Certifikat i kulinariska färdigheter
George Brown College
Nyckelinformation
Campus läge
Toronto, Kanada
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
1 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CAD 19 060 / per year *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
May 2024
* inhemsk undervisning | $15 190 för internationell undervisning. Alla avgifter kan ändras utan föregående meddelande
Introduktion
Vårt ettåriga certifikatprogram för kulinariska färdigheter kommer att lära dig grunderna för ingredienser och matlagning. De nyckelfärdigheter du kommer att förvärva inkluderar:
- grundläggande färdigheter i matlagning och bakning
- en uppskattning för näring, menyplanering och kontroll av mat, dryck och arbetskostnader
- gedigna knivkunskaper och matlagningstekniker som erhållits genom övning och upprepning
Detta program kommer att bredda dina kunskaper och ge dig den kockutbildning du behöver för att lyckas i dagens foodservice-industri.
Programschema
Schemat för Culinary Skills-programmet fungerar för närvarande från måndag till fredag. Observera att vissa klasser kan börja kl. 07.00 och andra kan pågå till kl. 22.00
Dina fältutbildningsalternativ
Som en del av programmet kommer du att öva på dina färdigheter genom att genomföra arbetsintegrerade lärandemöjligheter genom programmet. Studenter kommer att slutföra 24 timmar, vilket kan inkludera helger, modellverksamhet och industriverksamhet. Denna värdefulla arbetserfarenhet kan läggas till i ditt CV.
Antagningar
Stipendier och finansiering
Stipendier för internationella studenter på George Brown College är i allmänhet utmärkelser inom programmet baserade på studenters akademiska prestationer (och andra kriterier) vid George Brown College efter det akademiska programmets början.
Läroplan
Obligatoriska kurser
Termin 1 | Termin 2 |
|
|
* 7-veckors
kur**Baserat på resultaten av ditt placeringstest kan du behöva ta COMM 1000 (Introduktion till College Communication) innan du går vidare till COMM 1007. Du kan också behöva ta MATH 1000 (Math Foundations) innan du går vidare till MATH1102 (Matematik för gästfrihet). COMM 1000 och MATH1000 räknas inte som kurser som krävs för examen och du kommer att debiteras för dessa extra kurser.
Programresultat
Kandidaten visar förmågan att:
- Ge grundläggande kulinarisk förberedelse och presentation för en mängd olika matservicemiljöer med en rad klassiska och samtida tekniker.
- Applicera grundläggande mat och baka vetenskap på matlagningen för att skapa önskad slutprodukt.
- Bidra till och övervaka andras efterlevnad av tillhandahållandet av en välskött köksmiljö och till service av mat- och dryckesprodukter som är fria från skadliga bakterier eller andra föroreningar, följa hälsan, säkerhet, sanitet, och livsmedelshanteringsregler.
- Säkerställa säker drift av köket och alla aspekter av matlagningen för att främja hälsosamma arbetsytor och ansvarsfull och effektiv resursanvändning.
- Stöd utvecklingen av menyalternativ som återspeglar kunskap om näring och livsmedelsingredienser, främja allmän hälsa och välbefinnande, svara på en rad näringsbehov och preferenser, och ta itu med modifieringar för specialdieter, matallergier, och intoleranser, efter behov.
- Tillämpa grundläggande affärsprinciper och erkända branschkostnads- och kontrollmetoder på livsmedelsserviceverksamhet för att främja en finansiellt ansvarsfull verksamhet.
- Tillämpa grundläggande kunskaper om hållbarhet, etisk och lokal matinköp, och livsmedelssäkerhet på matlagnings- och kökshantering, erkänna de potentiella effekterna på livsmedelsproduktion, konsumenternas val, och verksamhet inom livsmedelsindustrin.
- Använd teknik, inklusive modern köksutrustning, för livsmedelsproduktion och marknadsföring.
- Utför effektivt som medlem av mat- och dryckesberednings- och serviceteam och bidra till framgången för en matserviceoperation genom att tillämpa självhantering och interpersonella färdigheter.
- Utveckla strategier för kontinuerligt personligt och professionellt lärande för att säkerställa valuta med och lyhördhet för nya kulinariska tekniker, föreskrifter, och praxis inom livsmedelsindustrin.
Karriärmöjligheter
Din karriär
Toronto ensam har mer än 9 000 restauranger, hotellmatsalar, kaféer, matställen, många klubbar, resorts, spa och cateringföretag. De kulinariska färdigheterna du lär dig på George Brown efterfrågas av arbetsgivare både i Kanada och internationellt, och du kommer att ha utbildning för att bygga en framgångsrik karriär hemma eller runt om i världen.
Framtida studiealternativ
Kandidater kan kvalificera sig för direkt inträde till det andra året av Culinary Management-examensprogrammet. Kontakta programkoordinator för mer information.