Läs den officiella beskrivningen

privilegier

Med kommersiell pilotlicens för helikopter kan du utföra flygarbeten, kollektivtrafik, träningsflyg och räddningstjänst som professionell pilot. Den integrerade kursen tillåter studenten att komma in direkt i helikopternas professionella värld, utan någon form av flygförutsättning.

Förutsättningar

För att få flyglicenser måste du inte ha kriminalregister eller straffrättsliga förfaranden.

För att ansöka om en CPL-kurs måste du visa grundläggande kunskaper i matematik och fysik och en god medvetenhet om det engelska språket som kommer att testas genom en inlämningsexamen före anmälan.

Även om läkarundersökningen (1 ^ klasscertifiering) inte krävs enligt lag för att starta kursen rekommenderar vi dig att utföra det. Du kan kontakta gratis vår Akademins planeringskontor för att boka den medicinska, vilken måste tas i ett Aeromedical Center (se sidan Allmän information). Du måste vara minst 18 år för att utföra det slutliga skicklighetstestet.

Teoretisk kurs

Teoretiska lektioner varar ungefär 9 månader från och med oktober. En distansutbildningskurs är också tillgänglig för vem som förstår engelska mycket bra. Du kommer att göra slutprovet vid huvudkontoret för civila luftfartsmyndigheter, antingen i Rom eller Milano - Malpensa. Du får bara delta i tentamen först efter att ha genomgått ett internt förprov.

Praktisk kurs

Planeringskontoret organiserar mötena med instruktörerna för bokning av flygtimmar på begäran. Följande steg måste utföras i kronologisk ordning, så till exempel kan IFR-delen inte utföras före "single pilot" -delen och MCC kan inte göras under de första 130 timmarna.

Flotta

Välj din träning mellan:

  • Robinson R22
  • Robinson R44
  • Guibal Cabrì G2

baser

Caiolo (Sondrio), Bresso (Milano) och Castelnuovo di Porto (Rom)

Program undervisas på:
Engelska

Se 5 fler kurser från Eurotech Flight School »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Okt 2019
Duration
9 månader
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum