Diplom / Certifikat I Hotel Management Och Catering Teknik

Indian Technical Institute - Management Educational Trainings (ITI MET) and Goa Swiss Institute of Hotel Management (GSIHM)

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Diplom / Certifikat I Hotel Management Och Catering Teknik

Indian Technical Institute - Management Educational Trainings (ITI MET) and Goa Swiss Institute of Hotel Management (GSIHM)

Varaktighet: 12 månader praktik: 4/6 månader avgifter: 2500 USD

Industriell placering eller Internship Program som separat kurs för 6 eller 12 månader. Praktikprogram: 645 USD för 6 månader, 1000 USD för 12 månader.

Varje kurs i följande program kan tas separat på 3/6 månadersbasis och utfärdas av certifikatet eller 12 månader diplom.

Front-Office

  • Introduktion till hotellbranschen
  • Klassificering av hotell
  • Attribut för en bra receptionist
  • Grundläggande för laddning och livsmedelsplaner
  • Front-office-funktioner
  • funktionell organisation
  • Gäst cykel (reservation, ankomst, beläggning, avgång)
  • Reservation, Whitney-system
  • Samarbete mellan front-office med hushållning
  • meddelande~~POS=TRUNC hanteringen~~POS=HEADCOMP
  • Telefon

Mat & Dryck service

  • Introduktion till hotellbranschen
  • Introduktion till catering - typer av catering
  • Restaurang - typer av restauranger, personal organisation av olika restauranger,
  • Restaurang tjänsten, arrangemang av sargen, lastning / bärande av brickor
  • Typer av meny, ackompanjemang och garnering, drycker system, banketter och bufféer
  • Praktisk hands-on utbildning: ordningsföljd med, servett vikning, arrangemang av sidobrädorna, typer av tjänster, lastning och bärande av lätta och tunga brickor, som består av frukost täcka, lunch och middag. Dryck praktisk (begränsad): alkoholhaltiga / alkoholfritt.

Matproduktion

  • Introduktion till professionella kök
  • Introduktion till Cookery
  • Hierarki och layout köksavdelning
  • Utrustning och bränslen som används i köket
  • Grundläggande menyplanering
  • Grundläggande principer för grönsaks Cookery
  • Klassificering av frukt och deras användningsområden i matlagning
  • Aktier
  • Soppor, såser, sallader
  • Introduktion till Meats
  • Introduktion till fisk och skaldjur
  • Introduktion till ägg
  • Frön, nötter och kryddor
  • Introduktion till ris, spannmål och baljväxter
  • Metoder för matlagning
  • Grunderna i Bakery och konfektyr
  • Basvaror som används i bageri och konditori
  • bröd Fabrication
  • Grundläggande Svampar och kakor, pastor, krämer, fyllningar och såser
  • laminerade Pastries
  • Grunderna i indisk matlagning - Kryddor, örter och kryddor som används i indiska köket, Masalas och pastor. Förstå råvaror och deras användning i Indian Kitchen. Basic Indian Cravies

House Keeping

Konturerna av arbetsuppgifter och funktion av personal, organisationsschema.

Betydelsen av hushållning avdelning, principer för rengöring, typer av rum / sängar, ansvarsområden, borttappat och upphittat, rumsstatus.

Daglig städning av rum och badrum, kväll, städning av lediga rum, daglig städning av allmänna utrymmen, rengöringsmedel och utrustning. Samarbete mellan olika ministerier, pigor vagnen, hushållning rapport, inredning och blomsterarrangemang. Samarbete mellan olika ministerier, pigor vagnen, hushållning rapport, inredning och blomsterarrangemang.

Cookery & Bakery

En idealisk karriär kurs där hemmafru, hotellägaren, matleverantör och elev; alla kan utnyttja sina kreativa talanger. Denna kurs ger en stimulans till kandidater att arbeta självständigt och tjäna en bra inkomst.

Soppa: typer av soppor, viktiga punkter att komma ihåg när du gör soppor fonder: olika typer av fonder och preparat Rice: punkter att notera när du gör risrätter

kakor: olika typer av kakor och glasyr, olika metoder för att göra kakor Bröd: metoder för att göra bröd

sallader: typer av sallader, delar av sallader Sandwich: typer av smörgåsar, metoder för att göra smörgåsar.

Laborationer: Soppor, kyckling, biryani, vegetabiliska rätter, kakor och glasyr bröd och smörgås.

Principals of Management

Grunderna i ledningen: definitioner, planering, målhierarki, målstyrning, hantering av undantag.

organisering: natur organisering, formell och informell organisation och processen för att organisera, befogenheter och ansvar, beslutsfattande.

Bemanning och rikta: Syftet med bemanning, rekrytering och urval, utbildning och utveckling, prestationsbedömning, uppdragsgivare riktnings, ledarskap, motivation, kommunikation.

Kontrollerande: begreppet ekonomisk styrning, typ av kontroll, måste för kontroll, betydelse och begränsningar av kontroll, typ av kontroll, processen för kontroll, styrtekniker.

Behörighet

18 år med framgång avslutat 12 (10 + 2) år gymnasieutbildning. Observera att eleverna måste vara minst 18 år för att påbörja en industri praktik. Gästfrihet orientering och bra personlighet.

Vänligen kontakta Antagningsenheten för mer information.

Vi kommer att vara glad om du kan också

  • Anslås till akademiker och praktisk inlärning och din egen personliga utveckling
  • Motiveras mot en framtida karriär hos en övervakande nivå i den internationella hotellbranschen
  • Visa nyfikenhet, tolerans och öppenhet mot andra kulturer
  • Ställ dig realistiska mål för din tid på GSIHM i Indien

I kursen ingår 20% av teori och 80% praktik. (Weekly praktiska utbildningar och 3 terminer betalda praktikplatser inom hotellbranschen i Indien, Ryssland, Dubai)

Under kursen får du kunskap om gemensam struktur av hotellet:

1) Mat och dryck Division Avdelningar: kök, restaurang, bar, banketter, Room service, Disco, bageri- och konfektyr, Delikatesser 2) boende Division Avdelningar: Front-office, hushållning, Hälsoklubb, Tvättservice, Hotel teknik, Landskap, trädgårdsarbete. 3) Personal Administration Division Avdelningar: Personal-, försäljning och marknadsföring, ekonomi och redovisning, informationsteknik, säkerhet

Praktiska Utbildningar i Goa - Resort Facility

Praktiska utbildningar i Goa är organiserade i Resorte Marinha Dourada. Resort ligger i den natursköna byn Arpora bara några minuter från den berömda stranden Baga. Mycket lugn och grön plats. Anläggningen har tilldelats Thomson Holidays, UK Gold Award för bästa logi. Resort Marinha Dourada finns ett spa, en utomhuspool och ett gym, bröllop & bankett parter, hälsa & skönhet hälsoklubb. Gästerna kan spela en gigantisk parti schack, eller åka båt på sjön. Anläggningens utomhusrestaurang serverar indiska och kontinentala rätter, tillsammans med utsikt över den anlagda grunder.

Framtiden i hotellbranschen efter examen i Indien och utomlands:

  • Business på hotellet,
  • Restauranger,
  • Affärer i Banketter,
  • Affärs på hotellet masnagement institut / högskolor,
  • Affärer i boende,
  • Näringslivet i inomhus och utomhus Catering och industriell catering,
  • Förvaltning av hotell.

Jobb:

  • I kryssningsfartyg
  • I 3,5,7-stjärniga hotell
  • Som ett fartyg kock
  • Flygvärdinna / flyg purser

Poster:

  • Casino general manager
  • Hotell manager
  • Hotell verksamhetschef
  • F & B direktören
  • Boenden regissör
  • Verkställande kock
  • Restaurangchef
  • Front office manager
  • Executive hus keeper

Klasser och praktiska utbildningar kommer att hållas i Mumbai eller i Panjim (Goa).

Inskrivning öppen för april, juli, september och januari. College timing - måndag - fredag ​​11:00 till 04:00 Vi har ett team av kvalificerade internationella lärare för hotell och hospitality management

Intern

Vi har strukturerat våra kurser för att kombinera teori och praktisk baserat lärande med flexibiliteten att tjäna medan du studerar. Praktikperioderna är en integrerad del av studieprogrammet. Varje år har en 3-6-månaders praktik i Goa eller Mumbai.

Målet för industriell utbildning är att ge studenterna en känsla av den faktiska arbetsmiljön och att få praktiska kunskaper och färdigheter, vilket i sin tur kommer att motivera, utveckla och bygga upp deras förtroende. Industriell utbildning förväntas också att ge studenterna grunden för att identifiera deras nyckel verksamhetsområde av intresse.

Praktikplatser för studenter är organiserade i olika hotell i Goa, inklusive lyxhotell som Taj, Marriot, ITC, Hyatt och andra. Hotell, restauranger och andra turistanläggningar kräver internationella proffs.

Praktik plats beror på resultaten av candidate`s anställningsintervjuer på hotell. Praktikanter inses av resultaten av den industriell utbildning.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Öppen antagning
Duration
Varaktighet
12 månader
Heltid
Price
Pris
- Studieavgifter för utländska studenter är 2 500 USD för kandidatexamen per första året. 2750 USD - för masterexamen. Avgifterna inkluderar nonrefundable registreringsavgifter i mängden 470 USD. Avgifterna är baserade på det normala antalet studiepoäng req
Information
Deadline
Locations
Indien - Mumbai, Maharashtra
Startdatum : Öppen antagning
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Indien - Panaji, Goa
Startdatum : Öppen antagning
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Ryssland - Saint Petersburg, Sankt-Peterburg
Startdatum : Öppen antagning
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Öppen antagning
Indien - Mumbai, Maharashtra
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Indien - Panaji, Goa
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Ryssland - Saint Petersburg, Sankt-Peterburg
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan