BA / BA (Hons) Redovisning Pathway

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

GCU- Pathways

Pathway studenter registrerar sig på grundutbildningen BA (Hons) redovisning vid Glasgow Caledonian University. Under de första två åren kommer du att studera HND Accounting vid Glasgow Clyde College medan du förbereder dig för år 3 och 4 (för utbildning) på examen vid GCU.

BA (Hons) Redovisningsexaminer har utmärkta karriärmöjligheter som professionella revisorer, utarbetar finansiella rapporter och registrerar affärstransaktioner, spårar ekonomiska resultat och deltar i fusioner, förvärv och kvalitetsstyrning.

Välj redovisningsstudiens Pathway om:

 • du är intresserad av ekonomi, redovisning och finans
 • du vill bli en viktig del av näringslivet
 • du tycker om praktiskt arbete
 • du arbetar bäst med massor av interaktion från föreläsare
 • du gillar att arbeta mot tydliga mål med en känsla av prestation i slutet av varje studieår

Vad du ska studera

 • År 3: Revision, Aktuella frågor, Offentliga finanser, Strategi, Forskning
 • År 4: Innehåller specialämnen, avancerade redovisnings- och ekonomiämnen, alternativ från ett bredare ämnesområde plus utbildningsprojekt inom ditt valda område

"Mina tre systrar och bror deltog alla på GCU och jag valde att studera bokföring här eftersom jag alltid har varit fascinerad och fängslad av affärsverksamheten. Jag tycker om mitt program eftersom det finns en sådan variation av moduler och jag lär alltid olika saker. I sommar hade jag ett sommarpraktikjobb på BNP Paribas, vilket ökade min erfarenhet. " Aminah Din, BA Bokföring

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

År 1

 • SQA Högre: BBC eller motsvarande inklusive engelska och matematik.
 • Observera: Pathway kurser är endast för sökande med skotsk hemvist

progression

Framsteg till år 3 från Glasgow Clyde College med HND Redovisning med AAA i graderade enheter.

engelska språket

En akademisk IELTS-poäng på 6,0 (eller motsvarande) utan element under 5,5

ytterligare information

Övriga akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU behandlas individuellt. Om du inte har de typiska akademiska behörighetskraven, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du vara berättigad att gå in i kursen via universitetets system för erkännande av tidigare lärande.

Internationella Pathways

Om du inte uppfyller kraven på engelska kan du vara berättigad till vårt engelska i förtidssessionen som undervisas på vårt Glasgow-campus.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Studieavgift 2020/21

 • Högskolebaserade: TBC
 • GCU-baserad: 1 820 £ *

* Studenteravgifter för skotska och EU-studenter krävs av den skotska regeringen och kan ändras när de har bekräftats.

Avgifterna kan ändras och publiceras här för vägledning. Avgifter och återbetalningspolicy.

Som student vid universitetet finns det extra avgifter och kostnader som kanske eller inte kan tillföra dig, men som du borde vara medveten om.

stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Professionell ackreditering

Detta program är ackrediterat av de viktigaste brittiska professionella redovisningsorganen inklusive ICAS, ICAEW, ACCA, CIMA och CIPFA.

Bedömningsmetoder

Under de två första studieåren kommer du att delta i Glasgow Clyde College och följa riktlinjerna för undervisning och bedömning för HND-redovisningen.

Under åren 3 och 4 kommer du att studera vid GCU. Som ett professionellt ackrediterat program anpassas vår strategi för lärande, undervisning och bedömning efter yrkets behov och de professionella organens krav.

Vi använder ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder för att inte bara säkerställa att våra studenter kommer att få den nödvändiga kunskapen och förståelsen för redovisning men också att utveckla sina intellektuella och personliga färdigheter.

Lär ut metoder

Under de två första studieåren kommer du att delta i Glasgow Clyde College och följa riktlinjerna för undervisning och bedömning för HND-redovisningen.

Under år 3 och 4 kommer du att studera vid GCU.

Vi använder en mängd olika inlärningsmetoder för att säkerställa att vårt program är både yrkesmässigt relevant och akademiskt utmanande. Vår undervisning stöds av en stark post i relevant forskning, konsultation och vetenskaplig verksamhet.

Alla våra moduler använder GCULearn, universitetets virtuella inlärningsmiljö, som ger kursmaterial, läsresurser, bedömningar och feedback är alla tillgängliga online. Det används också för att göra det möjligt för elever att utföra aktiviteter och uppgifter online, lyssna på poddsändningar, delta i diskussionsgrupper online och delta i bloggar och Twitter-baserade inlärningsaktiviteter. Detta tillvägagångssätt blandas med mer traditionell föreläsning, handledning och seminariekontakt. Vi bjuder regelbundet in gästföreläsare från branschen för att visa våra studenter den praktiska relevansen av det akademiska materialet de täcker.

Vår läroplan är utformad för att främja anställbarhet, med vår kursplan utvecklad i enlighet med kraven för yrkesorganisationer för att få ackreditering och ämnesbefrielser.

Programmet är också utformat för att ge akademiker tillgång till ett brett utbud av karriär inom företag och offentliga sektorer och inom akademi.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Läs mer

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Läs mindre
Glasgow , london + 1 Mer Mindre