Ekonomi För Chefer

Adolfo Ibañez School of Management

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Ekonomi För Chefer

Adolfo Ibañez School of Management

mål:

 • Träna deltagarna i läsning och tolkning av de finansiella rapporterna att förstå ursprunget till lönsamhet och kontroll genom särskilda indikatorer för varje företag, utveckling av verksamheten.
 • Lär dig att upptäcka problem och ifrågasätta driften av ett företag att föreslå korrigeringar och förbättringar.
 • Att förstå hur man monterar relevanta indikatorer för varje affärsmodell och hur man kan föra strategiska dimensioner mäter varje företag har.
 • Att lära sig att utvärdera affärsmöjligheter och långsiktiga beslut på bästa mäta dess biverkningar och lönsamhet som genereras.
 • Att förstå hur ett företag finansieras tillväxt och hur man undviker kriser illikviditet som den dagliga driften av ett växande företag genererar.

unikhet:

 • Programmet kombinerar det bästa av två ledande skolor undervisar i ekonomi i världen. Master of Finance har Evade rankade av Financial Times # 2 Top World Finance program 2015, medan Adolfo Ibáñez gick rankeada nr 1 bästa handelshögskola i finansområdet AméricaEconomía magazine.
 • Programmet samlar deltagare från hela Latinamerika genom att ge tillgång till ett enda nätverk för investeringsmöjligheter, finansiering eller erfarenheter på regional nivå.
 • Lärare med doktorer i de bästa universiteten i världen, har också mycket relevant erfarenhet av rådgivning eller en del av katalogföretag i Latinamerika.
 • Verkliga fall kommer att användas för att göra lärandet relevant för vardagen och affärsmannaskap till problem undvika onödiga tekniska gäller.

Tillgång till ett enda nätverk

59374_rsz_screen_shot_2017-10-29_at_174252.png

Adresserat till

 • Styrelseledamöter (eller de för att ta den positionen) verktyg de behöver för att fatta beslut, kontroll av siffror driften av företaget och kommunicera effektivt med sina finansiella och övriga styrelseledamöter.
 • Entreprenörer och affärsmän som söker större säkerhet att planera och utvärdera investeringsmöjligheter.
 • Chefer som inte har någon tidigare utbildning i ekonomi, men kommer att ta ställning VD eller kräva en förståelse för de relevanta aspekter av ett företags ekonomi.
 • Konsulter från andra delar av ledningen som vill få en överblick över verksamheten från en monetär synpunkt.

viktiga Takeaways

 • konceptuella ramar och professionella metoder för att bättre styrning och drift och ompröva sin affärsstrategi;
 • Att förstå hur beslut olika branscher (verksamhet, produktion, försäljning och marknadsföring, HR, etc.) inverkan på lönsamhet och finansieringsbehoven i bolaget;
 • Operativ förstå hur mycket är behovet av medel i ett företag, de viktigaste kriterierna för finansiering och dygder finansieringsinstrument som finns i Latinamerika;
 • Kriterier för investeringsbeslut.

Programmet är uppbyggt kring tre huvudteman:

59376_rsz_estructura-innehåll-fnf.png1 Redovisning och basman

kommersiell tolkning av finansiella rapporter, byggandet av indikatorer för övervakning av verksamheten.

2 Operationell finans

Ekonomisk analys av den dagliga driften, bestämning av omvägar och korrigeringar i verksamheten och inrättandet av operativa behov av medel för olika tillväxtscenario.

3 investeringsbeslut och Assessment Business

Fastställande flöden relevanta fonder och placeringsrisker samt alternativkostnaden för att bestämma det värde som skapas genom beslutet.

Testimoniales

"Passion och professionalism av lärare i tjänst i varje klass, i en atmosfär av familjevård från all personal konvergerar i en mycket berikande erfarenhet både professionellt och personligt. Förutom kulturellt utbyte med kamrater, olika åsikter, utbyta erfarenheter underlättar inlärningsprocessen och förbättrar mänskliga relationer". Marisa Ambruso, Controlling Manager GST Autoleather

"Programmet har vida överträffat mina förväntningar. Jag har haft möjlighet att dela med yrkesverksamma från olika delar av Latinamerika sina erfarenheter i varje sektor som sticker ut. Lärare förmedla en tydlig och enkel teknisk kunskap som varje professionell arbetar med ekonomi måste veta, så som gäller för dagliga verksamhet. Jag rekommenderar till alla yrkesverksamma som vill ha en global syn på den ekonomiska sidan av verksamheten och leva en fantastisk upplevelse och dela en hel del kunskap. " Johan Vargas, chef för planering, styrning och investeringar, investeringar ICCGSA

"Jag lärde mig en hel del av erfarenheterna från lärare och deltagarna bidrar ekonomiska situationen för företag i olika områden; från produkter till tjänster och franchiseföretag. Nu jag är mer strategisk i mitt beslut, inte bara investeringar, men när prissättning och kampanjer för mina produkter export. Jag lyckades förhandla lönsammare förhållanden och de skapar mer värde för min familjeföretag". Andrea Pérez, Commercial Manager Export El Oso, SA

59373_rsz_screen_shot_2017-10-29_at_174342.png

allmän information

Plats: Adolfo Ibáñez School of Management 1200 Brickell Avenue, Suite 300, Miami, FL 33131.


Datum: 21 med 26 maj, 2018.

Class Schedule

 • Måndag till fredag ​​från 8:30 till 7:45
 • Lördagar 09:00 till 12:00

pris

 • US $ 5000 (se rabatter för dotterbolag och akademiker i Adolfo Ibáñez eller ESADE).
 • Den innehåller luncher, kaffepauser och studiematerial (exklusive kompletterande mätningar rekommenderas).
 • Fråga om våra företagsavtal för hotellbokningar nära vårt campus.
Denna skola erbjuder program i:
 • Spansk


Senast uppdaterad October 31, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Maj 21, 2018
Duration
Varaktighet
6 dagar
Heltid
Price
Pris
5,000 USD
Information
Deadline
Locations
Amerikas förenta stater - Miami, Florida
Startdatum: Maj 21, 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Maj 26, 2018
Dates
Maj 21, 2018
Amerikas förenta stater - Miami, Florida
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Maj 26, 2018