Fashion Styling - Vårterminen

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Fashion Styling - Vårterminen

IED – Istituto Europeo di Design Florence

The Fashion Styling Course är en unik pedagogisk erfarenhet för att förstå och tolka väl inneboende värden för modetillverkningsindustrin. Mira utvecklar då strategier för mode styling och mode kommunikation kan överföra de inneboende värden av artefakten till den samtida globala marknadsmiljöer. Arbetet i Fashion Stylist visar en anmärkningsvärd förmåga i de kritiska faserna av analys av produkten och utvecklingen av nyckel innehåll som ska kommuniceras. Välj media som lämpar sig för utveckling av stil och innehåll som ska kommuniceras och producerar tryckta och digitala kommunikationskampanjer.

yrkesprofil - The Fashion Stylist kan arbeta antingen i papper och digitala modemagasinet redaktörer, italienska och utländska, i marknadskontor och presskontor. Det kan också presentera sig på marknaden som en Fashion Stylist, skriva papper och digital modemagasin, Marketing Office, presstjänst, Visual Merchandiser, Trend Agency prognosarbetet, mode Event Planner, Mode Blogging / Sociala chef

tidtabell - Lektionerna hålls från måndag till fredag ​​på heltid.

Vem bör delta - De sex månaders kurs i Fashion Stylist riktar sig till fans av sektor kandidater som ännu inte har fått erfarenhet eller en kurs av liknande studier samt nyutexaminerade som vill definiera eller förvärva nya färdigheter och perspektiv.

Struktur och metodik - Huvudsyftet med kursen i Fashion Stylist är att förmedla till studenten möjlighet att utveckla ursprungliga kreativa tolkning av mode element i linje med nuvarande livsstil. Undervisnings pekar på förståelsen av värdet av produkten och tillämpad förstklassig tillverkning; oberoende bedömning i valet och definition av de viktigaste innehållet i värdet av produkter och modegrad som ingår däri; kommunikationsförmåga och förmåga att föreslå ett projekt av mode styling och samtida visual merchandising.

Kursen utforskar utvecklingen i historien om samtida mode, så att identifiera trender i modesystemet och kommunikationsprocesser. Särskild vikt läggs vid fokus på hög hantverks belopp avseende den kedja av 'Made in Italy'. Utvecklingen av trender och stilar är ur ett historiskt, kulturellt, socialt och ekonomiskt, för att ge eleverna de nödvändiga verktygen för att förstå samtida mode markerar dess mekanismer och identifiera de viktigaste profiler och framträdande fenomen.

Studenten lär sig att använda programmen video utformning och de viktigaste teknikerna för fotografering och redigering video. Kursen kommer också att diskutera estetiska koder, olika språk för videomediet och det inflytande den utövas på uppfattning av modesystemet. Samtidigt förvärvar kritiska kapacitet om företeelser i samband med videoproduktion, översätta innehållskoder och förstå de metoder för förverkligande. Genom att tillhandahålla studenter med en rad tekniska och metodiska kompetens inom visuell design, lär kursen dem hur man använder grafisk design program för att skapa en anpassad publikation, en portfölj grafik och multimedia projekt. Från och med en analys av fackpress, lär eleven att skapa en berättelse, skriftligt och / eller visuellt, som tar hänsyn till lämpliga former och varumärkesidentitet.

De analyserade fallstudier syftar till att definiera vikten av att välja rätt uttrycks språket, liksom semiotiska koder, principerna för marknadsföring och lämpliga processer för användning av kommunikationsåtgärder - från papper till webben och nya verktyg digital. Uppleva interaktionen med andra konstnärliga discipliner och utveckla sin kreativitet, lär sig eleven att tillämpa hela stilistiska designprocessen, från preliminära forskning till färdig produkt oberoende Som en del av projektet i klassrummet, det ges till eleverna möjlighet att interagera direkt med / och bolaget / och partners eller direkt genom att besöka företagets utställningslokaler produktionskedjan.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad August 22, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Feb. 2019
Duration
Varaktighet
15 veckor
Heltid
Price
Pris
7,000 EUR
Information
Deadline
Locations
Italien - Florens
Startdatum: Feb. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Feb. 2019
Italien - Florens
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan