Amsterdam - Business & Economics

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Tjäna amerikanska krediter praktiskt taget i sommar

Gå vidare! Tjäna extra kredit genom ett globalt erkänt amerikanskt utbildningsprogram i sommar på vårt Virtual World DiscoverIES-program .

Tänk bara på det: en dag utforskar du affärsetik med en professor i London och nästa dag är det japansk popkultur från Tokyo, där du studerar tillsammans med klasskamrater från USA: s högst rankade högskolor och universitet. Så här är det att ta en kurs eller två (efter eget val!) Från IES Abroad mest populära center runt om i världen i sommar.

Läs mer om hur du kan upptäcka världen genom IES Abroad .

59168_pexels-photo-208733.jpeg

Varför Amsterdam?

Tänk dig att studera internationell affärer och global ekonomi i vackra Amsterdam, en av Europas ledande städer för affärer och progressiv social och ekonomisk politik. Det är också ett nav för entreprenörskap och nystartade företag. Med sin centrala plats i Europa och fullmedlemsstatus i Europeiska unionen är Nederländerna det perfekta stället att studera utomlands och förstå inte bara företag och ekonomi i Nederländerna, men över hela Europa. Dess betydande handelspartner är Tyskland, Belgien , Frankrike och Förenade kungariket.

Vad du ska studera

Genom att anmäla dig till detta program har du den unika möjligheten att välja mellan ett stort urval av affärs- och ekonomikurser vid Vrije Universiteit Amsterdam (VU). School of Economics & Business Administration ligger i Amsterdams affärsdistrikt och har ansökt om AACSB-ackreditering och erbjuder kurser i affärsinformationssystem, finans, internationell affärsrätt, Global Supply Chain Management, Organization Theory och många andra ämnen. Du kan också komplettera dina studier vid VU med en IES Abroad kurs som undervisas vid Centrum för konsthistoria, konst, kulturstudier, holländska eller genusstudier.

Dagligt liv

Amsterdam och Nederländerna blir ditt klassrum. Du kommer att få förståelse för hur företag och handel fungerar i Europeiska unionen och hur förändringar i gränspolitiken (både i Europa och utomlands) kan ge oförutsedda omständigheter. Fältresor tar dig bort från den misshandlade vägen till platser som Rotterdam, Maastricht eller Texelön, och kursrelaterade resor i och runt Amsterdam ger värdefull insikt om vad du lär dig i klassrummet.

Vi vill att du ska känna dig hemma i Amsterdam, så vi gör allt vi kan för att hjälpa dig att integrera dig i livet i staden. Från bostad till kulturella evenemang är vårt jobb att se till att du har den mest autentiska studien utomlands erfarenhet möjligt.

akademiker

Vårt uppdrag är enkelt: att ge dig den bästa studien utomlands programmet möjligt - vilket inkluderar högsta kvalitet akademiska och kulturella erfarenheter.

När du är i Amsterdam tar du 15-19 hp per termin vid Vrije Universiteit Amsterdams School of Economics & Business Administration, som väntar på AACSB-ackreditering.

Skapa din egen akademiska erfarenhet genom att välja mellan följande obligatoriska och tillvalskomponenter:

 • 4-5 Business- eller Economics-kurser vid School of Business & Economics (VU) (obligatoriskt, 3 hp vardera)
 • En IES Abroad område studier kurs (valfri, krediter varierar)

Kurser

Detta är en lista över planerade kursutbud. Efter att du har godkänts kommer du att se en lista över slutkurser i ditt MyIESabroad-konto.

 • Höjdpunkter av holländsk konst: Från Rembrandt till Mondriaan och Beyond
 • Studio Rietveld: En introduktion till Studio Art i Amsterdam
 • Socialt entreprenörskap och ledarskap för 2000-talet
 • Dialoger om skillnad Vår, höst
 • Holländska språket i vardagen
 • Sex och vetenskap: holländsk medicin och intersexualitet
 • Introduktion till studier av sexualitet och kön i Amsterdam-sammanhang
 • Översätt ras: en jämförande strategi
 • Europeiska unionen i en föränderlig värld: Historia, politik och beslutsfattande
 • Tvärkulturell psykologi
 • Socialt entreprenörskap och ledarskap för 2000-talet
 • Europeiska unionen i en föränderlig värld: Historia, politik och beslutsfattande
 • Översätt ras: en jämförande strategi
 • Tvärkulturell psykologi
 • Sex och vetenskap: holländsk medicin och intersexualitet
 • Översätt ras: en jämförande strategi
 • Introduktion till studier av sexualitet och kön i Amsterdam-sammanhang

VU University Amsterdam (VU) Kurser

 • Kurser vid VU finns i ECTS. 2 ECTS = 1 US Credit.
 • Höstklasser erbjuds i perioderna 1 och 2. Vårkurser erbjuds i perioderna 4 och 5.
 • Höststudenter förväntas anmäla sig till en minderårig för sin studiekurs. Minderåriga erbjuds inte under våren, så vårstudenter registrerar sig på enskilda kurser.

Partner Institution (er)

Om Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

VU grundades 1880, registrerar cirka 25 000 studenter och erbjuder kurser i elva fakulteter som täcker konst- och vetenskapsområden och är stolta över en mycket studentcentrisk undervisningstil. VU är belägen på ett campus (till skillnad från många europeiska universitet i staden), precis utanför centrala Amsterdam, nära affärsdistriktet i södra Amsterdam.

Ursprungligen inrättades som en institution för högre utbildning separat från kyrka eller stat, den nuvarande dagen VU tar detta arv på allvar. Studenter kommer att känna sig bekväma på campus och kan få tillgång till de många tillgängliga resurserna, inklusive moderna byggnader och infrastruktur, Griffioen kulturcenter, butiker, kaféer och ett omfattande bibliotek.

VU har en stark internationell miljö; målet är att en av fyra studenter i sina engelskspråkiga program ska vara en internationell student.

Field Trips & Events

Även om ditt äventyr börjar i Amsterdam tar våra fältresor dig bortom staden för att upptäcka ditt värdlands kultur och traditioner. Du delar en del av kostnaden med IES Abroad . Här är några möjliga destinationer:

Antwerpen, Belgien

2 dagar | Höst & vår

Njut av en helg borta i Nederländernas grannland, Belgien! Kom och prova det lokala köket och lära dig mer om vad som gör Belgien speciellt.

Nationalpark Hoge Veluwe & Kröller-Müller Museum

2 dagar | Falla

Besök det största privata förvaltade området i Nederländerna - hem för flera hotade arter och besöka parkens museum. Besök också Open Air Museum, som gör att du kan se det historiska förflutna i nederländska livet.

Maastricht

2 dagar | Vår

Utforska denna universitetsstad med sin vackra medeltida arkitektur och livliga konst och kultur. Besök de berömda labyrintgrottorna i Limburg och ta en promenad i det spektakulära kuperade landskapet.

Zaanse Schans

1 dag | Höst & vår

Njut av en cykeltur från Amsterdam till Zaanse Schans, en viktig holländsk stad, känd för sina väderkvarnar.

IES Abroad färdresmål, aktiviteter och vistelsens längd kan variera beroende på villkor och tillgänglighet.

Kursrelaterade resor

Kursrelaterade resor är akademiskt utflykter i samband med kurser. De är organiserade för att komplettera IES Abroad kurser och bidra till en allmän kunskap om nederländsk kultur och samhälle. Deltagande är baserat på kursregistrering.

Exempel kan inkludera:

 • Vandringsturer i Amsterdams grannskap
 • Rundturer på samtida konstmuseer och gallerier
 • Resa till Haag
 • Besök Black Archive

Dagligt liv

En del av att få dig att känna dig som hemma i Amsterdam gör vårt bästa för att hjälpa dig att känna dig trygg och vårdad. Oavsett om det är orienteringsprogrammet som får dig att känna dig förberedd, ditt bostad som är väl beläget och bekvämt eller fältutflykter och vandringsturer som tar dig till platser utanför misshandlad väg - vi handlar om våra studenttjänster.

Orientering

Vår orientering introducerar dig för IES Abroad Amsterdam-personalen, dina medstudenter och staden Amsterdam.

Vår omfattande orienterings- och återinträdesupplevelse (CORE ™) börjar precis när du anländer och fortsätter genom semestern med aktiviteter med fokus på akademisk och kulturell anpassning. Detaljerad information om bostäder, kollektivtrafik, kultur, hälsa och säkerhet och andra viktiga ämnen behandlas också.

