grunderna i att arbeta genom sina bilder från import, betyg, sortering och organisering, bearbetning och slutligen hela vägen att exportera och dela på webben.


Svart

Valfritt - på begäran och i slutet av året

Möjlighet att skapa funktionssessioner av analog fotografering med filmutveckling och Black

Dessa sessioner kommer endast att ske i slutet av året, när studenterna har förvärvat alla grundläggande kunskaper och tekniker för professionell fotografering.


Inskrivning och kontakt

Registreringar är öppna året runt och är föremål för tillgänglighet.

Du kan skicka din ansökan via online-inskrivningsformuläret.

Kontakta Spéos om du har några frågor om detta program:

När som helst är du välkommen att komma och besöka skolan, gör bara en tid!

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Franska


Senast uppdaterad April 30, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Feb. 2019
Duration
Varaktighet
6 månader
Heltid
Price
Pris
11,500 EUR
Frankrike, Storbritannien, EU-medborgare: € 11,50 / £ 10,250 - Internationella studenter: € 11 500 / £ 10 250
Information
Deadline
Locations
Frankrike - Paris, Île-de-France
Startdatum : Feb. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Feb. 2019
Frankrike - Paris, Île-de-France
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan