Årsprogram: 4 september 2020 - 22 maj 2021

KARRIÄR RÖR

Majoriteten av studenterna registrerar sig för filmprogrammet för att starta sin karriär i filmverkande. Fakulteten på Prague Film School ger faktiskt ovärderlig expertis och tillgång till industrin: Ivan Shvedoff, professor i filmverkan, ger sin erfarenhet och kontakter från över 70 filmer, inklusive stora roller i filmer som Mission Impossible, Bourne Supremacy, Enemy at Gates, för att nämna några (han var Matt Damons dialog coach på Bourne Identity). Daniel Brown, med både akademiska examina och lärarupplevelse vid Cambridge University, har utfört tillsammans med sådana stora stjärnor som Johnny Depp, Bruce Willis, Peter O'Toole och Ben Kingsley. Amy Huck, som fungerar som filmchef och instruktör, är en flitig närvaro i nationella och internationella storbudgetproduktioner.

Grundaren av filmen för filmprogram, Nancy Bishop, är en Emmy nominerad gjutregissör och har kastat för några av Hollywoods mest kända filmer. Nancy Bishop Casting fortsätter att erbjuda Prague Film School sällsynt tillgång till gjutningar för Hollywood-produktioner som kommer genom Prag - och flera studenter har varje år landat sina första talarroller i stora internationella produktioner.

PROV TESTIMONIALS

Brian Colin Foley: När han studerade vid PFS år 2012 landade Brian en roll i Snowpiercer (skott i Prag), regisserad av den legendariska koreanska regissören Bong Joon-ho, med bland annat talanger som Chris Evans, Tilda Swinton och Ed Harris. Han har förtjänat sitt SAG / AFTRA-kort för roller i HBO miniserien Show Me a Hero, instruerad av Paul Haggis, NBC: s Mysteries of Laura, och senast Netflix Orange är New Black, där han arbetade med Emmy Award Winning Actress , Uzo Aduba.

Anssi Lindstrom kastades direkt ut ur skolan i Barn 44 (skott i Prag) med huvudrollen Tom Hardy

Sarah Brown Carter flyttade till Los Angeles efter examen från PFS, där hon snabbt förvärvade sitt SAG-kort från att arbeta på många reklamfilmer (inklusive två nationella kampanjer) och en ny serie av ordinarie roll i en soapopera.

Peter Hallin fick sin första filmfilmroll i Snowpiercer medan han studerade på PFS år 2012. Där kan han ses som scener med Chris Evans, Tilda Swinton, John Hurt och Jamie Bell. Peter, som nu är baserad i sitt inhemska Sverige, fortsatte att landa en roll i serien Crossing Lines och framträdde i det svenska brottsdrama The Bridge. Han har också tagit till scenen ett par gånger de senaste åren. Peter kommer att ses i den kommande oberoende filmen Evil Rising och har skrivit, producerat och agerat i sin egen webbserie.

Martina Hemmingsson antogs till kandidatexamen vid Malmö teaterakademi i Sverige efter studier på Prague Film School . Denna prestigefyllda akademi accepterar 12 skådespelare från 800 sökande och resulterade i stor utsträckning från hennes intensiva träning på Prague Film School .

KURSER OCH ARBETE

Screen Acting Craft

Åtgärd är både en konst och ett hantverk. Kursen kommer att fokusera på hantverk, med betoning på de tekniska kraven på skärmverkande. Eleverna lär sig att kalibrera sina prestanda speciellt för kamerans ram, justera för närbilder och vida bilder. Sedan kamerafotograferna trodde kommer eleverna att utveckla en aktiv och varierande inre monolog och förstå nyanserna att agera, tänka och lyssna med ögonen. En scenenhet undersöker hur man bryter ner en scen och spelar den effektivt för kameran.

Funktionsteknik

Denna praktiska kurs utforskar teatertekniker som är tillämpliga på både ensemblingsarbete och film. Studenterna kommer att börja med grundläggande verkställande övningar och projekt, som gradvis integrerar mer komplexa principer. Eleverna övar metoder för att utveckla en karaktär och analysera text. Eftersom film i första hand är ett naturalistiskt medium kommer huvuddragen att grundas i Konstantin Stanislavskis och hans lärjungas lärdomar. Skådespelare kommer att träna i grunderna för naturalistiska skådespelteknik som att driva ett mål, bryta scener i slag, spela handlingar och övervinna hinder. Kursen kommer att omfatta en väsentlig enhet på Meisner Technique, som bygger grunden för att lyssna och svara sanningsenligt i karaktär.

