freiburg

Översikt

Miljörörelsen gick förr i Freiburg för länge sedan - och nu är det ett sätt att leva. Känd för att ta ledningen i utvecklingen av miljövänlig teknik och arkitektur, lockar Freiburg också forskare och miljöorganisationer från hela världen. Kom och studera Freiburgs många unika bidrag till denna viktiga rörelse.

Detta engelska-lärda program gör att du kan utforska ämnen i miljöstudier, skogsekologi och hållbarhet samtidigt som du bor i Freiburg, beläget nära den vackra Schwarzwald-dalen.

Freiburg och de omgivande regionerna kommer att vara ditt klassrum. Föreställ dig att resa till Rhenfloden för att ta prov och observera lokal ekologi, eller de schweiziska alpernas skogar för att vidareutveckla diskussionerna om skogsförvaltning och turism. När det är möjligt tar dina kurser dig utanför klassrummet för att ge dig praktisk erfarenhet och att dra nytta av allt som din studie utomlands har att erbjuda.

Alla kurser utom tyska språkkurs på Miljökunskapsprogrammet är organiserade som treveckorsmoduler så att du kan fokusera på varje ämne du studerar och så kan fakulteten ta dig och dina klasskamrater på utökade kursrelaterade utflykter i och runt Freiburg. De flesta kurser utbildas vid IES Abroad av fakulteten ansluten till Albert-Ludwigs-Universität Freiburg. Studenterna kan eventuellt ta några moduler vid Institutionen för skogs- och ekologihantering vid universitetet, beroende på tillgänglighet. Valfria universitetsmoduler och forskarassistentmöjligheter erbjuds efter den ordinarie perioden, till och med februari för hösten, och i slutet av juli för vårterminen.

Förutom ämnen inom miljövetenskap kan du studera tyska språket i början, mellanliggande eller avancerad nivå på SprachLehrInstitut (Language Education Center) i Albert-Ludwigs-Universität Freiburg.

Vi vill att du ska känna dig hemma i Freiburg, så vi gör allt vi kan för att hjälpa dig att integrera dig i livet i staden. Från bostad till kulturella evenemang är vårt jobb att se till att du har den mest autentiska studien utomlands erfarenhet möjligt.

Snabb fakta

 • Centrum: IES Abroad Freiburg
 • Stad: Freiburg
 • Land: Tyskland
 • Programkrediter: 15-19 hp
 • Undervisningsspråk: engelska
 • Språkförutsättningar: Ingen

Programdatum

När du är med, hänvisar du till avsnittet Travel Dates av Predeparture Information i ditt MyIESabroad-konto innan du bokar resa.

Hösten 2018

 • 31 augusti - 15 december ( IES Abroad Kurser)
 • 31 augusti - januari / februari (efterprogrammets modul eller forskningsassistent)

Våren 2019

 • I slutet av februari - början av juli ( IES Abroad kurser)
 • I slutet av februari - slutet av juli (efterprogrammets modul eller forskningsassistent)

Kommande ansökningsgränser:

 • Våren 2019 - november 15, 2018

akademiker

Vårt uppdrag är enkelt: att ge dig den bästa studien utomlands programmet möjligt - vilket inkluderar högsta kvalitet akademiska och kulturella erfarenheter. Vi erbjuder unika kurser som utforskar miljöstudier och hållbarhet och andra ämnen genom en djupgående och praktisk inriktning. Våra professorer i världsklass förbättrar din akademiska erfarenhet och ger dig nya perspektiv varje dag i klassen. Ett begränsat antal kursalternativ finns också hos den prestigefyllda Albert-Ludwigs Universität Freiburg.

Du tar 16-19 poäng per termin. Miljökunskapskurser är 3 poäng värda och lärs på engelska. Språkkurser är 4 högskolepoäng och undervisas på tyska. Kurser undervisas måndag till fredag.

Skapa din egen akademiska erfarenhet genom att välja mellan följande obligatoriska och tillvalskomponenter:

 • Tyska språkkurser (krävs, 4 hp)
 • Fyra konsekutiva miljöstudiekurser (krävs, 3 hp)
 • Valfri efterprogrammets modul eller forskningsassistentskap (3 hp)

* Obs! Från och med hösten 2017 får eleverna möjlighet att ta den tyska språkkursen för antingen tre eller fyra poäng.

Akademisk struktur

Programmet börjar med orientering och en obligatorisk tre veckors intensiv tyska kurs vid universitetet för 3 hp. Du fortsätter din tyska studie för tre timmar per vecka under den ordinarie universitetssemestern för att tjäna ytterligare 1 kredit på tyska.

Den första miljövetenskapliga modulen är en obligatorisk IES Abroad kurs. Detta följs av ett val av moduler, som du tar en åt gången i tre veckor vardera. De flesta moduler lärs på IES Abroad . Ett begränsat antal moduler kan erbjudas i magisterexamen i institutionen för skogs- och ekologiledning vid Albert-Ludwigs-Universität Freiburg (Uni Freiburg). Moduler vid universitetet lärs på en högskolepoäng på grundnivå men är lämpliga för studenter i IES Abroad . Handledningssupport är tillgänglig. Studenter från samma avdelning på Albert-Ludwigs- Universität kan anmäla sig till IES Abroad taught Environmental Studies kurser.

Programförlängningsalternativ

Valfria moduler

När ditt program avslutas kan du tillbringa tre veckor på din akademiska erfarenhet i Freiburg genom att delta i en ytterligare 3-kurser vid universitetet. En separat avgift gäller.

Forskningsassistent

Du kan ansöka om forskningsassistentskap för att arbeta med en fakultet vid universitetet om ett ämne inom miljövetenskap. Assistentships är fyra till sex veckor långa och äger rum efter slutet av terminen. Alla placeringar övervakas och erbjuds som akademiska alternativ som tjänar IES Abroad kredit. Studenter som deltar i forskarassistentskapet kan inte delta i den extra valfria modulen. En extra kostnad gäller. Forskningsämnen kan vara begränsade.

Att säkra ett assistansskap är en konkurrenskraftig process och placeringar garanteras inte. Placeringar beror på tillgänglighet, på studentens bakgrund och färdigheter, och på kvaliteten på en studerandes CV / resumé. Språkkrav kan gälla. Slutliga placeringar bestäms av en intervju på platsen.

Kurser

IES Abroad kurser

biologi

 • BL / ES 306 - Ekosystemhantering (hösten, våren)
 • BL / ES 307 - Klimat och vegetationen i Schwarzwald och de schweiziska Alperna (hösten)

Ekonomi

PO / ES / EC 303 - Hållbar energi: Begrepp, politik, strategier och lösningar (hösten, våren)

Miljöstudier

 • BL / ES 306 - Ekosystemhantering (hösten, våren)
 • BL / ES 307 - Klimat och vegetationen i Schwarzwald och de schweiziska Alperna (hösten)
 • ES 300 - Ekologi och förvaltning av skogslandskap i sydvästra Tyskland och de schweiziska Alperna (Fall)
 • ES 305 - Teknik för förnybara energikällor (Fall)
 • ES 310 - Byte av ekosystem som ett resultat av långsiktiga mänskliga aktiviteter i sydvästra Tyskland och de schweiziska Alperna (vår)
 • ES 314 - Miljörörelser och icke-statliga organisationer (vår)
 • ES / GE 320 - Erfarenhetstolkning (Fall)
 • GE / ES 340 - Geografiska informationssystem (Fall)
 • IB / ES 311 - Flersektorstrategier för hållbarhet (hösten, våren)
 • PH / ES 302 - Etik och hållbarhet (vår)
 • PO / ES / EC 303 - Hållbar energi: Begrepp, politik, strategier och lösningar (hösten, våren)
 • USA / ES 304 - Freiburg Green City - Sociala, ekologiska och ekonomiska aspekter av hållbarhet (hösten, våren)
 • USA / ES 313 - Hållbar stadsdesign (vår)

Geografi

 • ES / GE 320 - Erfarenhetstolkning (Fall)
 • GE / ES 340 - Geografiska informationssystem (Fall)

Internationell verksamhet

IB / ES 311 - Flersektorstrategier för hållbarhet (hösten, våren)

Filosofi

PH / ES 302 - Etik och hållbarhet (vår)

Statsvetenskap

PO / ES / EC 303 - Hållbar energi: Begrepp, politik, strategier och lösningar (hösten, våren)

Urban Studies

 • USA / ES 304 - Freiburg Green City - Sociala, ekologiska och ekonomiska aspekter av hållbarhet (hösten, våren)
 • USA / ES 313 - Hållbar stadsdesign (vår)

Albert-Ludwigs-Universität kurser

Tyska språkkurser

Universitetet tillhandahåller inte läroplaner för sitt tyska språkprogram. De undervisar början, mellanliggande och avancerade språkkurser enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (CEFR).

Partner Institution (er)

Albert-Ludwigs-Universität Freiburg är ett av de äldsta och mest respekterade universiteten, som en av de högsta institutionerna för högre utbildning i landet.

Kursrelaterade utflykter

Kursrelaterade utflykter är integrerade i IES Abroad Freiburg och Universitetskurser och ingår i programavgiften. Under dessa resor samlar du data och deltar i akademisk forskning. Resmål kan innehålla:

 • Schwarzwald: studera flora och fauna i den berömda skogen, precis utanför Freiburg
 • Rhin River Valley: Utforska ekologin i denna bördiga floddal
 • Schweiziska Alperna: Vandra genom de schweiziska Alperna och studera de unika ekosystemen i dessa berg

Hus

Vi vill se till att din största utmaning är att bestämma vilka landmärken att se först eller upptäcka det bästa caféet - inte hitta en plats att bo där du känner dig bekväm. Vi gör vårt bästa för att hitta bostäder som återspeglar hur de lokala studenterna lever. Vårt mål är att när du lämnar Freiburg känns det som hemma.

Lägenhetsstugor i ett bostadshus - Du bor i ett enkelrum eller dubbelrum i en medföljande svit med gemensamt kök och bad. Sviterna delas med tyska och internationella studenter och har tillgång till internet.

Enkla lägenheter i bostadshus - Ett begränsat antal enkla lägenheter är tillgängliga mot en extra kostnad. Lägenheterna har ett enkelsäng och pentry kök. Tillgång till internet finns.

Studenter brukar laga mat i sina bostäder eller äta i Freiburgs prisvärda studentkafeterier. Måltider ingår inte i programavgiften.

Studentliv

Orientering

Programmet börjar med en obligatorisk inriktning som introducerar dig till IES Abroad personal, dina medstudenter, Albert-Ludwigs-Universität Freiburg och staden Freiburg. Ämnen som akademiker, bostäder, transporter och hälsa och säkerhet omfattas. Under orienteringen börjar du också tre veckor av intensiv tysk språkinstruktion.

Dessutom, CORE ™, IES Abroad 's Comprehensive Orientation

Extracurricular aktiviteter

Omdefiniera hur du bor och lär dig i Freiburg genom våra kulturella evenemang, till exempel:

 • Tour of the Soccer Stadium. med sitt imponerande fotovoltaiska tak
 • Tour of the Green District of Vauban
 • Besök på Ökostation - ett centrum för ökad miljömedvetenhet
 • "Rent-a-American" besök på lokala skolor för att dela din kultur

Universitetshändelser och kulturella aktiviteter

På Albert-Ludwigs- Universität Freiburg finns ett antal evenemang och aktiviteter som sportlag, sociala klubbar och delvis subventionerade resor till destinationer i Tyskland, Frankrike och Schweiz.

Språkpartner

IES Abroad personal i Freiburg kan hjälpa dig att hitta en tyskspråkig tandempartner, med vilken du kan träna tysk. Att ha en språkpartner i Freiburg ger dig också en unik inblick i det lokala studentlivet.

Behörighetskrav

 • 18 år
 • I gott skick på din hemskola
 • 2,75 GPA eller bättre på 4,0-skala (GPA under 2,75 kommer att övervägas från fall till fall)
 • Sophomore, junior eller senior standing när programmet börjar - vissa lokala universitetskurser kanske inte är tillgängliga för sophomores
 • Inget tyskt språk krävs

Pass

Ett pass som är giltigt i minst sex månader efter programmets slutdatum, med minst två tomma sidor krävs.

Amerikanska medborgare som är innehavare av ett giltigt pass behöver inte få visumprestepartur för att komma in i Tyskland. Vid inträde får du mer information om att erhålla det obligatoriska studentvisum / uppehållstillstånd på plats och eventuella relaterade avgifter. Icke-amerikanska medborgare kan vara skyldiga att erhålla ett studentvisum före ankomst.

Kosta

Hösten 2018

 • Undervisning: $ 15.560
 • Bostäder: $ 3,710
 • Försäkring: $ 230
 • Totalt: 19.950 USD

Akademiskt år

 • Undervisning: $ 27,990
 • Bostäder: $ 7,420
 • Försäkring: $ 550
 • Totalt: $ 35.960

Tänk på dessa priser som utgångspunkt. Vi uppmuntrar dig att kontakta din studie utomlands kontor för att bestämma den faktiska kostnaden för dig när factoring i ekonomiskt stöd, stipendier, din hem skolan politik och andra faktorer.

Program undervisas på:
 • Engelska
IES Abroad

Se 128 fler kurser från IES Abroad »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
1 - 2 terminer
Heltid
Pris
19,500 USD
Programkostnad Fall 2018
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag