Avancerad Utbildning Glasdesign

IED – Istituto Europeo di Design Venice

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Avancerad Utbildning Glasdesign

IED – Istituto Europeo di Design Venice

Glas är ett material med stor uttrycks potential och de många tekniska begränsningar, produktion och bearbetning hänvisar till antika konsten och ikoniska platser som distrikts visar Murano glas.

Att bygga en bro mellan den nya generationen av designers och den traditionella glastillverkning är vad den nya Advanced kurs i Glass Design syftar svara på begäran att utbilda yrkesverksamma som kan stödja företag glasbruk i ompröva sin image och ompositionering sitt varumärke, i en alltmer krävande marknad.

Kursen främjas av IED Venedig i samarbete med ledande cancer forskningsinstitut och företag ger en akademisk, konstnärlig och praktisk utbildning genom en dynamisk strategi som en dialog mellan en värld av glas och av design, hantverk och design.

Professionella Möjligheter - glasformgivare, Creative Director, glaskonstnär.

Vem är det - studenter och unga designers som är intresserade av att fördjupa sina kunskaper om glasmaterialet och dess användning för utformningen av föremål och nya produktlinjer.

Struktur och metodik - Programmet ger en allmän översikt över mångfalden av de tekniker som används i skapandet av föremål och glasprodukter, medan från den metodologiska synvinkel kursen hänvisar till principen att lära genom att göra, eller inlärning som passerar genom fas observation, förståelse och erfarenhet.

Dela upp i 4 moduler, innehåller kursen den första delen av en serie av besök på museer, ugnar och företag att ge studenterna möjlighet att förstå vad som är och vad det innebär att arbeta med glas, besök som kommer att varvas med teoretiska lektioner i klassen, där de kommer att vara ganska omfattande historia, utvecklingen och specifikationerna i de olika produktionsprocesser i glas och själva materialet. I den sista delen, men kommer fokus att ligga på den praxis där varje elev, med hjälp av den erfarne designer inom glasdesign, utveckla ett designobjekt av glas, som sedan skapade prototypen i samarbete med företag och partners ugnar av kursen.

kursplan

 • Glass Studio och museibesök
 • History of Glass
 • Glass Science and Technology
 • Glass Design
 • Glass museografi
 • Insamling och marknad
 • Art and Glass
 • FALLSTUDIE
 • Design Development
 • final Project
Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad November 16, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Apr. 2019
Duration
Varaktighet
3 månader
Heltid
Price
Pris
5,900
Information
Deadline
Locations
Italien - Venice, Veneto
Startdatum: Apr. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Apr. 2019
Italien - Venice, Veneto
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan