Datavetenskap

Cambridge Immerse

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Datavetenskap

Cambridge Immerse

Översikt över kursen

 • 8 juli - 21 juli 2018
 • 22 juli - 4 augusti 2018
 • 5 augusti - 18 augusti 2018

---

 • Bostad i en central University of Cambridge College
 • Klasser utformade och lärda av universitetshandledare
 • En mängd noga planerade kompetensverkstäder
 • Dedikerat universitet och ämnesspecifik rådgivning
 • Inklusive alla utflykter och extracurriculars
 • Ett brett utbud av internationella deltagare
 • Deltagarnas bedömning
 • Intyg om deltagande

Sammanfattning

Cambridge Immerse är en unik bostadsutbildning med två veckor med en mångsidig och berikande läroplan, utformad och undervisad av Cambridge University och Oxford University-lärare. Tutorials och seminarier lärs av experter i en optimal inlärningsmiljö som stimulerar akademisk utredning; men det noggrant planerade schemat säkerställer att programmet inte bara uppfyller deltagarnas akademiska behov, men ger också en unik inblick i universitetsstaden genom ett överflöd av extracurricular aktiviteter. Cambridge Immerse Computer Science-kursen är både utmanande och engagerande, med studenter som lär sig i små grupper för att säkerställa att varje elevs behov tas upp. Eleverna lärs på ämnen på universitetsnivå på ett sätt som är lättillgängligt och lätt att förstå. Cambridge Immerse Computer Science kursen är perfekt för dem som överväger att studera datavetenskap på universitet och har ingen formell akademisk erfarenhet av datavetenskap. Kursen introducerar eleverna till grundläggande ämnen som inte bara ger en grundlig förståelse för nyckelteorin, men kommer att stimulera intellektuell nyfikenhet och hjälpa till med att förbereda för att studera disciplin på högskolanivå.

Akademiskt innehåll

Syftet med Cambridge Immerse Computer Science-kursen är att ge en smak av vad det är att studera datavetenskap på universitet. Kursen introducerar de nyckelbegrepp och verktyg som ligger till grund för modern datavetenskap och utrusta deltagare med både teoretisk och praktisk kunskap och den genuina intellektuella nyfikenhet som krävs för framgång i denna spännande och snabbt utvecklande disciplin. Schemat omfattar:

 • Att utforska teorin om olika programmeringsspråk, inklusive deras respektive fördelar och nackdelar, utöver deras tillämpade användningsområden.
 • Senaste utvecklingen inom mjukvaruutveckling.
 • Det förändrade området för artificiell intelligens, inklusive framtida möjligheter inom detta område.
 • Teorin om beräkning.
 • Deltagarna får möjlighet att utforska begrepp från olika discipliner som matematik, teknik och lingvistik.
 • Deltagarna uppmanas att överväga de stora problem som uppstår inom datavetenskap och hur disciplinen är av avgörande betydelse, som grundar sig på de ekonomiska, sociala och politiska system som moderna samhällen finns på.

I Cambridge Immerse Computer Science-läroplanen ingår också ett gruppprojekt. Projektet, som genomförs under programmet, gör det möjligt för deltagarna att utveckla sina forskningsförmåga genom att utforska specifika intresseområden, som kulminerar i en bedömd presentation till programledaren. Dessa ämnen kan omfatta sociala nätverksapplikationer, programvara för finansiell industri och användningen av programvara inom medicinsk sektorn. En rad olika ämnen utforskas under programmet, och ett urval av tidigare ämnen som har undersökts kan ses nedan:

Exempel 1: En intervju av programmeringsspråk

Programmeringsspråk ger ett sätt att skriva dataprogram med hjälp av avancerade (mänskliga vänliga) konstruktioner, snarare än att behöva tänka på mycket enkla operationer på maskinnivå, till exempel att lägga till, ladda och lagra. Vi börjar kursen genom att titta på olika populära programmeringsspråk, utforska den historiska utvecklingen av olika programmeringsparadigmer och placera dem i sammanhang med de språk som finns och används vanligen idag. Vi utforskar också vilka språk som används för olika ändamål och upptäcker varför de föredras i olika användningsfallsscenarier. I synnerhet kommer vi att titta på skillnaderna mellan nödvändiga och funktionella språk. Vi kommer också att titta på nya funktioner i moderna programmeringsspråk och diskutera hur de hjälper programmerare att hantera utmaningarna för att bygga stora datorsystem.

Exempel 2: Datastrukturer

Datastrukturer är grundläggande för att utforma effektiva algoritmer. En datastruktur är ett särskilt sätt att organisera data i en dator så att den kan användas effektivt. Olika datastrukturer erbjuder olika kompromisser i deras prestanda. Till exempel kan en struktur vara bättre för att lägga till nya data, medan en annan kan vara bättre för att läsa existerande data. Att förstå de olika prestandegenskaperna hos olika datastrukturer är avgörande när man skriver effektiva program, eftersom valet av datastruktur kan ha en dramatisk effekt på prestanda. Vi kommer att utforska många exempel, inklusive vanliga datastrukturer som arrays och listor. Vi kommer också att undersöka några mer avancerade strukturer som uppsättningar, staplar, köer, träd och grafer.

Exempel 3: Datornätverk

Hur får ett email från en dator till en dator på andra sidan världen? Denna fråga är svåra att svara och förmodligen ingen levande förstår fullständigt varje del av denna process från början till slut. I den här lektionen ser vi på datanätverkens design, med fokus på världens största nätverk: Internet. Vi kommer att se hur internet är uppdelat i sju lager, som alla tjänar och olika syften. Vi kommer att lära oss hur data överförs mellan datorer, hur en dator klarar av att hitta en annan dator på andra sidan världen och hur vi hanterar ett internet som ständigt utvecklas - med att ledningarna kopplas ur, routrarna misslyckas och kopplingar släpper.Delta i Cambridge Immerse har lärt mig ovärderliga lektioner som går utöver ramarna för klassrumsinlärning. Jag känner att jag efter två veckor har utvecklat både intellektuellt och som en person i allmänhet, ett resultat av den snabba läget i undervisningen och den fantastiskt motiverade grupp peers jag lärde mig bredvid. - Sophie, Storbritannien

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska
Cambridge Immerse
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Juli 2019
Aug. 2019
Duration
Varaktighet
2 veckor
Heltid
Price
Pris
4,295
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Cambridge, England
Startdatum : Juli 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Juli 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Aug. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Storbritannien - London, England
Startdatum : Aug. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Juli 2019
Storbritannien - Cambridge, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Aug. 2019
Storbritannien - Cambridge, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Storbritannien - London, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Videoklipp

Favourite Activity

Cambridge Immerse

People I Met

People I Met