Läs den officiella beskrivningen

Vad är professionell coachning?

Kort sagt är professionell coaching ett professionellt partnerskap som stöder, inspirerar och lär affärsledaren eller chefen att maximera sin professionella potential. Medan man erkänner att en senior eller junior företagsledare är den sanna experten inom sitt område eller disciplin, erbjuder en professionell tränare en utbildad professionell som kan hjälpa sin coachee att klargöra målen, främja självupptäckt, utveckla arbetsplatsstrategier och lösningar på utmaningar, och håll coachee ansvarig för förbättrad produktivitet och resultat.

Noble Manhattan Coaching Americas är ett internationellt erkänt professionellt coachingteam som fokuserar på coaching på arbetsplatsen för att främja en coachningskultur för både kortsiktig och långsiktig prestationsförbättring, ökad avkastning på investeringar och bättre avkastning på eget kapital.

NMCAs Coaching Results Program

Coaching för resultatprogrammet som skapats av Noble Manhattan Coaching Americas är utformat för att ge arbetsplatsledare den ritning, vägledning och utbildning som de behöver för att öka produktiviteten och tillfredsställelsen hos anställda, öka ROI och en starkare ROE. Kursen skapades på grund av arbetsplatsens efterfrågan på en verktygssats och ett program för att ta itu med utmaningar som varje företag står inför som stagnation av arbetstagare, teamprestationer och modeller och strategier som gör det möjligt för dem att utveckla en kultur av coaching som kommer att leda dem till framtid med syfte och framgång.

Vid NMCA förstår vi att det inte är lätt att utveckla genombrottets prestationsstrategier och öka produktiviteten, eller nästan alla företag skulle trivas. Därför är professionell coachning från behöriga tränare med tillgång till tekniker, forskning och verktygen för att optimera medarbetarnas engagemang, samtidigt som det blir så viktigt att ledare inom din verksamhet gör detsamma. Genom att underlätta personlig och professionell tillväxt som leder till förbättrad prestanda, förvärv av ny kompetens och kunskap samt den övergripande utvecklingen av coachee, ger våra professionella tränare andra möjligheter att göra detsamma.

Våra åtta veckors Coaching for Results Programkurs är till skillnad från vad som helst du har upplevt i en managementcoachingmiljö tidigare. Med hjälp av omfattande forskning och samverkande dialog med andra branschexperter har vi skapat en kurs som är utmanande, anpassningsbar och viktigast av relevans för företagets ledare. Under åtta veckors kurs arbetar tränare med ett par livsdagsutbildningstider med gott om övning och mentorskap och leds genom modellerade, guidade och oberoende övningssituationer.

Den dynamiska strukturen, omfattande innehåll och kvalitetstrening som ditt team får från våra kvalificerade professionella tränare kommer att ge otroliga resultat som är märkbara omedelbart och det växer över tiden, eftersom coachingkulturen tar rot på din arbetsplats. Kombinera detta med livstidsåtkomst till vår ledarskapsunderhållsplattform och studentstöd för varje programdeltagare, och det är svårt att inte se varför vi har haft så mycket framgång.

Varför utveckla en coachningskultur?

Låt oss först se till att vi förstår vilken coachningskultur faktiskt är och hur chefscoaching kan hjälpa till att etablera den. På Noble Manhattan Coaching Americas följer vi idéerna från National College for Teaching

Verkligheten är att den gamla modellen och reglerna för att skapa effektivitet och effektivitet på arbetsplatsen inte fungerar lika bra som de brukade. Många av de mest framgångsrika företagen har skiftats från en plattform av hierarkiska beslutsrättigheter, som leder av "riktning", tydligt definierade roller och jobbtitlar och ett processbaserat tillvägagångssätt. De gynnar nu en mer innovativ och flexibel modell som omfattar kunskapsdelning, multifunktionella ledarskapsuppdrag, leder genom "orkestration" och ett projektbaserat tillvägagångssätt där lag och ansvar definieras men roller och titlar kan vara mer flytande. Enligt en Forbesartikel, 2011, var företagsgiganter som Google kollektivt och spenderade upp till en miljard dollar per år på företagscoaching. Vidare var fokusen på deras professionella coachinginvesteringar inte ett avhjälpare som var avsedd för att "lyfta" lågpresterande anställda, men det var ganska fokuserat på att identifiera och utveckla framtidens höga potentiella ledare.

Huruvida de professionella coachningsstrategierna användes genom ett externt ledningssystem som det som Noble Manhattan Coaching Americas erbjuder, eller de odlades, odlades och främjas internt, var det verkliga fokuset på att skapa Pathways för ökad effektivitet i alla aspekter av coaches arbete liv genom att lära sig nya färdigheter för framtida oberoende och utveckling av självmedvetenhet och personlig tillväxt. Det här skiftet är ett resultat av förändringar i företagsklimatet under det senaste decenniet som har krävt innovativa lösningar, varav den ena har tänkt på coaching på arbetsplatsen. Dessa trender inkluderar:

  • En ökning av global konkurrens.
  • Ny teknik och innovationer.
  • Utbytet av en mänsklig arbetskraft.
  • Utplattningen av organisatoriska hierarkier.
  • Downsizing och uppsägningar.
  • Återuppkomsten av småföretag.
  • En växande tusenårig arbetskraft med olika värderingar.
  • En ökande efterfrågan på bättre kundservice och erfarenheter.

Noble Manhattan Coaching America: s professionella coachning för resultat Programmet är utformat med alla dessa element i åtanke och byggt för att hjälpa dig att flytta från ledningens styrning och ledning till en coaching managementmodell som hanterar de förändrade karaktären hos de flesta företagsmiljöer. Fortsätt läsa för att lära dig mer om de specifika fördelarna för varje nivå i din organisation och om hur professionell coachning och utveckling av en coachningskultur kan förbättra din avkastning på investeringar och avkastning på eget kapital.

Hur Professional Coaching hjälper företag

För att vara säker, erbjuder professionella coaching-system en stor fördel för företag av alla storlekar. Från att hjälpa till att identifiera morgondagens ledare och öka dem till förbättrad livskvalitet och investeringar för anställda, för att ge en konkret belöning till aktieägare och partners, bygger en professionell coachningskultur för ditt företag en smart investering med omedelbar och långsiktig utdelning . I allmänhet bör framgångsrik coachning på arbetsplatsen skapa en bättre kvalitet på lagarbete, starkare kommunikation, ökad arbetsnöjdhet, en känsla av ägande på alla nivåer i organisationen och en mer framgångsrik modell för succession och karriärplanering. Med så mycket att vinna och så mycket på spel, är det viktigt att du väljer rätt partner för att komma igång med en professionell coachingsfokuserad modell.

För att säkerställa att ledningscoachingprocessen uppnår de önskade resultaten och flyttar din organisation mot ökad omsättning och produktivitet, är det viktiga åtgärder som måste vidtas. Noble Manhattan Coaching Americas börjar alltid med en behovsbedömning för att exakt identifiera de sanna behoven hos din organisation när det gäller professionell coaching. Det skiljer sig från många andra företagscoachingföretag som tar en mer rådgivande eller mentorroll i början av relationen. Vi förstår att ditt företag och fördelarna och utmaningarna i dina affärsprocesser är unika, så vi tar ett projektbaserat, individualiserat tillvägagångssätt med var och en av våra nya kunder.

Vårt program för coachning för resultat är ett sätt att börja träna och växa medlemmar i ditt team för att påbörja en process av lärande, utveckling och prestationsförbättring som kan vara en viktig väg till längre sikt, institutionaliserad managementcoaching. För att verkligen skörda fördelarna med professionell coachning bör en cascading management coaching-kultur upprättas heltifrån och med inköp från ledande och junior ledare på olika avdelningar, såsom ledning och personal. De bästa resultaten kommer att ses över hela din personal när det som förkunnas övas också.

Registreringsprocessen

Detta program är lämpligt för personer över 30 år med ledarskaps erfarenhet eller i teamledande eller ledande befattningar.

För att ansöka, skicka oss ett avsändningsbrev och ett CV. När vi granskar din ansökan kommer vi att kontakta dig för en intervju.

Program undervisas på:
Engelska
Senast uppdaterad January 10, 2019
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Öppen registrering
Duration
8 veckor
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum