Ceea internationell sommarklass

CEEA European Sreenwriting School Of Paris

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Ceea internationell sommarklass

CEEA European Sreenwriting School Of Paris

CEEA International Summer Class

Program

Om du älskar filmer och tv-serier och vill skriva skript (eller redan) Om du vill öva dina färdigheter i en vänlig men krävande atmosfär, i hjärtat av en av världens mest inspirerande och vackra städer ... Den här kursen är för dig!

Vår sommar klass är en intensiv 3-veckors workshop i en av de mest prestigefyllda och selektiva screenwriting skolorna i Frankrike: Conservatoire Européen d'écriture audiovisuelle (CEEA, European Writing School).

Denna sommarverkstad erbjuder en högkvalitativ, praktisk tillämpning till konsten för manusskrivning ... i en unik inlärningsmiljö.

Skolan ligger i det fantastiska 1700-talet Hôtel de Massa, i 14: e arrondissementet. Det ligger precis vid observatoriet och bara några gator bort från den ikoniska Luxemburg Gardens, det livliga Montparnasse-området och Latinerkvarteret där så många författare, filmskapare och artister har bott, arbetat och studerat.

Designad för internationella film-, konst- eller litteraturstudenter (för närvarande i skolan eller nyutbildade) samt unga yrkesverksamma inom film- eller tv-industrin, med en seriös passion för screenwriting, hanteras vår sommarkurs som ett professionellt skrivrum, övervakat av En erfaren och etablerad manusförfattare.

Under dessa tre veckor,

  • Varje deltagare kommer att skriva en åtta minuters kortfilm, från pitch till dialogrutor
  • Genre, ämne och tecken är inte införda Inställning, historia bakgrund och format är dock för att säkerställa konsekvens bland de filmer som skrivs under kursen.
  • Förutom att skriva sitt manus, kommer deltagarna att öva dramaturgisk konst med lite teori, scenanalys och många kreativa övningar.
  • Varje deltagare kommer att läsa och ge konstruktiv feedback på de andra deltagarnas texter. Att lära sig läsa berättelser är lika viktigt som att veta hur man skriver dem.
  • Sommarklassens plus: använd Paris som unikt kreativt material! Tack vare CEEA: s idealiska läge, kommer deltagarna att styras genom mindre kända stadsdelar (till exempel Chinatown och La Butte aux Cailles) och uppleva på ett original sätt de mest kända platserna på Vänster Bank. Berättelser, i Paris, ligger precis runt hörnet!

I slutet av sommarklassen har varje författare skrivit sin egen kortfilm (10 sidor max). De kommer att ha lärt sig ett av de mest stimulerande och svåraste aspekterna av manusförfattaren yrke: hur att mata en personlig synvinkel och deras unika känslighet i en påtvingad ram.

Syften

  • Skriv en sammanhängande och välstrukturerad kortfiktion
  • Förbättra dina berättande verktyg med övningar och läsning
  • Hitta din unika författares röst genom att spela med den angivna inställningen, historia bakgrunden och formatet

Nyckelfakta

64H / 14 DAGSDATUM: FRÅN 28 JUNI TILL JULI 20TH (INGEN KLASS PÅ FRIDAGAR OCH WEEK-ENDS) ANTAL DELTAGARE: 10 STUDENTER MAX PRIS: 3000 EURO TTC

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Juni 2019
Duration
Varaktighet
3 veckor
Heltid
Price
Pris
3,000 EUR
Information
Deadline
Locations
Frankrike - Paris, Île-de-France
Startdatum : Juni 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Juni 2019
Frankrike - Paris, Île-de-France
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan