Denna kurs syftar till att förbättra och fördjupa kunskapen, dels om den sociala solidaritetsaktioner i allmänhet, med fokus på Argentina huvudsakligen dels kunskap om de sociala problemen av kontinenten från analysen av sociala problem och förhållningssätt solidaritet som genomförs i Argentina, bland annat inom ramen för den sydamerikanska kontinenten utveckling. För detta utvecklar kursen:

  • Beskrivning; analys och presentation av läget i modern debatt om följande ämnen: regeringssocialpolitik; social verkan av det civila samhället; social solidaritetsaktioner.
  • Presentation av staten sydamerikanska sociala problem. Analys av orsakerna till social underutveckling av de sydamerikanska länderna och deras konsekvenser.
  • Beskrivning och analys av de sydamerikanska former av sociala problem och deras härledda: fattigdom; urban fattigdom, fattigdomen på landsbygden; inhemska samhällsgrupper; informellt arbete; ofrivillig migration; diskriminering; våld i relation till socioekonomiska underutveckling; bostäder underskott; barn undernäring.
  • Utställning av en historisk översikt av Sydamerika från socialt och politiskt från förspanska perioden fram till idag.

Kursen genomförs följande två sätt:

  • teoretiska föreläsningar av lärare som ansvarar för kursen och innehåll tillfälligt delas in i klassrummet.
  • Klasser med utgångar för direkt kontakt mellan praktikanter studenter med huvudpersonerna i solidaritetsaktioner och där det utförs, med som ett kriterium för tematiskt urval som är föremål för en gemensam åtgärd kopplad till problem där konsekvenserna av karakteristiska ekonomisk underutveckling i regionen har den högsta incidensen.

Undervisning: Mr Oscar Satol Kitashima (UCA) ..

Program undervisas på:
Spanish (Argentina)

Se 8 fler kurser från Pontificia Universidad Católica Argentina »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Feb 2020
Duration
1 termin
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Feb 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Feb 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Feb 2020

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Slutdatum