Diplom i professionell matlagning

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Betraktat som det bästa i Kanada levereras Professional Cooking-programmet på SAIT av världsberömda kockar som tillhandahåller professionell och praktisk utbildning. På bara två korta år har du möjlighet att träna och interagera med 20 ledande kulinariska proffs - en fantastisk upplevelse för alla som brinner för kulinariska konster.

Under detta heltids tvååriga program kommer du att utbildas i alla aspekter av kulinarisk handel inklusive grundläggande matlagningstekniker, garde krybba, kulinariska perspektiv och konditorier. I en bransch som upplever hög efterfrågan får kandidater från SAITs Professional Cooking-program värdefull, verklig erfarenhet och är väl förberedda för ett brett utbud av alternativ i den dynamiska kulinariska världen.

På SAIT är vi fokuserade på våra elevers framgång och levererar detta löfte genom små klassstorlekar, ett personligt tillvägagångssätt och modernaste anläggningar. Våra klassrum och laboratorier har nyligen fått 7 miljoner dollar i uppgraderingar inklusive det nya Michelle O'Reilly Charcuterie Lab, SAITs gourmetmarknad, Culinary Campus centrum och vår egen kulinariska trädgård - Jackson's Garden. Att arbeta i levande klassrumsmiljöer som den berömda Highwood-restaurangen och 4 Nines Dining Center ger verklig upplevelse som ger dig lycka till i den kulinariska industrin.

Som student kommer du att lära dig viktiga matlagningsförmågor och aktuella trender genom repetitiv matlagning i produktionsstil för allmänheten under våra professionella kockers vakande ögon - precis som du skulle göra i ett riktigt kök. Programets huvudsten är matlagning för allmänheten i den prisbelönta Highwood-restaurangen och det livliga downtown Culinary Campus där du kommer att laga mat i världsklass i en levande klassrumsmiljö.

134715_pexels-photo-671956.jpeg

Professionell betald praktik och studieturer

Mellan ditt första och andra studieår kommer du att tillämpa dina färdigheter i branschen genom en professionell betald praktik. Förutom lärande i en verklig miljö ger praktikplatser värdefulla kontakter och möjligheter till nätverk med framtida arbetsgivare.

Som student kan du också dra nytta av spännande internationella studieturer. Tidigare turnéplatser har inkluderat Australien, Frankrike, Spanien, Italien, Chile och Thailand.

Globalt erkännande genom kocktävlingar

SAITs Professional Cooking-program kommer att ge dig färdigheter för en global karriärväg och möjligheter att arbeta i världens finaste restauranger. Du har också möjlighet att tävla i färdigheter och kulinariska tävlingar - både lokalt och internationellt. Våra studenter har vunnit guld och silver i provinsiella och nationella färdigheter utöver Canadian Chef Association-tävlingarna. Våra studenter har också tävlat i Hong Kong och Singapore under de senaste åren och spelat i de tre bästa.

Din karriär

Du kommer att vara beredd på ett brett utbud av karriäralternativ i restauranger, hotell och konferenscenter efter examen. Du kan hitta arbete lokalt eller utomlands som (n):

  • Verkställande kock
  • Sous kock
  • Kock de Partie
  • Bankettkock
  • Garde Manger
  • Kock de Cuisine
  • Kökschef
  • Matstylist
  • Pedagog

Kandidater i programmet Professional Cooking har en sysselsättningsgrad på 99%.

Student framgång

  • De mest framgångsrika studenterna lägger ungefär 20 timmar per vecka på att läxa och granska, med ytterligare studier som krävs för att förbereda sig för tentor.
  • Tänk på att gästfrihetsbranschens timmar kan variera från tidig morgon till sent på kvällen och inkluderar ofta helgdagar. Till exempel börjar våra förberedelsekurser för kall mat klockan 7:00 och middagsserveringen på Highwood slutar kl
  • Den kulinariska industrin är i snabb takt med fokus på kundservice.
  • Materialet presenteras i en relativt snabb takt. För största möjliga framgång måste du vara närvarande och ta ansvar för din inlärningsupplevelse.
  • Du måste kunna läsa, skriva och förstå det engelska språket på en nivå som överstiger grundläggande konversationsengelska.

Studenter med högre betyg på gymnasiet upplever vanligtvis mer framgång i SAIT-program.

Intyg och ackreditering

  • Efter framgångsrikt genomförande av detta program får kandidaterna ett SAIT-examensbevis i Professional Cooking.
  • Efter avslutad Professional Cooking-program har studenter möjlighet att ansöka om ett examensbevis i Culinary Entrepreneurship.
  • Alberta Apprenticehip har ackrediterat detta program för alla tre tekniska utbildningsperioderna.
  • Studenter är fortfarande skyldiga att fylla 4680 timmar betald arbetslivserfarenhet och måste framgångsrikt utmana alla tre provinsiella tentor innan de anses vara berättigade till Red Seal examen och beteckning.

Studenter i programmet Professional Cooking kan utmana:

  • Det första års examen efter lyckat genomförande av sitt första år i examensprogrammet.
  • Det andraåriga regeringsprovet efter framgångsrikt slutförande av tredje och fjärde semestrarna förutsatt att de godkände det första års regeringsexamen.
  • Det tredjeåriga regeringsprovet efter framgångsrikt avslutat diplom för professionell matlagning under förutsättning att de hade godkänt första och andraårs examensperioden.

För mer information kontakta Skolan för gästfrihet och turism.

Överföringsalternativ

Möjligheten att utveckla din utbildning genom överföring till, inom eller från SAIT är tillgänglig med följande universitet och högskolor:

  • Alberta lärlingsutbildning och branschutbildning
  • University of New Brunswick, Saint John
  • Vancouver Island University
  • Yukon College

134712_TTCphotos0360285.jpgSAIT / SAIT

Antagning och urval

  • Hösten 2020 start: ansökningar accepterade 2 oktober 2019, fram till 1 juli 2020.

Nyckelinformation

  • Startdatum: 8 september 2020
  • Längd: 2 år
  • Tuitioner och avgifter per år:
    • År 1: 7 509 $ (inhemskt) / 24,084 $ (internationellt)
    • År 2: 6 960 $ (inhemskt) / 22 048 $ (internationellt)
      * Studieavgift, avgifter, böcker och leveranskostnader kan komma att ändras
Senast uppdaterad Apr. 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Established in 1916, SAIT in Calgary, Canada is a global leader in applied education and offers 100+ career programs, 1,300+ continuing education courses and corporate training courses to more than 20 ... Läs mer

Established in 1916, SAIT in Calgary, Canada is a global leader in applied education and offers 100+ career programs, 1,300+ continuing education courses and corporate training courses to more than 200 companies annually. SAIT students study within eight academic schools — Business, Construction, Energy, Health and Public Safety, Hospitality and Tourism, Information and Communications Technologies, Manufacturing and Automation and Transportation. Hands-on learning in unique labs and classrooms, solution-focused research and enterprising collaborations with industry partners ensure SAIT students are career-ready when they graduate. Läs mindre