Hälsa & socialvård, universitet 1: a och 2: a året (nivå 4 och 5)

Allmänt

Programbeskrivning

Grundnivå 4/5 Hälso- och socialvårdskurs är en 240 hp- kurs som är utformad för att snabbspåra studenter till det sista året av en tillhörande grundexamen inom hälso- och sjukvårdssektorn, det sista året påfyllningsgrad kan slutföras på Storbritannien universitet på campus eller via distansutbildning.

Nivå 4-modulerna och uppgifterna i denna kurs motsvarar det första året av en universitetsutbildning och nivå 5-modulerna och uppdragen motsvarar det andra året av en universitetsexamen .

Kursen består av sex nivå 4-moduler och uppgifter (120 poäng) och fem nivå 5-moduler och uppgifter (120 poäng). Om en student beslutar att bara studera på nivå 4 får de 120 poäng och kan ansöka om undantag från det första året av en universitetsexamen.

Varje modul består av cirka 40 guidade läromgångar med ytterligare 30-50 timmar valfritt läromedel. Dessa material omfattar rekommenderade övningar, rekommenderade mätningar och internetresurser.

Kursavgifter

Avgiften för att anmäla sig till nivå 4 och nivå 5-kurserna tillsammans är £ 8500 online-studie och. £ 12000 för campusstudier. Alternativt kan studenter anmäla sig till en nivå (nivå 4 eller 5) för £ 5400 vardera för online-studie eller £ 9000 för campusstudie vardera .

Studenter kan göra betalning med någon av följande metoder:

 • Kredit-eller betalkort
 • banköverföring
 • Räntefria månatliga avbetalningar
 • Paypal
 • Western Union

Vad ingår i kostnaden för min kurs?

 • Allt kursmaterial, inklusive onlinemoduler och skriftliga uppgifter
 • Personlig handledare med 1-2-1 Skype-sessioner
 • Dedikerat studentstöd
 • Tillgång till ett forum för socialt lärande online
 • Uppdragsmärkning och feedback
 • GRATIS NUS Extra-kort värt £ 19,90
 • GRATIS bärbar dator
 • Gratis CV-skrivhjälp efter avslutad kurs

University top-up

Om du bestämmer dig för att fylla på en fullständig grundexamen genom ett ackrediterat brittiskt universitet listas kostnaderna nedan. Observera att kostnaderna nedan är endast för distansundervisning / online. Du har möjlighet att avsluta på campus; kostnaderna varierar beroende på vilket universitet du valde att slutföra det sista året.

Anglia Ruskin University

 • Ledning och ledarskap inom hälso- och sjukvård (påfyllning) BSc (Hons)

University of Derby

 • Integrativ hälso- och socialvård (Top-Up) BSc (Hons)

Är jag berättigad till detta program?

För att registrera dig på kurs 4 måste du vara minst 18 år och ha en fullständig gymnasieutbildning. Innan du registrerar dig på nivå 5-kursen måste du ha uppnått en nivå 4 eller motsvarande.

Nivå 4-modul

Akademiska studiefärdigheter

Syftet med denna modul är att göra det möjligt för elever att utveckla nödvändiga färdigheter och förståelse för att studera effektivt inom högre utbildning. Detta gör det möjligt för eleverna att förvärva de nödvändiga reflekterande och kritiska tänkande färdigheter som krävs för att uppnå individuell inlärningspotential.

Kommunicera inom hälsa och socialvård

 • Syftet med denna modul är att utveckla elevens medvetenhet om olika kommunikationsformer som används inom hälso- och socialvården och dess betydelse för effektiv tjänsteleverans.

En introduktion till vårdpolitiken

Syftet med denna modul är att utveckla elevernas medvetenhet om olika influenser på vården och deras inverkan på utvecklingen av politiken. Utvärdering av hälso- och sjukvårdspolitiken gör det möjligt för elever att undersöka vad som är de viktigaste samtida frågorna för de som gör policy, leverantörer och de som får stöd.

Reflekterande praxis

Denna modul är utformad för att introducera eleven till reflekterande övning i alla dess former. Reflektioner över övning och i praktiken är viktiga begrepp inom hälso- och sjukvården och matar in i idén om självutveckling som kopplar teori till praktik.

Hantera människor i hälso- och sjukvård

Syftet med denna modul är att göra det möjligt för eleverna att förstå de processer som är involverade i rekrytering, ledning och utveckling av människor på arbetsplatsen inom hälso- och sjukvården. I den här modulen kommer eleverna att undersöka de processer som är involverade i hanteringen av individer på arbetsplatsen inom hälso- och sjukvården och hur man underlättar förändringar i organisationen.

Sociologi: begrepp inom hälsa och ohälsa

Syftet med denna modul är att eleverna ska få en förståelse för sociologiska begrepp om hälsa och ohälsa och deras tillämpning på vårdutövning inom hälso- och sjukvård. Det gör det möjligt för eleverna att få en förståelse för det nutida samhällets natur och dess påverkan på uppfattningen om hälsa och ohälsa. Eleverna kommer att undersöka hur samhället är strukturerat i termer av ålder, kön, etnicitet, social klass, familj och hushåll och dess inverkan på hälsa och välbefinnande.

Nivå 5-modul

Principer som ligger till grund för hälsa och socialvård

Alla vårdpersonal har professionella uppförandekoder. Syftet med denna modul är att utveckla en förståelse för de värderingar, teorier och policyer som ligger till grund för hälso- och socialvårdspraxis och de mekanismer som finns för att främja god praxis inom sektorn.

Hantering av kvalitet inom hälso- och sjukvård

Kvalitet är en viktig del av hälso- och socialvården och ett koncept med många olika tolkningar och perspektiv. Syftet med denna modul är att eleverna ska utveckla en förståelse för olika perspektiv på hälso- och socialtjänstens kvalitet och hur den utvärderas för att bemyndiga och involvera användare av tjänster.

Forskningsrojekt

Denna modul syftar till att utveckla elevens färdigheter med oberoende undersökning och kritisk analys genom att genomföra en liten pilotundersökning av direkt relevans för deras högre utbildningsprogram eller yrkesutveckling.

Partnerskap som arbetar inom hälso- och sjukvård

Syftet med denna modul är att göra det möjligt för eleverna att utveckla en förståelse för vikten av att arbeta positivt i partnerskap med andra inom hälso- och sjukvården. Eleverna kommer att utforska partnerskapets natur på tre nivåer. Först kommer de att undersöka partnerskap med användare av tjänster som ger individer möjlighet att fatta välgrundade beslut och uppmuntra oberoende. För det andra kommer de att överväga partnerskap mellan olika yrkesverksamma inom hälso- och sjukvården och utforska arbete mellan myndigheter. Slutligen kommer eleverna att undersöka organisatoriska partnerskap och undersöka olika sätt att gemensamt arbeta.

Arbeta med serviceanvändare med komplexa behov

Syftet med denna enhet är att hjälpa eleverna att förstå frågor om hälsa, funktionshinder och sjukdom och hur vårdpersonal kan ge dem med komplexa fysiska och psykiska behov att bestämma sin egen vård.

Karriärsbana

Framgångsrikt slutförande av hela nivå 4/5 Hälso- och socialvårdskurs och det sista året på ett ackrediterat grundutbildningsprogram kommer att fungera som en språngbräda till en professionell karriär inom hälso- och sjukvårdstjänster. Kursen samlar teori och praktik för dig som vill arbeta med människor i en omtänksam miljö. Det är lämpligt som en bas för dig som vill flytta till ett av de många hälso- eller sociala yrken eller de som vill hålla sina alternativ öppna.

Hur lång tid tar det?

Eleverna kan lära sig i en takt som passar dem. Det finns inga tidsgränser eller tidsfrister med KIC. Eleverna kan när som helst studera modulerna i valfri ordning.

Senast uppdaterad Sep 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Affordable study programmes with exclusive online modules fast-tracking learners to a University qualification. Whether you are looking to enhance your skills, improve your team or pursue a profession ... Läs mer

Affordable study programmes with exclusive online modules fast-tracking learners to a University qualification. Whether you are looking to enhance your skills, improve your team or pursue a professional education, the Kingsgate International College’s learning pathways can provide you with all you need. The Kingsgate International College delivers on Campus or online university pathway programmes with full Undergraduate and Postgraduate Diploma Awards to learners from all corners of the world. Learners can fast track their way through to a UK University Qualification on campus or by distance learning. Läs mindre