privilegier

Med kommersiell pilotlicens för helikopter kan du utföra flygarbeten, kollektivtrafik, träningsflyg och räddningstjänst som professionell pilot. Modulkursen (steg för steg) låter dig få den professionella licensen närmar sig den privata licensen. Varje steg kan planeras i olika perioder, i sättet att bygga din egen kurs.

Förutsättningar

För att få flyglicenser måste du inte ha kriminalregister eller straffrättsliga förfaranden.

För att ansöka om en CPL-kurs måste du visa grundläggande kunskaper i matematik och fysik och en bra medvetenhet om det engelska språket som kommer att provas genom en inlämningsexamen före anmälan, PPL-licens och 150 timmars flygminimum.

Även om läkarundersökningen (1 ^ klasscertifiering) inte krävs enligt lag för att starta kursen rekommenderar vi dig att utföra det. Du kan kontakta gratis akademins planeringskontor för att boka den medicinska, vilken måste tas i ett aeromedicinskt centrum. Du måste vara minst 18 år för att utföra det slutliga skicklighetstestet.

Teoretisk kurs

Teoretiska lektioner varar ungefär 9 månader från och med oktober. En distansutbildningskurs är också tillgänglig för vem som förstår engelska mycket bra. Du kommer att göra slutprovet vid huvudkontoret för civila luftfartsmyndigheter, antingen i Rom eller Milano - Malpensa. Du får bara ta del av tentamen först efter godkännande av ett internt förprov på akademin.

Praktisk kurs

Planeringskontoret organiserar mötena med instruktörerna för bokning av flygtimmar på begäran. Följande steg måste utföras i kronologisk ordning: IFR-delen kan inte utföras före "single pilot" -delen och de 35 sista flygtimmarna måste följa IFR.

Båda kurser består av minst 185 flygtimmar som krävs enligt europeisk förordning. Du kan välja att delta i grundkursen (CPL) eller lägga till instrumentets betyg i programmet (CPL IR).

Flotta

Välj din träning mellan:

  • Robinson R22
  • Robinson R44
  • Guibal Cabrì G2

baser

Caiolo (Sondrio), Bresso (Milano) och Castelnuovo di Porto (Rom)

Program undervisas på:
Engelska

Se 5 fler kurser från Eurotech Flight School »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Okt 2019
Duration
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum