Collegeintyg i kulinariska färdigheter
Fanshawe College
Nyckelinformation
Campus läge
London, Kanada
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
1 år
Takt
Heltid
Studieavgifter
CAD 4 783
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Kulinarisk skola för den moderna kocken
En karriär inom kulinarisk konst är ett sällsynt tillfälle att kombinera kreativiteten i matlagning med den tillfredsställelse som kommer från att göra människor lyckliga. Om du vill förvandla din matlagningshobby till en karriär eller om du är intresserad av att ta din redan imponerande kulinariska kompetens till nästa nivå kommer vår matskola att ta dig på väg.
Matlagning är en konst och det här programmet handlar om att tillhandahålla verktygen för att trivas i det professionella kökets spännande värld. På kockskolan kommer du att utveckla dina kulinariska färdigheter medan du finjusterar dina färdigheter med lager, soppa, bakning och stekpanna. Du kommer också att lära dig mer om turist- och restaurangbranschen, inköp och menyplanering, kött- och bakteori.
Gå med i en kulinarisk skola som förbereder dig för framgång
- Examen från vår kockskola med kunskap, expertis och erfarenhet för att tjäna den framväxande marknaden
- Skaffa ditt kulinariska hantverk och var redo att starta din karriär med ett professionellt kök eller cateringföretag
- Få praktisk praktisk träning i Fanshawes undervisningsrestaurang The Chef's Table på Fanshawe College , som ligger i centrala London
- Specialisera dina kulinariska färdigheter ytterligare med möjlighet att genomföra det andra året av examensprogrammen för kulinarisk förvaltning eller bakning och konditorivaror och få dubbla meriter
Annan information
Studenter som framgångsrikt uppfyller kraven för ett Ontario College-certifikat från Culinary Skills-programmet och vill utöka sina färdigheter och utbildning genom att studera viner, hantverksrätter och restaurangkedjans svårigheter samt förbättra deras ledningsförmåga kanske vill fortsätta under det andra året av Culinary Management-programmet. Studenter kommer också att behöva slutföra en praktik (Externship) som en del av detta program för att slutföra kraven för ett Ontario College-examen. Studenter som vill bedriva detta måste fylla i ett "Ansökan om programöverföring" -formulär som finns tillgängligt från Registratorns kontor, Downtown Campus, Building B (LDB) Room 202 eller London Campus (at Oxford Street) Room E1012.
Lärandemål
- tillhandahålla grundläggande kulinarisk beredning och presentation för en mängd olika matservicemiljöer med en rad klassiska och samtida tekniker.
- tillämpa grundläggande mat- och bakvetenskap vid matlagning för att skapa önskad slutprodukt.
- bidra till och övervaka andras vidhäftning till tillhandahållandet av en väl underhållen köksmiljö och till service av mat- och dryckeprodukter som är fria från skadliga bakterier eller andra föroreningar, som följer reglerna för hälsa, säkerhet, sanitet och livsmedelshantering.
- säkerställa en säker drift av köket och alla aspekter av matlagning för att främja hälsosamma arbetsytor och ansvarsfullt, effektivt resursanvändning.
- stödja utvecklingen av menyalternativ som speglar kunskap om näring och livsmedelsingredienser, främjar allmän hälsa och välbefinnande, svarar på en rad näringsbehov och preferenser och adresserar modifieringar för specialdieter, matallergier och intoleranser, efter behov.
- tillämpa grundläggande affärsprinciper och erkända praxis- och kontrollmetoder inom branschen för livsmedelsservice för att främja en finansiellt ansvarsfull verksamhet
- tillämpa grundläggande kunskaper om hållbarhet *, etisk och lokal livsmedelsförsörjning och livsmedelssäkerhet i matlagning och kökshantering, med insikt om de potentiella effekterna på livsmedelsproduktion, konsumentval och verksamhet inom livsmedelssektorn
- använda teknik, inklusive modern köksutrustning, för livsmedelsproduktion och marknadsföring.
- Utför effektivt som medlem i en mat- och dryckesberedning och serviceteam och bidra till framgången för en matserviceaktivitet genom att tillämpa självförvaltning och interpersonella färdigheter.
- utveckla strategier för kontinuerligt personligt och professionellt lärande för att säkerställa valuta och lyhördhet för nya kulinariska tekniker, regler och praxis inom livsmedelssektorn.
Pathways
- Kandidater från detta program är berättigade att ansöka till Culinary Management Program.
- Studenter som vill bedriva vidareutbildning har många Pathway möjligheter till examina och andra examensbevis både här på Fanshawe College och runt om i världen. Studenter uppmuntras att söka i de olika länkarna på webbplatsen Tourism, Hospitality and Culinary och diskutera de programspecifika möjligheterna med Student Success Success Advisor för turism, gästfrihet och kulinarisk konst.
Kurser
Nivå 1
Ta alla följande obligatoriska kurser:
- FDMG-1113 Matberedning 1 4
- BAKE-1021 Baka praktiskt 1 4
- BAKE-1002 Bake Theory 1
- DEVL-1049 Karriärförberedelse 2
- WRIT-1042 Orsak och skrivning 1-Turism / gästfrihet 3
- FDMG-1104 Grundläggande kulinarisk kunskap 3
- FDMG-1114 Restaurangproduktion 1 3
Nivå 2
Allmän utbildning - Ta en valfri kurs för allmän utbildning i 3 poäng.
Ta alla följande obligatoriska kurser:
- FDMG-3043 Matberedning 2 2
- FDMG-3044 Garde Manger 2
- FDMG-1064 Inköp & Menyplanering 2
- COMM-3080 Comm för turism och gästfrihet 3
- MATH-1210 Matematik för gästfrihet 2
- NUTR-1018 Nutrition-Intro 2
- ANTH-1012 Kulturell antropologi 3
Allmän utbildning - valfria
Ta 3 allmänna utbildningskrediter - Normalt taget i nivå 2
Programboende
Studenter måste slutföra ett minimum av 10 högskolepoäng i detta program på Fanshawe College att uppfylla Program Residency kravet och examen från detta program
Förkunskapskrav
OSSD med kurser från College (C), University (U), University / College (M) eller Open (O) stream med:
- Alla betyg 12 engelska (C) eller (U)
- Valfri matematik i grad 11 * (C), (U) eller (M)
eller
Academic and Career Entrance Certificate (ACE)
eller
Ontario High School Equivalency Certificate (GED) och:
- Varje lönegrad matematik * (C), (U) eller (M)
eller
Mogen sökande med ställning i de kurser som anges ovan
Notera:
* Sökande som saknar nödvändig matematik kan fortfarande få behörighet för antagning genom att genomföra lämplig tidigare uppgradering.
Engelska språkkrav
Sökande vars första språk inte är engelska kommer att behöva visa kunskaper på engelska med någon av följande metoder:
- En grad 12 College Stream eller University Stream engelska kredit från en Ontario High School, eller motsvarande, beroende på programmets behörighetskrav
- Test av engelska som främmande språk (TOEFL) -test med minst 79 poäng för internetbaserat test (iBT), med testresultat under de senaste två åren
- International English Language Testing System (IELTS) Akademiskt test med en totalpoäng på 6,0 utan poäng mindre än 5,5 i något av de fyra banden, med testresultat under de senaste två åren.
- Kanadensisk Academic English Language (CAEL) test med ett totalt betyg på 60 utan poäng mindre än 50 i något av de fyra banden, med testresultat inom de senaste två åren
- Pearson Test of English Academic (PTE) med en lägsta poäng på 53, med testresultat inom de senaste två åren
- Ett Cambridge engelsktest (FCE / CAE / CPE) med en övergripande poäng på Cambridge English Scale of 169 utan språkkunskaper mindre än 162, med testresultat inom de senaste två åren
- En engelsk språkutvärdering (ELE) på Fanshawe College med ett minimumssbetyg på 70% i alla delar av testet, med testresultat inom de senaste två åren
- Fanshawe College ESL4 / GAP5 studenter: Minsta betyg på 80% i ESL4 / GAP5 nivå 8, 75% i ESL4 / GAP5 nivå 9 eller 70% i ESL4 / GAP5 nivå 10
Rekommenderad akademisk beredning
- Betyg 11 Mat och kultur (M)
- Betyg 12 Näring och hälsa (C)
- Grad 11 Informations- och kommunikationsteknik: Den digitala miljön (O) ELLER Grad 12 Informations- och kommunikationsteknik: Multimedielösningar (C)
- Alla Grade 11 eller Grade 12 Entrepreneurship (C) eller (O)
- Grad 11 och Grad 12 gästfrihet och turism (C)
- Academic and Career Entrance Certificate (ACE): Business eller Technical Mathematics-kurs och Computer Skills-kurs
Rekommenderad personlig förberedelse
- Utveckla ett intresse för matberedning och service genom att besöka restauranger och hotell
- Utveckla ett intresse för livsmedel och tullar i andra länder
- Utveckla ledarskapsfärdigheter
- Den typ av person som går in på gästfrihetsområdet bör vara ansvarig, personlig och bör trivas med människor i en utmanande bransch
- Sysselsättning i gästbranschen skulle vara en tillgång
Sökandes urvalskriterierOm antalet stödberättigande sökande överstiger de lediga utrymmena i programmet kommer sökandens urvalskriterier att vara:
- Preference för permanenta invånare i Ontario
- Mottagande av ansökan senast den 1 februari (efter detta datum kommer Fanshawe College att överväga sökande enligt först till kvarn-principen tills programmet är fullt)
- Prestation i behörighetskrav
Efterträdande krav
- Giltigt säkert mathanteringscertifikat
- Giltigt smart serveringscertifikat
Karriärmöjligheter
Det finns en stor efterfrågan på kvalificerade utbildade kockar inom livsmedels- och dryckesindustrin. Utexaminerade kan förvänta sig att vara berättigade till en rad olika nybörjare inom ett brett utbud av Food Service-verksamheter, från snabbmatsrestauranger till hotell, samt kommersiell och industriell cateringverksamhet. Uppnådda positioner kan sträcka sig från linjekockar, förberedelsekockar, diskservrar, assistentkockar, frukostkockar, assistentbakare och mer.
Galleri
Antagningar
Läroplan
Kurser
Nivå 1
Ta alla följande obligatoriska kurser:
- FDMG-1113 ---- Matberedning 1
- BAKE-1021 ---- Baka Praktisk 1
- BAKE-1002 ---- Baka teori
- DEVL-1049 ---- Karriärförberedelse
- WRIT-1042 ---- Förnuft och skrivande 1-Turism/Gästfrihet
- FDMG-1104 ---- Grundläggande kulinarisk kunskap
- FDMG-1114 ---- Restaurang Produktion 1
Nivå 2
Gen Ed - Ta en 3-kredit Allmän utbildning valfri kurs.
Ta alla följande obligatoriska kurser:
- FDMG-3043 ---- Matberedning 2
- FDMG-3044 ---- Garde krubba
- FDMG-1064 ---- Inköp och menyplanering
- COMM-3080 ---- Komm för turism och gästfrihet
- MATH-1210 ---- Matematik för gästfrihet
- NUTR-1018 ---- Närings-Introduktion
- ANTH-1012 ---- Kulturantropologi
Allmän utbildning - Valfria
Ta 3 högskolepoäng för allmän utbildning - Normalt taget på nivå 2
Program Residency
Studenter måste slutföra minst 10 poäng i detta program på Fanshawe College för att uppfylla kravet på programuppehållstillstånd och examen från detta program
Karriärmöjligheter
Det finns en stor efterfrågan på kvalificerade kockar inom livsmedels- och dryckesindustrin. Kandidater kan förvänta sig att vara berättigade till en mängd olika nybörjarpositioner - inklusive linjekockar, prep kockar, motservrar, assistent kockar, frukost kockar, och assistentbagare - i ett brett utbud av matserviceverksamhet inklusive restauranger, hotell, och orter, kryssningsfartyg, och kommersiell cateringverksamhet.
Här är några exempel på karriärmöjligheter för akademiker från Fanshawes Culinary Skills program:
- Linje Cook
- Förbered rätter med olika metoder enligt standardiserade recept i en snabb teammiljö.
- Cook
- Ge gäster och personal balanserade näringsmåltider och snacks.
English Language Requirements
Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.