Läs den officiella beskrivningen

Varför bör du lära dig Hindi?

Mer än 365 miljoner människor talar hindi i hela världen.

 • Hindi anses vara den fjärde mest talade språket i världen, bakom mandarin kinesiska, engelska och spanska.
 • Hindi huvudsakligen talas i Indien och södra delen av Nepal. Utanför Indien ett väsentligt stort antal indiska diasporan som bor i Mauritius, Fiji, Surinam, Trinidad och Tobago, USA, Storbritannien, Kanada, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien, Australien och Sydafrika, Jemen, Uganda, Singapore, Nya Zeeland och Tyskland talar också Hindi.
 • Indien lockar massor av utlänning turister varje år för sin rika kultur och historia. Samtidigt reser genom Indien och utforska sin kultur, är det mer meningsfullt när du kan kommunicera på Hindi.
 • Indien kommer upp som en snabbast växande globala ekonomin. Oavsett om du handlar med företag, informationsteknik, vetenskaper, läkemedel, Yoga, Ayurveda eller digitala medier, är Indien en allt viktigare närvaro globalt och de talar hindi.
 • Många företag funderar på att utvidga sin verksamhet och försäljning till södra Asien kommer att rekrytera personer som är förtrogna med Hindi och indisk kultur att marknadsföra sina produkter till en Hindi talande befolkningen.
 • Indisk kultur börjar påverka den västerländska kulturen. Många Hindi ord sakta sprider sig till andra språk. Samtidigt västerländska kläder s och modeindustrin har växande inflytande av indisk kultur och couture.
 • Västerländsk film och musik alltmer påverkad av indiska traditioner. Indiska filmer ( "Bollywood") är den näst mest produktiva i världen, bakom Hollywood. Indisk musik blir allt inflytelserika i mainstreammusik i USA. Du kanske upptäcker att hindi hjälper dig att bättre förstå dialoger och texter från världssuperstjärnor.
 • Kunskap om Hindi öppnar dörrar till studiet av poesi, filosofi, heliga texter och sång som är ovanligt för västerlänningar. Hindi är en vacker, gammal, elegant och uttrycksfullt språk.
 • YOGA utövas av ett stort antal människor över hela världen. Detta är en gammal indisk praktik. Det blir lättare att förstå ord från forntida YOGA Sutra skriven på sanskrit, om du vet Hindi.
 • Hindi är ett av de äldsta språken i världen (härstammar direkt från sanskrit) och är en av de enklaste och mest logiska språk för att läsa, skriva och uttala.
 • Grammatik Hindi är mycket lätt och liknar engelsk grammatik. Det finns praktiskt taget inga grammatiska begrepp som inte existerar på engelska.
 • Devanagari manus av Hindi används för att skriva flera andra språk i södra Asien, inklusive nepalesiska, marathi, och sanskrit. Det är också nära besläktat med Punjabi (i Indien), bengaliska, gujarati och oriya.

Funktionella kurser i Hindi språk på LANGÉCOLE

 • Klasser genomförs på våra Bangalore, Delhi, Hyderabad och Mumbai centra under helger och vardagar.
 • Alla klasser är dynamiska och stimulera eleverna att kommunicera på det språk de lär.
 • Alla våra föreläsningar genomförs av infödda eller tvåspråkig personal med erfarenhet utomlands.

Introduktion till HINDI (6 timmar)

I denna kurs ska studenten bli introducerad till Hindi språket med första överlevnads meningar och kultur i Indien. Detta är lämpligt för dem turister här i Indien för bara några dagar och vill plocka upp några ord och rader för att göra det lättare att få vänligt med människor och förstå lite om hur man ställa några frågor.

ÖVERLEVNAD HINDI (18 timmar)

I denna korta kurs ska studenten bli introducerad till Hindi språket med överlevnads språk och meningar med kultur i Indien. Detta är lämpligt för dem turister här i Indien för några dagar och vill plocka upp några ord och rader för att göra det lättare att komma överens med människor och förstå lite om hur man ställa några frågor och besvara dem. Några grundläggande principen att förhandla med auto-ricksaw, köpa buss, är tågbiljetter etc lärs ut i denna nivå.

HINDI fortsättningsnivå A1.1 (50 tim)

I denna kurs ska studenten bli introducerad till hindi språket, lära sig grundläggande överlevnad språket och göra meningar med hjälp av hindi uttryck. Denna kurs undervisas med latinska skript som gör det lättare att förstå och pickup språket på mycket kort tid. Detta är lämpligt för dem utlänning, till icke Hindi talare som bor i Indien för några månader till år och vill plocka upp och förstå hindi språk. Detta är en praktisk funktionell Hindi kurs för att få dig att kommunicera på olika situationer.

HINDI BASNIVÅ A1.2 (50 tim)

Denna kurs är fokuserad att utveckla grundläggande nivå konversation och skrivkunskaper i hindi språk. I slutet av kursen, skulle studenten kunna starta konversation med uttryck, grundläggande grammatik och vanliga ord i det dagliga livet. De skulle också införas med Devanagari manus och börja skriva meningar med hjälp av skript. Denna nivå är naturligtvis undervisas på latin och Devanagari manus.

HINDI mellannivå A2 (100 timmar)

I denna intensiva kurs ska studenten lära sig nya grammatik lektioner och kommer att förbättra hans / hennes läsning, skrivning och förmåga att tala. I slutet av kursen kommer de att kunna kommunicera om flera ämnen med hjälp av förbättrad grammatik och uttal.

HINDI ADVANCE LEVEL B1 (100 timmar)

Studenten kommer att läsa och prata om ett bredare spektrum av ämnen och även kommer att lära sig många idiomatiska uttryck som vanligen används i Hindi talande länder. De kommer också att lära sig komplexa grammatik lektioner och skulle kunna kommunicera i komplexa meningar i slutet av kursen.

HINDI EXPERT-I STEG B2 (100 timmar)

Denna kurs är inriktad för att utveckla översättnings och avancerad nivå kommunikationsförmåga i Hindi. I slutet av kursen, skulle studenten kunna starta sin karriär som tvåspråkig översättare och skulle kunna omräknings olika texter på engelska<>Hindi par. De skulle också kunna också kommunicera obehindrat med avancerad nivå kunskaper i hindi.

Program undervisas på:
Engelska

Se 2 fler kurser från LangÉcole - A School of Languages »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Juli 2019
Duration
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Juli 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Juli 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum