Global Ecologies Studio Summer School

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Global Ecologies Studio Summer School är en kombinerad studio- och naturvetenskapskurs som erbjuds studenter som letar efter en möjlighet att utforska sin studiokonstutövning medan de undersöker olika begrepp som finns i ekologi och jordsystem. Baserat i Burren i Västra Irland, ger den här kursen en unik upplevelsefull och observerbar plats för att utforska relationer mellan landskap och det sociala området.

Vi kommer att undersöka, med en kombinerad vetenskap och konstutövning, hur våra sociala och jordekologer existerar och varandra. Vi kommer att undersöka hur antropogena influenser formar storskaliga interaktioner mellan klimat, hav och biosfär för att definiera vår gemensamma miljö. Klassmöten kommer att innehålla seminarier om den vetenskapliga diskursen kring ekologisk tanke, samt diskussioner om samtida konstutövning av lärare och besökande irländska konstnärer och lokala experter från The Burren. Flera utflykter och utflykter till det lokala landskapet och den kulturella omgivningen kommer att vara en viktig del av kursen. Miljö- och social rättvisa, ekologisk tanke och aktivism kommer att vara centrala teman.

Studenter kan tjäna upp till sex poäng efter framgångsrik sommarskola (3 studio, 3 naturvetenskap) 200/300 nivå.

Utvärderingen kommer att baseras på följande kriterier:

  • Kvaliteten på deltagande och aktivt engagemang.
  • Kvaliteten på primär och sekundär forskning inklusive journalföring, skissböcker, kreativa input, projektplanering och upplösning.

Deltagande studenter kommer att ha dedikerat studioutrymme för att utforska sin egen kreativa praxis som svar på de begrepp som presenteras i klassen. Studenter förväntas läsa samtida ekologisk teori, skriva, undersöka och formulera sina resultat och idéer till klassen. Studentdeltagande kommer från olika konst- och designinstitutioner som är associerade med PALS-konsortiet, ett program från Association of Independent Colleges of Art & Design (AICAD). Studenter kan förutse en uppslukande, stimulerande och intellektuellt berikande upplevelse som främjar kritisk dialog och internationell anslutning samtidigt som de bedriver sin egen konstnärliga tillväxt.

Kursen undervisas av Hugh Pocock och Emily Bosanquet.

Ireland’s Cliffs of Moher

Hugh Pocock

Hugh Pococks född i Nya Zeeland och uppvuxen i USA, försöker integrera dynamiken i naturliga och kulturella fenomen. Pococks arbete bor i det utrymme där det ”naturliga” och ”teknologiska” är oskiljaktiga. Organiska material, såsom vatten, luft, salt, trä och jord och processerna för arbete och industri är plattformarna som Pococks arbete bygger på. Historien och metaforen för det mänskliga förhållandet till naturresurser, tid och energi är bland de frågor som Pocock undersöker i sina skulpturer, installationer, föreställningar och videor. Under de senaste två decennierna har han visat sitt arbete i Los Angeles, San Francisco, New York, Santa Fe och Baltimore samt internationellt i före detta Sovjetunionen, Tyskland och Kina. Hans verk har utställts i gallerier och museer inklusive Portikus Museum i Frankfurt, Tyskland, Wexner Museum, Santa Monica Museum of Art och Baltimore Museum of Art. Pococks arbete har också byggts för ”icke-konstnärliga platser” som privata hem, biografer och gårdar. Han fick sin BFA från San Francisco Art Institute och avslutade sedan sin MFA vid UCLA i New Genres.

Hugh Pocock är heltidsanställd fakultetsmedlem vid Maryland Institute College of Art och är meddirektör för MICAs nya Major “Ecosystems, Sustainability and Justice”.

Han har varit MICA PALS Fellow sedan 2010.

Emily Bosanquet

Emily Bosanquet är en vetenskapspedagog som är intresserad av tvärvetenskapliga metoder som ett sätt att undersöka sambandet mellan naturfenomen, social och kulturell dynamik och de politiska, juridiska och ekonomiska institutioner som organiserar våra liv. Bosanquet undervisar vid Pacific Northwest College of Art (PNCA) där hon har publicerat och presenterat om konst- och vetenskapsmetoder. Hon undervisar också i sekundärvetenskap i olika samhällen inom den offentliga skolbranschen.

Bosanquet har arbetat som geolog och miljöforskare i Australien, Sydostasien och USA. Hon studerade vid University of Edinburgh, Skottland, och har examen från University of California, Santa Barbara och Lewis & Clark College, Portland, Oregon. Bosanquet är grundare av Art + Science Initiative vid PNCA och representant för Partnership for Academic Leadership in Sustainability. Hon har för närvarande positionen som projektledare för 2020 ACIAD / NOAA Fisheries Art & Science Fellowship i partnerskap med Independent Colleges of Art & Design och NOAA Fisheries.


Burren College of Art Summer School erbjuder en koncentrerad individcentrerad kurs med fokuserat och dedikerat lärande. Programmet ligger i det historiskt rika och miljömässiga unika sammanhanget i Burren i västra Irland och är utformat för att hjälpa eleverna att utveckla ett sammanhängande visuellt arbete. Programmet är öppet för konstnärer och konststudenter, men kan också vara av intresse för personer med kunskap inom områdena historia, arkeologi, antropologi, ekologi eller miljövetenskap. Konstnärlig praxis och dess kreativa metoder kommer att användas som ett medel för att undersöka tvärvetenskapliga förbindelser mellan vissa platser och de historiska, kulturella, sociala och miljömässiga berättelser som ramar in dem. Studioprojekt kommer att betona engagemang med tilldelade ämnen, med dedikerat tekniskt stöd som är lämpligt för varje elevers nivå och koncentration.

Art + Science: Varför gör båda?

Vad som är riktigt unikt och berikande med att ta en naturvetenskapskurs i kombination med en studioövning är möjligheten du har att göra och svara på det vetenskapliga innehållet; omvandla, översätta och placera vetenskapen i det kulturella området, vilket möjliggör en annan typ av tillgång, förhör och svar. När vi betraktar de sociala och ekologiska problem som vi står inför som ett samhälle - förlust av biologisk mångfald, vattenbrist, klimatförändringar, miljö och social rättvisa - kan vi införliva vetenskaplig undersökning tillsammans med kreativ forskning, tillverkning och samarbete med forskare och samhällen för att främja nya kritiska sätt att engagera och konceptualisera bekymmerna.

Global Ecologies Studio kommer att utveckla och informera din konstutövning, stödja dig när du blir en oberoende kritisk tänkare och skapare omgiven av en grupp av internationella konstnärer, och förbinder dig med regionala proffs när du blir förtrogen med den aktuella ekologiska diskursen. Du kommer att ha tillgång till lärare med omfattande erfarenhet av att undervisa i konsthögskolor och med starka yrkesmässiga metoder, och vara nedsänkt i den fascinerande kulturhistorien och den inspirerande och natursköna skönheten i Burren-landskapet.

antagning

Som svar på den förändrade situationen relaterad till koronaviruspandemin har vi omplacerat årets Global Ecologies Studio Summer School till sommaren 2021 och accepterar för närvarande ansökningar löpande till och med den 29 januari 2021. Skulle det finnas några begränsningar som skulle förhindra studenter från att resa till Irland innan programmet startar kan vi förlänga vår återbetalningspolicy för att kunna ge fullständiga återbetalningar upp till två veckor innan sommarskolans start.

Ansökningar inbjuds från konststuderande på grundnivå, liksom doktorander, oberoende konstnärer eller intresserade forskare från angränsande områden inom humaniora och naturvetenskap.

För att få en känsla av vem du är som konstnär och hur du uttrycker idéer och koncept skriftligt, som en del av ansökningsprocessen ber vi att följande ska skickas in för övervägande:

  • 3-10 bilder av det senaste arbetet
  • Ett skrivprov från en ny grundkurs. Detta kan vara en lång eller en kort form, skriftligt material som kan vara en forskningsbaserad eller mer personlig berättelse.
  • Intentment of Intent (ett kort uttalande på cirka 500 ord som beskriver vad du hoppas kunna uppnå från din tid i Burren College of Art ).
  • Transkript
  • Ett rekommendationsbrev

Allt ansökningsmaterial kan skickas online via AICAD SlideRoom-portalen.

Studieavgifter

Avgiften för 4-veckorsprogrammet är 4620 € , vilket inkluderar undervisning, studio och boende baserat på tvåbäddsrum i boende med självhushåll.

Avbokningsregler

All undervisning och avgifter ska betalas minst fyra veckor innan programmet startar. Burren College of Art accepterar ingen skyldighet att återbetala någon avgift eller delar därav efter detta datum.

Senast uppdaterad Sep 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

To be a hothouse for artists, led by artists – reflective and challenging; remote and connected; at the confluence of cultures.

To be a hothouse for artists, led by artists – reflective and challenging; remote and connected; at the confluence of cultures. Läs mindre