Hispano-American Leaders Seminar 2020

Allmänt

Programbeskrivning

Leveransplats: Fisher Colloquium, 4: e våningen, McDonough School of Business, Georgetown University, Washington DC

Georgetown University Latin America Leadership Program (LALP)

Det latinamerikanska ledarskapsprogrammet (LALP) syftar till att utbilda nya generationer av ledare från hela regionen som arbetar i offentliga, privata och civila samhällsorganisationer.

127231_2.png

Genom sina program i Latinamerika och Washington, DC skapar LALP djupare band mellan regionen och universitetets uppdrag att bilda och tjäna det gemensamma godet. LALP arbetar nära med Center for Latin American Studies (CLAS) och med professorer och program i hela universitetet för att fullgöra sitt uppdrag.

Georgetown University är en av världens ledande akademiska institutioner och forskningsinstitutioner, och erbjuder en unik pedagogisk upplevelse där nästa generations medborgare är beredda att leda och förbättra vår planet. Vi är ett samhälle av studenter, lärare, studenter och yrkesverksamma med stor erfarenhet och vi vill tillämpa vår kunskap, forskning och service på de utmaningar som den verkliga världen möter.

Georgetown, som grundades 1789, är det äldsta katolska och jesuittuniversitetet i landet och har sitt säte i Washington DC, en stad där de viktigaste händelserna i internationell politik och handel samlas. Även om mycket har förändrats på 200 år har vi fortfarande uppdraget att förbereda och utbilda ledare, vare sig det gäller företag, regeringar eller ideella organisationer.

Latinamerikanska högskolan (HAC)

HAC är ett internationellt företag för offentliga frågor, internationella relationer och universitetsutbildning. Våra kunder är affärs-, politiska och institutionella från USA, Europa och Latinamerika. Företaget grundades 2015 i USA och har egna kontor i New York, Madrid, Sevilla, Malaga, Murcia och Buenos Aires där vi erbjuder strategiska konsulttjänster, företagsevenemang, universitetsutbildning och politiska relationer med administrationen.128620_rsz_selective-focus-photo-of-man-in-official-shirt-sitting-in-2451645.jpg

Latinamerikanskt ledarskapsseminarium

mål

LALP och HAC har utvecklat Hispanic-American Leadership Seminar 2020, ett en-dags seminarium, som kommer att äga rum vid McDonough School of Business vid Georgetown University i Washington DC den 27 april 2020 . Detta program har följande mål:

 • Utforska utmaningarna och möjligheterna att göra affärer mellan USA och Spanien.
 • Förstå de praktiska komplexiteten i vad globalisering är och hur det påverkar affärsmiljön, oavsett ekonomisk, politisk eller social situation.
 • Förklara hur regler och geopolitiska krafter som formar globala affärsmiljöer och skapar möjligheter i samband med globala företag.
 • Förstå hur innovation fungerar som en ständig förbättringskälla i vårt samhälle.
 • Främja ledarskapsförmåga, personlig utveckling och skapandet av nätverk med kontakter med högt värde.

Programdesign och utveckling

Programmet har designats av LALP och HAC så att det är relevant och effektivt för målgruppen. Det inkluderar föreläsningar från professorer vid Georgetown University, samt presentationer av ledare och experter från Washington DC och diskussioner med personligheter av största intresse från olika sektorer.

Seminariet är en del av det latinamerikanska-amerikanska toppmötet i Washington 2020, ett evenemang som organiseras av HAC och som kommer att inkludera andra aktiviteter som uteslutande förvaltas av denna organisation, såsom nätverkssessioner och guidade besök i emblematiska byggnader och institutioner i Washington.

127230_3.gif

innehåll

Ämnen som omfattas av programmet inkluderar (med förbehåll för ändringar):

 • Att göra affärer i USA
 • Kommersiella förbindelser mellan USA, Spanien och Latinamerika.
 • Globalisering, konkurrenskraft och styrning
 • innovation
 • Cirkulär ekonomi och klimatförändring
 • Icke-kommersiella krafter och strategier
 • ledning

fördelar

Fördelarna med programmet inkluderar:

 • Hjälp till schemalagda seminarier
 • Välkomstväska med detaljerad sessioninformation
 • Lunch och pauser
 • nätverk
 • Intyg om närvaro vid seminariet

Gästexperter

 • Ricardo Ernst. Han är Baratta-ordförande i Global Business och meddirektör för programmet Global Logistics Research vid McDonough School of Business vid Georgetown University.
 • Brooks Holtom. Senior docent och dekan vid McDonough School of Business vid Georgetown University.
 • Gonzalo Garcia Executive, entreprenör och spansk entreprenör som har ledat i mer än 17 år flera internationaliseringsprojekt av företag från olika sektorer.
 • Kathleen Kennedy Äldsta dotter till Robert F. Kennedy och Ether Kennedy. Kathleen är också den första barnbarn till Rose Kennedy och Joseph P. Kennedy och systerdotter till president JFK.
 • Jesus M. Linares. Doktor i kvantfysik från det autonoma universitetet i Madrid (UAM), stipendiat i Higher Council for Scientific Research (CSIC).
 • Michael Lopez Joy. Michael López-Alegría har över trettiofem års erfarenhet inom luftfarten och rymden med den amerikanska marinen, NASA och den privata sektorn.
 • Ray Cazorla Affärsman, filantrop och rådgivare för olika regeringar. Grundare och VD för Hispanic-American College, grundare av toppmötet i New York, grundare och ordförande för stiftelsen Inspiring Committed Leaders.
 • Javier Rupérez. Han har varit Spaniens ambassadör i USA, Nato och CSCE. Han har varit Förenta nationernas vice generalsekreterare och chef för säkerhetsrådets kontraterroristkommitté.
 • Teresa Valcarce Socialaktivist och lobbyist, spansk och amerikansk medborgare som dekorerades 2017 med ordningen enligt den spanska civilförtjänstordningen.

127229_1.jpg

Senast uppdaterad Jan 2020

Om skolan

HAC Leadership & Management es una firma internacional de asuntos públicos, relaciones internacionales y formación ejecutiva. Nuestros clientes son del ámbito empresarial, político e institucional ... Läs mer

HAC Leadership & Management es una firma internacional de asuntos públicos, relaciones internacionales y formación ejecutiva. Nuestros clientes son del ámbito empresarial, político e institucional provenientes de Estados Unidos de América, Europa y América Latina. Fundada en el 2015 en Estados Unidos, Nuestra firma tiene sede principal en la ciudad de Nueva York y oficinas en Madrid, Buenos Aires y Washington D.C donde ofrecemos servicios de consultoría estratégica, eventos corporativos, formación ejecutiva y relaciones políticas con la administración. Läs mindre
New York , madrid , sevilla , Murcia , Málaga , Buenos Aires , Washington + 6 Mer Mindre