Associate of Applied Science i kulinariska konster
Wallace State Community College
Nyckelinformation
Campus läge
Hanceville, Amerikas förenta stater
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
4 terminer
Takt
Heltid
Studieavgifter
USD 18 624 / per year
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
May 2024
Introduktion
Tilldelat certifikat (4 terminer)
Om programmet
Kockar, kockar och matlagningsarbetare förbereder, kryddar och lagar ett brett utbud av livsmedel i en mängd olika restauranger och andra anläggningar för matservice. Kockar och kockar skapar recept och förbereder måltider, medan matberedare skalar och skär grönsaker, trimmar kött, förbereder fjäderfä och utför andra uppgifter som att hålla arbetsytorna rena och övervaka temperaturer på ugnar och spishällar.
Kockar kan samordna kökspersonalens arbete, styra matlagningen, bestämma betjäningsstorlekar, planera menyer, beställa matleveranser och övervaka köksaktiviteter för att säkerställa jämn kvalitet och presentation av måltider.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155632_155598_45731808512_3e543a2169_k.jpeg" />
Förutom restauranger och cafeterier, använder mataffärer och specialaffärsbutiker kockar, kockar och matberedare för att utveckla recept och laga mat för kunderna att utföra.
Vissa kockar och kockar går in i affärer som matfirmor eller personliga kockar eller de öppnar sin egen restaurang. Andra blir instruktörer i kulinariska träningsprogram.
Kulinariska kurser erbjuder organiserade, specialiserade inlärningsupplevelser som inkluderar teori, laboratorium och affärsupplevelse när de relaterar till näring, planering, urval, inköp, konservering, förberedelse och servering av mat och livsmedelsprodukter. Ingår i detta program är studien av en mängd olika livsmedel och deras näringsvärden, och instruktion i livsmedelsförädling, kvantitet matlagning, lagringsutrustning, sanering i livsmedelshantering och hantering. Instruktionen kommer att understryka näring och kvantitet livsmedelsverksamhet i kommersiella livsmedelsföretag.
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155633_155599_43964666040_b8782535e0_k.jpeg" />
Karriärutsikt
Arbetstillfällen för kockar, kockar och matberedare förväntas vara rikliga under 2014. Sysselsättningstillväxten kommer att stimuleras av ökningar av befolkning, hushållsinkomst och fritid som gör att människor kan äta och ta semester oftare. Median årsinkomst för kockar och huvudkockar var 42.480 dollar i maj 2012, med högst 10 procent som tjänar mer än 74 200 dollar per år. (Källa: US Department of Labor Bureau of Labor Statistics)
Wallace State Community College","author_url":"","source":""}" alt="155634_155600_edit_45782001361_3ef091e3a8_k.jpeg" />
Galleri
Karriärmöjligheter
Kockar kan samordna kökspersonalens arbete, styra beredningen av måltider, bestämma serveringsstorlekar, planera menyer, beställa matförråd och övervaka köksdriften för att säkerställa enhetlig kvalitet och presentation av måltiderna.
Förutom restauranger och kaféer, anställer livsmedelsbutiker och specialbutiker kockar, kockar och matberedningsarbetare för att utveckla recept och förbereda måltider som kunderna kan utföra.
Vissa kockar och kockar går in som cateringfirma eller personliga kockar eller så öppnar de sin egen restaurang. Andra blir instruktörer i kulinariska utbildningsprogram.
Det förväntas finnas många lediga jobb för kockar, kockar och matlagningsarbetare fram till 2014. Sysselsättningstillväxten kommer att stimuleras av ökningar i befolkning, hushållsinkomst och fritid som gör att människor kan äta ute och ta semester oftare. Medianinkomsten för kockar och chefskockar var 42 480 USD i maj 2012, där de högsta 10 procenten tjänade mer än 74 120 USD per år. (Källa: US Department of Labor Bureau of Labor Statistics)