Avancerat certifikat i matlagningskonst
Northern Lights College
Nyckelinformation
Campus läge
Dawson Creek, Kanada
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
1 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CAD 9 710
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Introduktion
Advanced Certificate in Culinary Arts är ett 35-veckors program som är utformat för att omfatta ITA nivå 1 och 2 av Professional Cook-utbildning, med en 30-timmars Capstone-kurs i slutet.
Studenterna kommer att utföra alla faser av köksaktiviteter inklusive tillagning och presentation av grönsaker, soppor, såser, kött, fisk och fjäderfä; kalla köksartiklar; desserter, bakning, bakverk; grundläggande menyplanering/-kostnad samt kunskap om säkerhet, sanitet och matlagring.
Studenterna kommer också att få värdefull kunskap om kundservice som gör det möjligt för dem att bli ledare inom sitt område. Nivå 1 börjar i en helt övervakad miljö och utför grundläggande matlagnings- och matlagningsuppgifter, medan nivå 2 -miljön tillåter eleverna en delvis oberoende roll i att utföra samma olika uppgifter.
I slutet av varje kursnivå finns en ITA -examen för kvalifikation (C of Q). Efter avslutad Professional Cook 1 får eleverna 600 timmars arbetsbaserad utbildning. Resterande 400 av de erforderliga 1000 timmarna kan erhållas genom anställning i en extern byrå som tillhandahåller mattjänster medan du tar programmet Advanced Certificate. Efter framgångsrik avslutning av Professional Cook 2 får studenterna ytterligare 240 timmars arbetsbaserade timmar.
Studenter kommer bara att ha rätt att skriva sitt C för Q för Professional Cook 2 när de har fullgjort sina 1000 arbetsbaserade utbildningstimmar.
Capstone -projektet (30 timmar) är utformat för att demonstrera och utvärderas som en kulmination av allt som lärt sig genom de två nivåerna. Aktiviteterna kommer att innehålla ett middagsarrangemang som visar varje individs skicklighet på menyplanering, matsättning, middagservice, tillagning av kvalitetsmat, leveranstid och städning av restauranger.
Ett framgångsrikt slutförande av båda nivåerna av Professional Cook -studier och tentor kommer att resultera i en ITA Level 2 Professional Cook -kvalifikation. Med ytterligare komplettering av Capstone -projektet kommer NLC att tilldela ett Advanced Certificate of Culinary Arts.
Studenter som väljer att arbeta samtidigt medan de går på klasser har tillräckligt med tid för att klara de 400 timmar som krävs för att skriva C för Q i slutet av nivå 2 (arbetar cirka 15 timmar/vecka).
En läsvecka (30 timmar) ingår mellan PCOI 101 och 202. Dessa timmar ingår inte i de totala programtimmarna.
Anslutningar/partnerskap: Industry Training Authority
Go 2 (branschutbildningsorganisation som övervakar all branschutbildning för ITA)
Northern Alberta Institute of Technology (NAIT)
Skoldistrikt 59, 60, 81 och 87
Galleri
Antagningar
Stipendier och finansiering
Programmet är berättigat till Kanada studielån. Besök StudentAid BC för att ansöka om ekonomiskt stöd online. Observera att studenter med dubbla poäng inte är berättigade till studiestöd.
Läroplan
Obligatoriska kurser:
- PCOI 101 Professionell kock 1 institutionsinträde
- PCOI 202 Professional Cook 2 Institutionellt inträde
- PCOI 290 Culinary Arts Capstone
Karriärmöjligheter
Professionella kockar arbetar i en mängd olika miljöer, inklusive: läger, institutionskök, familjerestauranger, hotell, kryssningsfartyg, färjor, resorter, vårdhem, sjukhus, cateringverksamhet och flygbolag.