Dokumentär - Årsprogram

Prague Film School

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Dokumentär - Årsprogram

Prague Film School

Årsprogram: 6 september 2019 - 23 maj 2020

FÖRSTA SEMESTER - DOKUMENTARY

I den första termins dokumentärproduktionskursen kompletterar eleverna många fotograferingsuppdrag som syftar till att utveckla kritiska färdigheter i dokumentarfilmspråk, kamerateknik och redigering. Föreläsningar, demonstrationer, screenings och analytiska övningar utgör grunden för fältarbetet.

Ämnen som omfattas är:

- Dokumentarkamera

- Dokumentär redigering

- Dokumentärskrivning

- Ljud och ljud design

- Belysning

- Kamera rörelse

- Intervjuer tekniker

- Dokumentära teman och genrer

- Forskning

- Dokumentär etik

Genom att placera på varandras uppdrag får studenterna omfattande färdigheter i att styra, producera, skjuta och spela in ljud. Stark kritik är en viktig del av kursen. Utöver dessa övningar producerar och driver varje student en 5-minuters dokumentärfilm om ett ämne efter eget val. Studenterna har också besättning på varandras projekt.

Specialiserade kurser inom redigering och film är de övriga huvudkomponenterna i programmet. Eleverna lär sig att redigera på den senaste versionen av Avid Media Composer och lära sig skytte med Sony 4K XDCam (och andra format, om det är intressant) och belysningsteori. Genom att studera och öva berättande samt dokumentärfotograferingstekniker får studenterna en avancerad flyt i filmens språk.

Tillägg till den praktiska delen av kursen, studerar studenter för att fånga dokumentärfilm som ett utvecklingsmedium, som för närvarande återuppfinnas av filmskapare som använder film, ljud, musik, redigering, grafik, animering och distributionsplattformar på nya och innovativa sätt. Dessa screenings ritar på en rik pool av internationella dokumentärer, både tidigare och nuvarande, som korsar teman och genrer. Dessa exempel hjälper i sin tur eleverna att hitta sin egen unika röst, som dokumentärfilmare.

ANDRA SEMESTER - DOKUMENTAR

I avancerad dokumentärproduktion fokuserar studenterna på djup utveckling och förproduktion av sina diplomfilmer. Detta inkluderar att fylla veckovisa uppdrag för instruktörer och peer review och lära sig forskning och skriva ett övertygande förslag och behandling. Vid slutet av terminen har varje student både producerat och regisserat sin egen diplomfilm - en 15-minuters dokumentär - och besättning på sina klasskamraters projekt. Genom omfattande brainstorming och pitching sessioner lämnar eleverna också kursen med en portfölj av kritiska projektidéer för att vidareutveckla och realisera efter avslutad utbildning.

På andra terminsprogrammet ingår dokumentärverkstad, en praktisk kurs där eleverna vidareutvecklar sina tekniska färdigheter genom veckovis skytte och redigeringsövningar. Ämnen som omfattas kan omfatta: Avancerade intervjutekniker, dokumentärreaktioner, arkivforskning, porträtt av en person eller plats, musik för dokumentär och olika skådespelar med Cinema Vérité-stil.

Den viktigaste komponenten av andra terminen, och hela året dokumentärkursen, är examensfilmen - vilken bör vara av sändningskvalitet.

ANSÖKNINGSTIDEN

Ansökningsfrist: 18 mars 2018

AVGIFTER

Undervisningsavgift: 15.900 Euro

Utrustningsavgift: 980 Euro

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad October 15, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
1 år
Heltid
Price
Pris
15,900 EUR
terminsavgift
Information
Deadline
Kontakt Skolan
Early Action Application Deadline: December 1, 2017
Locations
Tjeckien - Prague, Prague
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Early Action Application Deadline: December 1, 2017
Slutdatum Maj 25, 2019
Dates
Sept. 2019
Tjeckien - Prague, Prague
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Early Action Application Deadline: December 1, 2017
Slutdatum Maj 25, 2019