Du deltar också i en VU-ledd orientering för att lära känna VU: s personal och anläggningar och har möjlighet att gå med i European Student Network (ESN) -orientering för internationella studenter, leds av holländska studenter.

Lokala fältutflykter och aktiviteter arrangeras också, liksom en orienteringsutflykt över natten, där du har möjlighet att ytterligare prova in delar av den nederländska kulturen och lära känna de andra studenterna.

Hus

Vi vill se till att din största utmaning är att bestämma vilka landmärken att se först eller upptäcka det bästa caféet - inte hitta en plats att bo där du känner dig bekväm. Vi gör vårt bästa för att hitta bostäder som återspeglar hur de lokala studenterna lever. Vårt mål är att när du lämnar Amsterdam, kommer det att känna dig som hemma.

Residence Hall - Beroende på platsen bor du i ett enkelrum med antingen ett delat eller privat badrum. Du har antingen ett delat kök med andra studenter på golvet eller har ett privat pentry.

Deluxe Residence Hall - Du bor i ett enkelrum med eget badrum. Du delar ett kök med andra studenter på golvet. Byggnaden har en 24-timmarsreception och ett gym. Detta alternativ medför en extra kostnad.

Fritidsaktiviteter och kulturevenemang

Omdefiniera hur du bor och lär dig i Amsterdam genom kulturella evenemang, till exempel:

 • Se vindkraftverk i Zaanse Schans
 • Besöker en ostmarknad i Alkmaar, följt av kanot på Alkmaar-kanalerna
 • Touring the Keukenhof tulpanträdgård (endast våren)
 • Besöker Hoge Veluwe nationalpark
 • Cykling till Volendam och Marken
 • Utforska det medeltida slottet Muiderslot

Kosta

Tänk på dessa priser som utgångspunkt. Vi uppmuntrar dig att kontakta din studie utomlands kontor för att bestämma den faktiska kostnaden för dig när factoring i ekonomiskt stöd, stipendier, din hem skolan politik och andra faktorer.

Våren 2020

Termin Undervisning Hus Försäkring Total
Våren 2020 $ 15.660 $ 5060 $ 230 $ 20.950

Akademiskt år

Termin Undervisning Hus Försäkring Total
Akademiskt år $ 27.740 $ 10,000 $ 455 $ 38.195

Stipendier och stöd

Programspecifika stipendier

Robert McNeill Behovsbaserat internationellt affärsstipendium

Upp till 3 000 dollar; tilldelas 2 studenter varje år.

Detta stipendium utnämns för att hedra Robert McNeill, ledamot av IES Abroad Board of Directorys i 25 år (6 år som ordförande). Öppen för studenter som har intresse för internationellt företag. Majors kan omfatta ledning, marknadsföring, ekonomi, finans, internationella relationer och sociala och beteendevetenskaper.

Vårt centrum

IES Abroad Amsterdam Center ligger i Oranje-Nassau Kazerne, tidigare militära kaserner som sedan har förvandlats till kontor och lägenheter, och ligger mittemot den berömda Artis Zoo. Funktioner inkluderar ett litet bibliotek, klassrum, personalkontor, WiFi-åtkomst och utrymme för studenter att träffas och studera. Centrets kontortid är måndag - fredag, 9.00-17.00 (om inte annat anges).

Senast uppdaterad Aug 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Everything we do is about the IES Abroad student. Our profoundly passionate team of study abroad professionals believes in creating once-in-a-lifetime educational adventures that transcend expectation ... Läs mer

Everything we do is about the IES Abroad student. Our profoundly passionate team of study abroad professionals believes in creating once-in-a-lifetime educational adventures that transcend expectations. Our goal is to rock the world of some 6,000 study abroad students every year. Läs mindre
chicago , amsterdam , Arles , Auckland , Barcelona , Peking , berlin , Buenos Aires , Kapstaden , Christchurch , Dublin , Freiburg , Granada , london , madrid , Milan , Nagoya , Nantes , New York , Trevlig , paris , oxford , Quito , Rabat , rom , Salamanca , Santiago , Shanghai , Siena , Sydney , Tokyo , Puerto Ayora , wien , Hong Kong , Puerto Baquerizo Moreno , cambridge + 35 Mer Mindre