Read the Official Description

Hus till hem

I en tid då Storbritannien står inför en djupgående bostadskris har socialt bostäder stigit upp den politiska agendan och dess prioriteringar har blivit bredare. Detta har i sin tur skapat fler arbetstillfällen och större ansvar inom bostäder - den här kursen kommer att utrusta dig för att ta itu med dessa och uppnå din fulla potential.


Varför bostadsstudier på LSBU?

 • Du kommer att få nödvändiga färdigheter för att du ska kunna arbeta framgångsrikt inom både privata och sociala bostadsroller.

 • Studenter som framgångsrikt examinerar HNC-programmet kommer att erbjudas en progressionsväg till BA (Hons) bostadsstudier.

 • Akkrediterad av Chartered Institute of Housing.

 • Professionella länkar: Vi inbjuder regelbundet gästtalare från bostadsorganisationer att prata med våra studenter.

 • Under det första året kör vi ett tre dagars fältturstudiebesök i Liverpool och Manchester för att undersöka stadsförnyelsessystemet.


ackrediteringar


Nyckelkursinformation - beställd enligt läget

Läge


moduler

År 1

 • Bostäder i sammanhang
 • Förklaringar i bostadshistorier
 • organisationer
 • Finansiering av socialt boende

År 2

 • Produktion av den byggda miljön
 • Lag för bostadspersonal
 • Samhälle och välfärd
 • Bostadsledning och underhåll


anställbarhet

Kursen kommer att göra det möjligt för dig att arbeta inom bostadsledning, stöd för främst bostadsstöd, ledningsuppdrag i lokala myndigheter och registrerade sociala hyresvärdar (RSL), finans, bostadsutveckling, förnyelse, förespråkning och hemlöshet.

För närvarande finns det en nationell brist på kvalificerade stads- och miljöplanerare i Storbritannien, så efterfrågan på våra forskarutbildningskurser är särskilt hög. Om du är intresserad av bostad som en karriär kan du hitta dig själv i privat och socialt boende eller underhåll och förvaltning av offentliga, privata och kommersiella byggnader.

Nyutexaminerade från denna kurs har gått in i roller som bostadsledare, bostadschef och fallhanteringskoordinator.

Studenter som genomför HNC kan få tillträde till BA-hushållets tredje år på bostadsstudier.


Bostadschef som en karriär

Bostadsofficer hanterar och underhåller fastigheter på uppdrag av sina arbetsgivare, vanligtvis lokala myndigheter, och fyller sedan fastigheterna och ser till att hyresgästerna och boende är välskötta.

Roll och ansvar

Dagliga arbetsuppgifter kan variera mycket, från inspekterande fastigheter för att se om underhåll är nödvändigt, att intervjua hyresgäster för lediga fastigheter, att fastställa hyror och hantera betalningar och efterskott.

Mycket av arbetet är kontorsbaserat, även om besök på fastigheter och hyresgäster kan vara frekventa. Bostadsofficer kan vara anställda av statliga myndigheter, välgörenhetsföretagen, fastighetsbolag och privata hyresvärdar. De största arbetsgivarna är dock lokala myndigheter.

Färdigheter och attribut

Denna karriär kräver utmärkta kommunikationsförmåga, en fast men sympatisk inställning och starka organisatoriska färdigheter. Arbetet kan vara utmanande och givande i lika delar - bostadsofficer får ofta en stor roll för att förbättra människors livskvalitet, men de måste också ta itu med evictions och missbrukare.

Lön

Det finns gott om möjligheter till karriärutveckling, från bostadsofficer till högre tjänsteman, och sedan till ledningen är en gemensam rutt. Startlöner för bostadsofficer börjar omkring £ 20,000 - £ 27,000, medan chefer kan tjäna upp till £ 50,000. (National Careers Service)


LSBU Employability Service

Vi är Årets Universitet för forskarutbildning - Tiderna och söndagstiderna Bra universitetsguide 2018

LSBU är engagerad i att stödja dig att utveckla din anställbarhet och lyckas få jobb efter att du har examen. Din kvalifikation kommer säkert att hjälpa, men på en konkurrensutsatt marknad behöver du också arbeta med din anställbarhet och på din karriärsökning.

Som LSBU-student har du tillgång till anställbarhetstjänsten och dess resurser under din tid här och i två år efter att du har examen.

Vårt anställbarhetstjänst hjälper dig att utveckla dina färdigheter, hitta ett jobb, intervju tekniker, arbetslivserfarenhet eller en praktikplats och hjälpa dig att bedöma vad du behöver göra för att få den karriär du vill ha i slutet av din kurs. LSBU erbjuder en omfattande anställbarhetstjänst med ett antal initiativ som kompletterar dina studier, inklusive:

 • Direkt engagemang från arbetsgivare som kommer in i nätverk med studenter
 • Jobshop - Daglig inlämningstjänst för att hjälpa till med, skräddarsy CV, omslagsbokstäver och applikationer, inköp av online-resurser, mock intervjuer och generell arbetssökning. En till en utnämning för ytterligare stöd finns också
 • Mentor och arbetsskuggning
 • Högre utbildning prestationsrapport - HEAR är utformad för att uppmuntra ett mer sofistikerat tillvägagångssätt för att registrera studentprestation, vilket fullt ut erkänner det utbud av möjligheter som LSBU erbjuder till våra studenter.
 • Den drar in i ett certifikat: Modulkurser, Kursbeskrivningar, Placeringar, LSBU verifierade extrautbildade aktiviteter
 • Anställningsverkstäder - Levereras gratis till studenter året runt på en rad relaterade ämnen
 • Karriärmässor under hela året för att verkligen fokusera dina tankar på en karriär efter universitetet


Undervisa och lära

Studenter deltar en dag per jobb och deltar i studieresor. Det finns en mängd olika inlärningsmetoder, t.ex. projekt, workshops, studiebesök och gruppövningar samt traditionella föreläsningar och seminarier.

Bedömningen baseras huvudsakligen på kurser och online-tentamina (inga skriftliga tentor).


Personlig handledning

Som student i juridik och samhällsvetenskap kommer du att tilldelas en namngiven handledare under din första term vid LSBU. Din handledares roll är att vara din primära kontakt för akademiskt och professionellt utvecklingsstöd.

Din handledare kommer att stödja dig för att få ut det mesta av din tid på LSBU, ge råd och skyltning till andra stödkällor vid universitetet. De borde vara den första personen vid universitetet som du talar om om du har några svårigheter som påverkar ditt arbete. Dessa kan vara akademiska, ekonomiska, hälsorelaterade eller en annan typ av problem.

Du kommer att ha avtal med din personliga akademiska handledare minst tre gånger om året i upp till 30 minuter under hela kursen. Du kan kontakta din handledare för ytterligare support via e-post.


Ingångskrav

 • En nivå DD (48 UCAS poäng) eller
 • BTEC Nationellt Diplom MM (64 UCAS poäng) eller
 • BTEC National Diploma Extended MPP (64 UCAS poäng) eller
 • Tillgångskurser - Godkänd med minst 45 högskolepoäng på nivå 3 (48 UCAS poäng).
 • Sökande måste hålla 5 GCSEs AC inklusive matematik och engelska eller motsvarande (reformerade GCSEs grad 4 eller högre).
 • Äldre studenter (över 21) utan ovanstående kan komma in på grundval av relevant frivillig eller betald arbetserfarenhet i en bostadsorganisation.

Alla moduler kan ändras av universitetet och kan skilja sig från de moduler du erbjuds under dina studier.

Program taught in:
Engelska

See 51 more programs offered by London South Bank University »

Last updated June 10, 2018
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
2 år
Deltid
Deadline
By locations
By date
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Slutdatum