Audition Technique

Åtgärdsförmåga är till stor nytta om de inte kan träna på en professionell uppsättning. Denna kurs kommer att undervisa aktörer hur man marknadsför och marknadsför sig i en konkurrenskraftig bransch. Skådespelare kommer att lära sig strategier för att hantera kall läsning och skärmgjutning. Varje elev kommer att delta i en serie mock gjutgods med en professionell gjutregissör som kommer att kritisera sitt arbete. Studien omfattar även självtapning, som används ofta i professionell gjutning.

Verksamheten av Acting

Eleverna kommer att lära sig specifika marknadsföringsstrategier och ge råd om hur man navigerar i karriären och lockar professionell representation. Specifikt kommer skådespelare att lära sig att organisera ett professionellt CV, välja en vinnande headshot, organisera en framgångsrik webbplats och bäst dra nytta av Internet för aktörsmarknadsföring. De kommer även fortsätta att öva och förbättra auditionstekniker som lärt sig under första terminen.

Filmproduktion

Det är en absolut nödvändig del av träningsprocessen för aktörer att arbeta på en verklig filmuppsättning. Därför förväntas varje elev delta i några kortfilmer som produceras av regissörerna i Prague Film School . Annat legitimt filmarbete som en skådespelare kan få i Prag kan också inkluderas i kurskredit. Studenter kommer att uppmuntras att kombinera detta material med scenarbete för att producera en omsättbar showrulle. Denna klass kommer också att instruera studenter att använda grundläggande redigeringsprogram och ge en introduktion till screenwriting.

Röst

Stämmorden är en muskel och måste utövas och stärkas. Eleverna ska arbeta med en rösttränare för att utöka vokalområdet, utveckla vokalkontroll och arbeta med att utveckla valda accenter. Under andra terminen ingår sångklasser och föreställningar.

Rörelse för scen och skärm

Skådespelaren måste vara fysiskt passform och flexibel. Varje klassadag börjar med en förstärkt uppvärmningsordning, förbereda studenterna för farkostens fysiska och vokala aspekter. Enheter i den här klassen kommer att omfatta yoga och dans.

workshops

Under året är eleverna involverade i flera workshops som ger vidareutbildning i olika discipliner. Dessa har inkluderat sådana ämnen som kamp (svärdstrider, skytte och kroppskontakt), visualisering och tänkande som en regissör, ​​som verkar för virtuell verklighet och smink, för att nämna några.

Gästlärare

Varje år tar vi inspirerande proffs från hela världen för att erbjuda studenterna insiderinformation om filmindustrin. Mestadels är Nancy Bishop, grundaren av PFS Acting for Film Program, och en CSA, Emmy-nominerad gjutregissör som har kastat över hundra internationella projekt. Hon undervisar filmteater och auditionsteknik flera gånger under året.

Vi erbjuder också en workshop med Francisco Medina, en livs tränare och skådespelare, som undervisar internationellt och arbetar tillsammans med skådespelare Bernard Hiller från Los Angeles.

Andra anmärkningsvärda lärare har varit Judy Levine, producent av flera filmer, inklusive The Sessions och The Catcher var en Spy, filmregissör Bruno Coppola, och Guy Roberts, den konstnärliga chef för Prag Shakespeare Company.

Fakulteten vid Prague Film School arbetar alla i filmindustrin i Prag och är ständigt i kontakt med professionella som arbetar med internationella projekt. Vi försöker skapa så många möjligheter som möjligt för studenter att träffas och lära av branschfolk som möjligheterna uppstår.

Skådespelare för filmstudenter förväntas också anmäla sig till ett valmöjlighet som erbjuds i det allmänna Prague Film School programmet. Dessa inkluderar: Direktörer, Bra Acting / Bad Acting, Komedi, Belysning för Film, Skrivning av Feature, Art Direction, Central och Eastern European Cinema, bland andra

Program undervisas på:
  • Engelska

Se 5 fler kurser från Prague Film School »

Senast uppdaterad juni 10, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Öppen registrering
Duration
1 år
Heltid
Pris
15,900 EUR
Terminsavgift
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Öppen registrering
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Öppen registrering

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum