Chocolaterie Course
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Nyckelinformation
Campus läge
Turin, Italien
språk
Engelsk, Italienska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
4 månader
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 5 000 / per course
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Chocolaterie Course
Chocolateriekursen: 4 veckors teoretiska och praktiska lektioner med möjlighet till en träningsperiod vid utvalda chokladaffärer eller hantverkslaboratorier
Denna kurs är lämplig för dem som vill öppna en chokladbutik och för dem som vill bli en professionell mästare Chocolatier. Kursen innehåller lektioner i fönstervisningsdesign, skapande av konstnärliga bitar för att presentera samt nya chokladdynamik. Kursen innehåller detaljerade lektioner som hålls av Master Chocolatiers, medlemmar av Academy of Master Chocolatiers, och besök på chokladtillverkare. Kursen är på italienska och lärare stöds av en tolk på engelska .
Minsta antal deltagare: 12.
Varaktighet
Kursen har en total varaktighet på 4 månader:
- 4 veckor teoretiska och praktiska lektioner vid institutet
- 12 veckors praktisk träning (frivillig) vid specialiserade laboratorier utvalda av ICIF .
De som kan anmäla sig till kursen är:
- Italienska och utländska proffs av mat och vin
- Italienska och utländska matälskare och entusiaster
Lektion ämnen
Odlingen av kakaobönan
- Kakao i världen
- Choklad, ett oändligt mysterium: Transformationen från fröet till Choklad och från choklad till choklad
- Teknisk aspekt av kakao
- Aromatiska profiler av kakao
- Artisan användning av choklad
Bearbetning av kakao
- Kakao: sensorisk analys av 28 sorter från hela världen
- Brödningen
- Bönens sprickbildning: Förberedelse av kakaobönan från hela bönen till nibben
- Slipningen: Första slipning av kakao
- Recept av choklad och tillämpning av beräkningsprogrammet
- Raffinering
- Conchen
- Den professionella tempereringstekniken
Ingredienser, produktion och användning av Choklad
- Artisan Chocolate: Inblick i olika smält- och bearbetningsmetoder
- Manuell temperering av choklad: insikter på de mekaniska teknikerna i en kontinuerlig cykel
- Gjutning av choklad till ihåliga höljen: Förberedelse av praliner med olika fyllningar
- Förberedelsen av fyllningar: ganacher, prinsar, cremini eller geléer
- Chokladbeläggningar: Inblick i användningen av färger och metaller
- Förberedelsen av små saker i modellerad choklad
- Bearbetningen av Satin Chocolate
- Små delar att visa upp: Förverkligandet av en konstnärlig bit att visa upp
- Nya tekniker för chokladdekoration
Professorer av Chocolaterie
- Fördjupade lektioner med teoretiska och praktiska seminarier som hålls av världsberömda professionella konditorier - Mästare från Academy of Master Chocolatiers
- Varje dag kommer en annan Master Chocolatier att förbereda sin egen Chocolate-specialitet från de enkla förberedelserna till de mest klassificerade
Professionell praktik (valfritt)
Studenten kan välja om man ska fortsätta programmets kurs genom att genomgå en praktikperiod (praktikperioden är frivillig) på totalt 3 månader (12 veckor) hos konditorier eller chokladtillverkare som tidigare valts av institutet och som tillhör akademin av Master Chocolatiers.
I företag som inte kan tillhandahålla logi kommer det att vara efter eget gottfinnande att välja ett annat företag som kan erbjuda boende, annars kan skolan hjälpa till att hitta alternativa logi, som kommer att kosta eleven tillsammans med måltiderna.
avgifter
Avgiften för Chocolaterie Course är 5 000,00 Euro. Det är möjligt att anmäla sig till en vecka, avgiften för varje veckodimension är 1,500,00 euro. Avgiften för kursen inkluderar:
- Boende på ICIF i små lägenheter (bestående av två sovrum med en, två eller tre sängar och ett badrum) och frukost service i 3 veckor (vecka 1, 3 och 4)
- Hotell boende i Vicoforte under vecka 2, med frukost och måltider från måndag till fredag, återresa till skolan på lördag
- Måltid vid Institutet från måndag till lördag (skolan är stängd på söndagar och på helgdagar)
- Teoretisk-praktiska lektioner som anges i programmet
- Undervisningsmaterial (receptblad, ljud-videosystem etc.)
- Mat och vinprodukter för lektioner och provningar
- Användning av utrustning och redskap under lektioner i olika laboratorier
- En fullständig kockens uniform: en kocks jacka med ICIF logotypen, ett par kockbyxor, ett förkläde med ICIF logotypen och en bandana med ICIF logotypen
- Stöd under det tillfälliga uppehållstillståndet och för det italienska skatteidentifikationsnumret
- Bussöverföring till och från Vicoforte för vecka 2
- Diplom från institutet efter avslutad kurs
Allt annat som inte uttryckligen anges ovan är inte inkluderat.
ÖVRIGA AVGIFTER INTE INKLUDERAS I KURSENS AVGIFTER:
- 50 € för sjukförsäkringen som täcker de grundläggande sjukvårdsutgifterna och kostnaderna eller återhämtningen till sjukhuset endast vid olyckor under arbetstiden under hela kursperioden (endast om studenten inte redan föreskriver en sanitär försäkring i sin egendom Land).
- 50 € för dem som avser att utnyttja gruppbussöverföringen, endast vid ankomst till Italien, organiserad av ICIF institutet på söndagen före kursens början, från flygplatsen Milano Malpensa. Betalningen av 50 euro kan ske i balansräkningen genom banköverföring, eller kontant eller med kreditkort på ICIF Directions ICIF den första dagen av kursen.
stipendier
Stipendier är tillgängliga för deltagare av italiensk nationalitet som är bosatta i Italien. För att få reda på hur du ansöker, kontakta oss eller ring till ICIF institutet i Costigliole d'Asti.