Gymnasiet i Brasilien

Via Mundo

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Gymnasiet i Brasilien

Via Mundo

Via Mundo high school

Vad?

Högskolan i Brasilien (Programa de Ensino Médio no Brasil), lanserad 2001, erbjuder unga studenter från hela världen möjlighet att leva en speciell erfarenhet av kulturutbyte i Brasilien.

Varaktighet och programstart

Du kan välja att studera i Brasilien för en term (3 månader), en termin (5 månader) eller ett helt läsår (10 månader). Du kan starta programmet antingen i mitten av slutet av januari eller slutet av juli. Brasilianska akademiska året börjar i mitten av januari och slutar i slutet av november / början av december med helgdagar i juli och december / januari.Via Mundo high school

Varför?

Du kommer att studera i en vänlig skolatmosfär, leva med en lokal värdfamilj, lära sig portugisiska, skapa vänner och förbättra respekt och uppskattning för en annan kultur. Du kommer att njuta av den lättillgängliga brasilianska livsstilen och ta reda på hur enkelt det är att få vänner, medan du växer mer mogen och lär dig nya perspektiv om världen.

Gör dig redo för en oförglömlig upplevelse!

Vem?

För att bli med i programmet måste du uppfylla följande krav:

  • vara mellan 14 och 18 år gammal (vid tiden för inresa i Brasilien)
  • gå på gymnasiet i hemlandet eller slutfört i högskolan förra året högst en semester innan du reser till Brasilien
  • ha bra akademisk prestanda
  • ha god hälsa och ha personliga färdigheter att leva en interkulturell erfarenhet (som ansvar, flexibilitet och öppenhet)
  • studenten ska själv bestämma sig för att delta i programmet
Nationalities

Vi har välkomnat studenter från olika länder och nationaliteter: USA, Kanada, Tyskland, Argentina, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Schweiz, Colombia, Ecuador, Österrike, Belgien och Slovakien. De olika nationaliteterna ökar varje år.Via Mundo high school

Hur?

Skola

Det brasilianska utbildningssystemet är uppdelat i tre nivåer: Elementär (Ensino Fundamental), Sekundär (Ensino Médio), inklusive teknisk och yrkesutbildning, och högre utbildning (Ensino Superior), grundutbildning och examen.Via Mundo

Läroplanen består av tre stora kunskapsområden: Språk, koder och deras teknik (portugisiska, moderna främmande språk, konst och fysisk utbildning); Naturvetenskap, matematik och deras teknik (fysik, kemi, biologi och matematik); och Human Sciences och deras teknik (Geografi, Historia, Filosofi och Sociologi).

Eleverna grupperas i klasser efter betyg, ålder och i vissa fall nivå av prestation. Prestationen bedöms utifrån tentor och minsta närvaro. I Brasilien kan skolor vara offentliga eller privata. Den federala allmänheten och de privata skolorna erbjuder bästa utbildning. VIA MUNDO placerar eleverna i privata skolor och federala offentliga institut, alla erkända av sin goda utbildningsnivå och struktur. Skolor arbetar i skift (antingen morgon eller eftermiddag).

boende

Du kommer att vara värd med en noggrant utvald brasiliansk familj, där du kommer att ha dina dagliga grundläggande måltider och dela vardagsliv och rutin. På så sätt kommer du att fördjupa dig i den brasilianska kulturen och leva det dagliga livet hos en brasiliansk student. Den brasilianska kulturen är mycket familjeorienterad och det är vanligt att spendera helgerna med den utökade familjen på stranden, förbereda grillfest, fira en födelsedag, njuta av en film hemma, resa etc.

Lokal koordinator

Under hela programmet kommer du att få hjälp av en lokal koordinator, som kommer att ge dig fullständigt stöd och vägledning. Vid nödsituationer kan du ringa vår 24/7 nödtelefon.Via Mundo high school

Mer information

Välkomstorientering och portugisiska studier

Vid ankomsten till Brasilien kommer du att delta i en välkomstorientering tillsammans med andra studenter från olika länder. Under Orienteringsverksamheten kommer du att lära dig om programmet, några av de viktigaste kulturella skillnaderna, utmaningarna i erfarenheten och sätt att hantera dem.

Som ett speciellt inslag i programmet kommer du att delta i en intensiv portugisisk kurs för att lära dig grunderna för att börja kommunicera i skolan och med din värdfamilj och vänner. Portugisiska språket lärs av kvalificerade lärare och studeras genom en särskild metod för portugisiska som främmande språk.

Efter intensivkursen kommer du att erbjudas en vanlig portugisisk kurs med veckokurser under programmets första term / termin.

Valfria resor och aktiviteter

Under hela programmet kommer det att organiseras aktiviteter baserat på ditt intresse. Dessa aktiviteter inkluderar kultur, sport, fritid eller sociala projekt / evenemang, såsom danslektioner, fotboll, beachvolleyboll, kitesurfing, Capoeira, sociala projekt, slagverksverkstäder, besök på historiska museet, museer etc.

Dessutom organiserar Via Mundo speciella resor till fantastiska destinationer runt Brasilien som: Rio de Janeiro; Amazonas skogen; nordöstra kusten; bland andra.

Fotbollsträning

Studenter intresserade av utomhusfotboll kan också komplettera sitt program med fotbollsträning.

Ansökningsprocess

Du måste fylla i ansökningsformuläret via en partnerbyrå i hemlandet eller direkt med Via Mundo kontor (om det inte finns någon partnerbyrå i ditt hemland). Efter att ha mottagit ansökningsformuläret granskar programteamet det, kontrollerar väntande information och utfärdar accept- och placeringsbrev för viseringsändamål.

Visa ansökan

Brasiliens regering kräver en tillfällig visum för studier i landet. Visakraven måste bekräftas vid ett brasilianskt konsulat / ambassad i ditt hemland. Via Mundo kommer att utfärda några av de nödvändiga dokumenten för viseringsansökan och skicka dem till sin partnerbyrå eller till dig i förväg.Via Mundo high school

Denna skola erbjuder program i:
  • Portuguese (Brazil)


Senast uppdaterad May 14, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Jan. 2019
Juli 2019
Duration
Varaktighet
3 - 10 månader
Deltid
Heltid
Information
Deadline
Locations
Brasilien - São Luís, State of Maranhão
Startdatum : Jan. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Juli 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Jan. 2019
Brasilien - São Luís, State of Maranhão
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Juli 2019
Brasilien - São Luís, State of Maranhão
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan