Läs den officiella beskrivningen

Total Design One Year Course tar en rundtur i de viktigaste disciplinerna design och kommunikation. Det är en grund som riktar sig till personer som vill börja sina studier inom produktdesign, inredning, grafisk design och modedesign . Under året behandlas alla konstnärliga, visuella, konceptuella, tekniska och projektliga aspekter genom workshops, som behandlar alla kärnämnen som behövs för professionell praxis för design och projektkultur.

Kursen har en teoretisk och praktisk struktur, så att man kring en projektkärna roterar de andra nyckelämnena för kreativt arbete. Denna metod möjliggör tillämpad inlärning och inlärning genom att designa , DNA för våra Total Designers.

Dessutom hanteras varje verkstad på vart och ett av designdisciplinerna av yrkesverksamma som leder våra studenter genom olika kreativa processer som är associerade med en produkt på ett mycket realistiskt sätt, i samarbete med verkliga företag .

Den totala design ettårskursen lärs på både engelska och spanska

IED Madrid är ett utrymme för utbildning, forskning och innovation där studenter arbetar med kreativa och tvärvetenskapliga projekt som ingår i lag hos företag. Det akademiska året kulminerar med ett projekt i form av en tävling. I det här fallet kommer det att vara för firmaet Tetra Pak och Glenfiddich . I tidigare utgåvor har eleverna arbetat med företag som MUJI, HOSS Intropia, Skunkfunk, VANS, Hendricks, Alvarno, Baruc Corazón och The Art Company.

Professionella möjligheter

Eftersom det är en grundkurs, erbjuder kursen One Year Total Design den grundläggande grunden för grafisk, mode, interiör och produktdesign. Denna kurs kommer att bidra med kunskap för att inleda följande karriärmöjligheter:

  • Samarbeta med designstudior på alla områden: produkt, mode, grafik och inredning.

  • Arbeta i tvärvetenskapliga designteam under faserna av ideation, kommunikation och skapande av begrepp.

  • Samarbeta i produkthantering av produkter, med hjälp av artisanal produktion eller självproduktion.

  • Bli en del av ett designteam som arbetar med bildskärmar, visual merchandising och scendesign.

  • Arbeta med team med fokus på mode och tillbehörsdesign.

  • Samarbeta med audiovisuella kommunikations- och identitetsutvecklingsstudior.

Program undervisas på:
Engelska
Spanish (Spain)

Se 48 fler kurser från IED – Istituto Europeo di Design Madrid »

Senast uppdaterad January 25, 2019
Denna kurs är Campus based
Startdatum
Okt. 2019
Duration
1 år
Heltid
Pris
14,000 EUR
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Okt. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum