Läs den officiella beskrivningen

1

Vi har ett internationellt rykte för den höga standarden på millinery studie som vi erbjuder. Många av våra studenter på Note kurser har varit vinnare nationell och internationell pris och har gått vidare till att bli framgångsrika professionella modister, visar arbete på London Fashion Week och andra uppmärksammade utställningar.

Kurserna undervisas av yrkesmän i en specialist millinery studio och våra elever har möjlighet att få ett smakprov på hur det är att arbeta som modist genom levande projekt med industrin. Genom våra kontakter med många brittiska modister kan vi underlätta arbetserfarenhet möjligheter för dem som vill driva millinery som en karriär. Vi är glada att kunna erbjuda flexibla utbildningsprogram för att möta individuella studenternas behov.

Kursöversikt

Denna ettåriga programmet ingår en rad projekt som syftar till att utveckla elevernas bygga på befintliga Note färdigheter, utveckla innovation och skapa en personlig millinery stil. Med ett starkt fokus på design utveckling och specialiserade couture tekniker, inklusive handformning, blockmaking, färgning, och arbetar med icke-traditionella material, är det naturligtvis en snabbrörlig läroplan riktar sig till människor som vill etablera en karriär i millinery.

Historiska och kontextuella studier, visuella studier, illustration och professionell utveckling lägger bredd till studiobaserat arbete, tillsammans med projekt som fokuserar på teater millinery kommersiella mjuka hattar, arbeta med, tillfälle millinery för sommaren en slutlig samling filt, och. Studion baserade självständigt arbete kompletteras med handledning, tekniska demonstrationer, föreläsningar och kulturella besök.

Det finns ytterligare 25 £ kostnad utrustning betalas på den första dagen av termin 1. Detta bidrar till underhåll av utrustning och kommer att investeras i ny utrustning för innevarande år.

Vilken bakgrund och kvalifikationer behöver du gå? (Ingångskrav)

Kravet för kursen är en solid grund av Millinery färdigheter. Dessa kan vinnas genom lägre kurser, som en del av en BA kurs i ett närliggande område, genom praktik, eller ens genom självstudier. Kursen rör sig snabbt, så det är inte möjligt att registrera utan en god grundläggande kunskaper i millinery.

Det är bra att ha erfarenhet av någon form av teckning, skissa, hålla ett skissblock och designutveckling, men denna erfarenhet kan ta sig många former.

Vad betyder kursen leda till?

Genomgången kurs leder till majoriteten av studenter som arbetar i modevaror industrin. Många tidigare studenter börjar med att arbeta för en annan modist innan utveckla sin egen verksamhet. Millinery arbete inom teater och film, kommersiell design, och utbildning är andra vanliga vägar. Några studenter går vidare till ytterligare utbildning MA-nivå, såsom vid Royal College of Art eller London College of Fashion.

Var ska jag studera?

Den särskilda millinery Studion är belägen på vår Hortensia Road plats i Chelsea.

Vilka anläggningar och utrustning som?

Millineryen studio är ett stort rum med rikligt med dagsljus. Den har ett utbud av hundratals block, ett dragskåp, flera ångfartyg, strykjärn, färg utrustning, torkugn, symaskiner och gott worksurfaces. Studenterna kommer också att ha tillgång till mode utrustning avdelning, såsom en värmepressa, vacuform maskin, Utbroderaren, stickmaskin, industriella strykjärn och symaskiner, overlockers, etc.

Hur mycket kommer jag att behöva studera utanför klass?

Kursen är en heltid engagemang, och studenter kommer att behöva göra omfattande självständigt arbete utanför college tid.

Våra studenter är fast beslutna att utveckla sina Note kompetens och framsteg i industrin. Vi förväntar oss studenter att vara punktlig och har full närvaro.

Hur är kursen bedöms?

Ditt arbete kommer att bedömas i slutet av varje projekt; du kommer att få regelbunden feedback på dina framsteg i klassen, liksom i individuell handledning under de tre villkoren.

Är någon av kursmaterialet på nätet?

moodle resurser

Vilka böcker och utrustning behöver jag?

Sömnad utrustning, Note material, konstmaterial, portfölj, tillgång till en dator och kamera. En lista utrustning kommer att tillhandahållas på begäran.

Vad behöver jag för att köpa / Vad merkostnader finns det?

Alla studenter förväntas leverera alla sina egna material för sitt projektarbete. Materialen och kostnaderna kommer att variera beroende på vilken typ av arbete. Notematerial kan bli mycket dyrt och betydande planering bör göras för att se till att eleverna kan utföra sitt arbete eftersom de måste hela kursen.

Det finns ytterligare 25 £ kostnad utrustning betalas på den första dagen av termin 1. Detta bidrar till underhåll av utrustning och kommer att investeras i ny utrustning för innevarande år.

Vad behöver jag för att ta med till intervjun?

  • Minst tre färdiga hattar
  • Alla exempel på skissbok, designarbete, eller ritning av något slag
  • Portfölj eller bilder av annat relevant arbete.
  • Campus: Chelsea Centre
  • Times: ons / tors / fre från 10:00 till 16:00
Program undervisas på:
Engelska

Se 130 fler kurser från Kensington and Chelsea College »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
34 veckor
Heltid
Pris
8,500 GBP
Full avgift £ 5950; Icke-EU-avgiften £ 8500
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum