Associate of Arts in Culinary Arts
Glendale Community College
Nyckelinformation
Campus läge
Glendale, Amerikas förenta stater
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* 5000 dollar - 10 000 dollar per år
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
CULIN 111 Grundläggande för professionell matlagning 1
(tidigare matlagning för början)
4 enheter
Culinary Arts 111 ger en introduktion och tillämpning av principerna för matberedning för konsumenten av yrkesverksamma. Kursen betonar praktisk matlagning, provsmakning och utvärdering för att lära ut professionella kulinariska tekniker. Kursen betonar också hur ingredienser och kulinariska processer påverkar produktresultaten.
Föreläsning 1,5 timmar. Laboratorium 7,5 timmar.
Förutsättning: Ingen.
Överför kredit: CSU
CULIN 112 Grundläggande för professionell matlagning 2
4,0 enheter
CULIN 112 är en fortsättning på Culinary Arts 111. Det är introduktionen och tillämpningen av principerna för matlagning. Kursen betonar höga produktionsstandarder, attraktiv service, användning av rätt utrustning och effektiv tidsanvändning. Kursen betonar också förenklat arbete, näringskrav och beredning av specialmat.
Föreläsning 1,5 timmar Laboration 7,5 timmar.
Förutsättning: CULIN 111 eller motsvarande.
Överför kredit: CSU
CULIN 113 Institutionella sanitetsmetoder för livsmedelsservice och gästfrihet
3 enheter
Culinary Arts 113 studerar sanitetsmetoder eftersom de påverkar individen och livsmedelsservice och gästfrihet. Den tar hänsyn till förebyggande och kontroll av problem som uppstått genom gäst- och medarbetarupplevelser. Ämnen inkluderar: hur man kan förebygga och kontrollera patogener, säkra livsmedelshanteringsmetoder, skydda mat genom dess flöde genom anläggningen, livsmedelssäkerhetshanteringssystem, Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) -systemet, integrerad skadedjurshantering, utbildning av anställda och tillstånd lokala bestämmelser. Studenter kommer att använda material från National Restaurant Association Educational Foundation för att slutföra ServSafe-certifieringsprogrammet.
Föreläsning: 3 timmar
Förutsättning: Ingen.
Överför kredit: CSU
CULIN 116 Institutionella inköp för gästfrihet och matservice
(tidigare gästfrihetsupphandling, inköp och urval)
3 enheter
Culinary Arts 116 undersöker policyer, procedurer och kontroller och deras implementering vid inköp av varor och varor för livsmedels- och gästfrihetsindustrin inklusive utrustning, serviceutrustning, möbler, inventarier, kontraktstjänster och mat och dryck. Kursens fokus ligger på optimala policyer och procedurer för inköp, inköp och urval för livsmedels- och hotellbranschen.
Föreläsning 3 timmar.
Förutsättning: Ingen.
CULIN 122 Internationell matlagning
3 enheter
Culinary Arts 122 är en introduktion till kulinariska principer och tekniker som härrör från länder över hela världen. Specifika instruktionsområden som omfattas inkluderar ett urval av rätt utrustning och redskap, korrekta beredningsmetoder och procedurer. Matberedning och presentation betonas också.
Föreläsning 3 timmar.
Förutsättning: Ingen.
Obs: Kursen kan tas fyra gånger och betona ett annat kök varje gång; högst 12 enheter får tjänas in.
CULIN 124 Grundläggande bakning och efterrätt
3 enheter
Culinary Arts 124 är ett professionellt tillvägagångssätt för alla aspekter av konditorivaror relaterade till livsmedelsserviceindustrin. Kursen betonar olika metoder för tillagning av tårtor samt grunderna för bakteknik. Kursen är utformad för att ge eleverna tillräckligt med kunskap för att förstå verken i konditorivaror och bakverk.
Föreläsning 3 timmar.
Förutsättning: Ingen.
Obs: Kursen kan tas två gånger; maximalt 6 enheter får tjänas in.
CULIN 212 Kommersiell matberedning
5,0 enheter
CULIN 212 är utformad för studenter som bedriver en karriär inom hotell- och restaurangbranschen. Studenter kommer att arbeta i ett kommersiellt hotellkök där de lär sig storskalig matlagning och produktion.
Föreläsning 3 timmar Laboration 6 timmar.
Förutsättning: CULIN 111.
Rekommenderad beredning: CULIN 112.
CULIN 224 Advanced Baking And Pastry Arts
5 enheter
Culinary Arts 224 fokuserar på avancerade aspekter av bakning och konditorivaror relaterade till konditorier i detaljhandeln samt matservice på hotell, restauranger och cateringverksamhet. Studenterna kommer att använda avancerade tekniker genom praktisk laboratorieerfarenhet i högkvalitativ bakverkstillverkning, med fokus på produkter i europeisk stil, inklusive laminerad deg, bakverk, kakor, petit fours, snygga desserter, tortyr, mousses, choklad och konfekt. Dekorationen betonas starkt.
Föreläsning 3 timmar. Laboratorium 6 timmar.
Förutsättning: Culinary Arts 124 eller motsvarande.
Akademisk kalender
- Semestersystem (16 veckor).
- Höstterminen börjar i slutet av augusti.
- Vårterminen börjar i mitten av februari.
- Sommarsession (mitten av juni till mitten av augusti.) tillsammans med en kortvarig vintersession på sex veckor i början av januari.
Nya internationella studenter som ansöker direkt från utlandet kan bara ansöka om höst- eller vårsemestern. De kortvariga sessionerna erbjuder begränsad schemaläggning för "nya" studenter och är bäst utformade för "fortsatta studenter".
Förkunskapskrav
Gymnasiet avskrifter och diplom; minst 2,0 eller "C" -betyg, om de överförs direkt från ett amerikanskt college eller universitet. TOEFL får minst 45 på iBT, eller IELTS 'bandpoäng' på minst 4,5 - om engelska inte är ditt första undervisningsspråk. Dessutom förklaring av supportformulär och kontoutdrag och en sida personlig uppsats. "Villkorlig antagning" är tillgänglig för studenter utan TOEFL eller IELTS och överföring från ett språkskoleprogram.
Ansökningsfrister (för utländska sökande)
- 1 juli för höstterminen;
- 1 december för vårterminen;
- [15 maj för "Sommarsession" - Sommar endast för studenter som "överför" sig till USA med en aktuell och giltig blankett I-20.]
- Tidsfrister kan vara flexibla; kontakta International Student Office för mer information.
Undervisning och avgifter / levnadskostnader
- Undervisning och avgifter (läsåret 2020-21): $ 7,581 USD (heltid; två terminer).
- Beräknade levnadskostnader utanför campus: $ 13 000 USD.
- Totala kostnader för kontoutdrag = $ 22 965 USD.
- Obs: ovanstående kostnader kan komma att ändras periodiskt / årligen. [Planera din budget därefter].
- Undervisning / avgifter betalas per termin vid registrering.
- "Avancerad insättning för undervisning" krävs inte.
- Kollegiet erbjuder en betalningsplan för undervisningen varje termin.
Om skolan
Frågor
Liknande kurser
Associate of Applied Science in Baking and Pastry Arts
- Lynnwood, Amerikas förenta stater
Associate of Science i avancerad kulinarisk konst
- Santa Barbara, Amerikas förenta stater
Certifikat för prestation i avancerad kulinarisk konst
- Santa Barbara, Amerikas förenta stater