Läs den officiella beskrivningen

Om du är en redan erfaren musikartist är programmet Artist Development det perfekta sättet att förfina din musik och varumärke för att förbereda professionellt arbete.

På många sätt är det som att arbeta med A

Bedöma din handling

Objektivt analysera din repertoar, varumärke och publik.

Förfina din musik

Utveckla din levande och inspelade repertoar och lär dig hur du kommunicerar och underhåller.

UTVECKLA DIN MÄRKE

Förbättra din varumärkesbild och kommunikation med din publik.

SHOWCASE DIN AKT

Uppvisa resultaten av utvecklingsprocessen och förbereda sig för professionellt arbete eller vidareutbildning.

Starta din kreativa karriär

Att välja denna Artist Development Level 4 kursen är ett sätt att finjustera din resa till kreativa industrier.

Den kreativa sektorn är en av de snabbast växande områdena i Storbritanniens ekonomi och en fantastisk och spännande plats att arbeta med.

Denna konstnärsutvecklingskurs kan leda till:

 • Sysselsättning eller egenföretagande, inom den kreativa industrin. Det kan vara som musikartist, producent eller låtskrivare, eller det kan vara ett annat område i musik- eller kreativindustrin.
 • En kreativ lärling som ett steg till jobbet.
 • Det kan med ytterligare studier leda till en kreativ examen vid universitetet där du kan få ytterligare färdigheter för att förbereda arbetet. Det här kan vara en musikgrad eller ett annat ämne som tar din fantasi.

Få branschupplevelse

Att vara på Access är så mycket mer än att bara göra en kurs. Du får chansen att få förstahandsupplevelse av musik och kreativa industrier.

Här är några av de möjligheter du kan dra nytta av:

 • INDUSTRI INPUT: Artistrådgivning och vägledning från branschpersonal via ADD Music-etiketten.
 • HÄNDELSER: Du får unika möjligheter att visa upp ditt arbete. Dessa sträcker sig från en lokal spelning till chansen att utföra på ett festivalstadium vid evenemang som Latitude organiserad av partner, Festival Republic.
 • MUSIC GLUE: Music Glue är en global plattform direkt plattform som används av 26.000 artister över hela världen för att sälja biljetter, varor, musik och mer direkt till publiken från en anpassningsbar webbplats.
 • DISTRIBUTION: Ett partnerskap med världsomspännande distributionsföretag, Distribeat, som låter dig marknadsföra din musik genom alla större butiker, inklusive iTunes.
 • MASTERCLASSES: Access främjar branschmästarklasser av konstnärer representerade av Tri-Tone och 7pm Management. Dessa låter dig få råd och vägledning från arbetsmusiker och producenter.
 • TWINE: Alla våra studenter får gratis Twine-medlemskap, vilket är en online-plattform som gör att kreativa människor kan samarbeta på projekt och tjäna pengar!
 • FOCUSRITE: Access är stolt över sitt samarbete med Focusrite. Du får chansen att få händerna på över £ 500 av FREE Focusrite ljud plug-ins, som stöds av särskilda Focusrite workshops.

FÅ EN KVALIFICERING

Efter framgångsrikt genomförande får du en erkänd kvalifikation som du kan lägga till i ditt kreativa CV:

 • Ett år RSL nivå 4 Diplom för kreativa utövare.
 • Består av fyra enheter som genererar 64 tio timmars poäng.
 • Ekvivalent med att studera vid första examensåret.

VARAKTIGHET

 • Konstnärsutvecklingskursen varar i ett år.
 • Det levereras vanligtvis över två till fyra dagar i veckan från september till juni (dagtid). Hur länge du är på college beror på vilka extra engelska och matematiska sessioner du behöver delta i.
 • Om du fyller 17-18 den 31 augusti 2018 och / eller i början av din Artist Development kurs är kursen GRATIS
 • Om du fyller 19 år den 31 augusti 2018 och / eller i början av din Artist Development kurs måste du betala £ 4425 per år. Du kan dock ansöka om ett avancerat elevlån för att täcka kostnaden för kursen. Du måste bara betala tillbaka lånet när du börjar tjäna över 21 000 kronor per år.

Ingångskrav

Ansökan om denna Artist Development Course är lätt.

Allt du behöver göra är att fylla i vårt online ansökningsformulär och vi kommer att komma i kontakt med några förslag till datum då vi kan mötas för att diskutera det vidare.

 • ÅLDER: Du måste vara minst 17 år gammal för att ansöka.
 • Färdigheter: Vi värdesätter din kreativa passion och kompetens framför allt annat. Du bör ha en nivå 3-kvalifikation, till exempel ett RSL- eller BTEC-dotterdiplom. Som en guide är kursen för mer erfarna musiker med viss erfarenhet av prestanda och samarbete med andra. Du ska kunna visa att du har potential att arbeta på nivå 4. Sökande med icke-standardkvalifikationer och / eller erfarenhet uppmuntras att ansöka och kommer att övervägas om de kan visa lämplig förmåga genom ansökan. Observera att du inte kommer att kunna anmäla dig om du fyller 16 år den 31 augusti. Ansökningar från personer under denna ålder är fortfarande välkomna, men kommer att skjutas upp till det följande året.
 • INTERVIEW: Du kommer bli inbjuden till en audition / intervju. Var vänlig förbered:
  • 2 eller 3 ursprungliga spår, antingen för live audition eller för uppspelning och diskussion. Var vänlig och ta med annat stödmaterial, till exempel video, eller ge länkar till onlineinnehåll (t.ex. Soundcloud).
  • En rationale för din musik och hur du ser den utvecklas.
  • Eventuellt stödmaterial som representerar dig som artist, till exempel länkar till en webbplats eller social media sida, cd-skivor, affischer, photoshoots, video etc. med en uppskattning av varumärket / bilden du försöker skapa.
  • Idéer för din företagsstrategi som konstnär. Detta kan vara kring utvecklingen av din fanbase och potentiella partnerskap med musikbranschen (t.ex. chefer, agenter, etiketter etc.). När det gäller band måste medlemmarna identifiera enskilda roller inom affärsstrategin.
Program undervisas på:
Engelska

Se 9 fler kurser från Access Creative College »

Senast uppdaterad July 3, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Aug. 2019
Sept. 2019
Duration
1 år
Heltid
Pris
4,425 GBP
per år, om du fyller 19 år den 31 augusti 2018. Gratis för studenter på 17-18 år.
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Juni 30, 2019
Sista anmälningsdag

Aug. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Juni 30, 2019