Expertdiplom i franska konditorier
Ecole Ducasse - Ecole Nationale Supérieure de pâtisserie
Nyckelinformation
Campus läge
Yssingeaux, Frankrike
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
2 månader
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 12 680 / per course *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* nettopriser. Tidig fågelpris tillgängligt. Kontakta oss för mer information: [email protected]
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Detta mycket fokuserade tvåmånadersprogram är designat för konditorier som vill påskynda sin karriär och är inspirerad av kocken Alain Ducasses filosofi kring högkvalitativa produkter och en naturlig och hållbar strategi för konditorivaror.
Du kommer att spendera 90% av din tid i praktiska workshops, undervisade av Meilleurs Ouvriers de France och världsmästare inom konditorivaror. Du kommer att förvärva och behärska avancerade bakverkfärdigheter och -tekniker, samtidigt som du upptäcker moderna och ikoniska bakverk, naturliga och hälsosamma efterrätter, konstnärliga bakverk samt glass och sorbeter. Design- och fotograferingskurser, tillsammans med ett företagsbesök, ingår också i detta fullsatta program.
Varaktighet: 2 månader
Jobb och karriärmöjligheter:
- Chef för konditor
- Konditor / instruktör för konditor
- Konditorproduktionschef
- Entreprenör / konsult
- Matförfattare och kritiker
Programstruktur:
- Pastry Arts Advanced Techniques - 2 veckor
- Ice Cream & Sorbets - 1 vecka
- Viennoiserie - 1 vecka
- Naturliga och hälsosamma efterrätter - 1 vecka
- Choklad & konfektyr - 1 vecka
- Konstnärliga mästerverk - 2 veckor
Startdatum: 1 mars 2021/31 maj 2021/05 juli 2021