Diplom (utökat) i livsmedelsteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Det centrala syftet med examen (Utökad) i livsmedelsteknologi är att utveckla kandidater som kan visa fokuserad kunskap och färdigheter inom livsmedelsteknik. Programmet fokuserar därför centralt på att förse studenter med en fördjupad och specialiserad kunskap om de allmänna principerna och praktiska färdigheterna som gäller för livsmedelsteknikindustrin. Som en del av examensstudien och i samarbete med relevanta arbetsplatsinstitutioner / organ / organisationer utsätts studenter också för den relevanta arbetsvärlden för att få erfarenhet av att tillämpa den förvärvade kunskapen och praktiska färdigheter i arbetsplatsens sammanhang. Undervisningen och arbetsplatserfarenheten gör det möjligt för framgångsrika studenter att få tillgång till ett antal karriär- och anställningsmöjligheter relaterade till att analysera deras specialisering.

Tankekatalog / Unsplash

Utgångsnivåresultat

Studenter ska kunna:

  • Identifiera, utvärdera och lösa både rutinmässiga och okända problem med korrekta procedurer / metoder / tekniker.
  • Arbeta effektivt med andra i ett team.
  • Hantera väldefinierade och nya inlärningsaktiviteter inom en strukturerad inlärningsmiljö.
  • Analysera, syntetisera och utvärdera information, teorier och idéer förknippade med analytisk kemi / bioteknik / livsmedelsteknik.
  • Demonstrera förståelse för omfattning och huvudområden inom analytisk kemi / bioteknik / livsmedelsteknik och hur respektive disciplin / fält relaterar till andra områden eller system.
  • Övervaka deras egna resultat och utvärdera det enligt givna kriterier.
  • Presentera och kommunicera information effektivt och meningsfullt med hjälp av vetenskapliga och akademiska / professionella diskurskonventioner och format.
  • Visa ansvar gentemot andras miljö och hälsa genom att använda vetenskap och teknik i enlighet med erkända professionella och / eller etiska koder eller praxis.

Förkunskapskrav

  • Minsta APS: 21
  • Engelska: 4 (50%)
  • Matematik: 3 (40%)
  • Fysiska vetenskaper: 3 (40% +)
  • Life Science 3 (40% +)

Karriärmöjligheter

Livsmedelsteknologer undersöker produktion, bearbetning, konservering, förpackning och distribution av livsmedel

Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Läs mer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Läs mindre