Forskarutbildning digitalt berättande

Allmänt

Programbeskrivning

Den engelsk lärde forskarutbildning digitalt berättande är ett program som syftar till berättare morgondagens kreatörer som vill presentera sina projekt eller själva som beslutsfattare med hjälp av ljud, video, bilder och text (eller mixed media) genom YouTube, Medium, Vine, Instagram, snapchat och andra sociala medier. Alla som redan skriver text, som skapar ljud, musik, fotografier, videor eller konst och vill dela en kreativ historia på nätet, uppmanas att komma och är specialiserade på nätet berättande och skapa online-medier för sociala medier. Programmet är öppet för alla studenter som är i besittning av en kandidatexamen eller befälhavaren diplom.

Uppenbarligen är det rekommenderas att redan ha en allmän förståelse för ljud, video etc. Det är dock inte ett krav. Vi organiserar varje vecka coaching för att lära dig dessa kunskaper. En utredning kommer att ge dig råd på grundval av ett informellt samtal Det är de som avgör om du är berättigad att enroll.This forskarutbildning kommer att hjälpa dig att förfina dina färdigheter i berättande, finna och nå en online-publik, och vässa din digitala färdigheter. Du kommer att utbildas för att skapa och sprida din berättelse med hjälp av de nyaste medieverktyg, såsom Vine, Instagram, snapchat, Periscope, Boomerang, eller som longreads, podcasts, vlogs och så vidare.

Programmet tar upp ett enda läsår och består av 39 högskolepoäng, fördelade på sex utbildningsmoduler: Digital Storytelling och digital medieproduktion, Digital Storytelling i Audio, Video, foto och text, digitala publikationen och design, Digital influens, en praktik och ett examensarbete. De första fyra kombinerar föreläsningar med praktiska uppgifter som du arbetar med under studiotid. De två sistnämnda innefattar mycket användbara och omfattande praktiska uppgifter: under ledning av en handledare, kommer du att utveckla ett projekt som ger ett svar på en realistisk fråga som kan komma från ett antal samhällssektorer. Individuellt eller i en liten grupp, du kommer praktikant i Belgien eller annat land. Slutligen kommer du att utveckla din egen personliga examensarbete under ledning av professionella medie tränare.

Klasser äga rum måndag och onsdag kvällar från oktober till mars. Från och med då du börjar arbeta på din examensarbete och du gör praktik. På torsdagar arbetar du tillsammans med andra studenter från oktober till slutet av året. Varje vecka finns det uppgifter som är lika en dags arbete mer eller mindre. Under året finns det inte mindre än 10 av dessa. Den terminsavgift för 2016-2017 var € 2,500.

Programmet ges på engelska. Det finns en online motiverande samtal och ett intag. Det finns en stor efterfrågan på professionella digitala berättare, som kommer som någon överraskning, eftersom berättelser är perfekt lämpade för att förmedla ett budskap. Detta är en mycket praktisk utbildning. Efter att ha avslutat den, är du redo för den kreativa digitala mediesektorn. Det tar inte lång tid innan varje företag kommer att förlita sig på digitala berättare att förmedla sina berättelser. Mestadels är dessa berättare är digitala påverkare.

Akademiker i vår porgramme är nu professionella medie beslutsfattare, antingen i sina egna produktionsmedier företag, som innehålls specialister för större organisationer eller skapa sina egna konstnärliga berättelser för en online publik. Om du har några frågor, vänligen kontakta Pieter Blomme (pieter.blomme@hogent.be) som är programmets koordinator. Detta forskarutbildningen är ett samarbete initiativ KASK School of Arts och REC.

LÄRARE

  • Sjoerd Raaijmakers (COO VICE Media Benelux),
<li>Jessica Abel (serietecknare och ber&auml;ttande expert, ut p&aring; Wire, USA),</li>
<li>Kenny Vermeulen (Blogger / Influencer, Nonunsenses, BE),</li>
<li>Elien Jansen (fotograf och instagram inflytelserik, BE),</li>
<li>Yves Das (Vine artist, Looping Tales, BE),</li>
<li>Wim Forceville (VR-expert, Fisheye, BE),</li>
<li>Chris Klapwijk (YouTube partnerskap Manager YouTube, UK),</li>
<li>Sigrid Dufraimont (digital marknadsf&ouml;ring konsult, Cheesecakemedia, BE),</li>
<li>Hannes Coudenys (Digital Hustler, YouTube- &amp; snapchat-kung @Club Social, BE),</li>
<li>Cristal Die (Instagram-professionell, CrystalDie, BE),</li>
<li>Joke De Nul (Social Media Helper, Community Manager, BE / FR),</li>
<li>Maggie Beidelmann (senior producer en video journalist AJ, USA), Hotel Hungaria (BE),</li>
<li>Matt Heiman, Dave Jackson en John Babb (Videoproducers Diagonal View, UK),</li>
<li>Sandra Gaudenzi (! F Lab, Universiteit van Westminster, i-Dokument, UK).</li>
<li>Bert Dries (aka Musketon) (grafisk formgivare, Musketon, BE)</li>

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Royal Academy of Fine Arts (KASK) and the Royal Conservatory constitute the School of Arts of University College Ghent. The school brings together talented and motivated students with outstanding ... Läs mer

The Royal Academy of Fine Arts (KASK) and the Royal Conservatory constitute the School of Arts of University College Ghent. The school brings together talented and motivated students with outstanding educators, active artists, designers and theorists in art and design from all over the world. The mission statement of the school defines its main tasks: development of the arts, education and research in an international perspective. Läs mindre