Konditorexamen Ecole Lenôtre - 7 månader
Ecole Lenôtre
Nyckelinformation
Campus läge
Rungis, Frankrike
språk
Engelsk, Franska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
7 - 7 månader
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 28 900 / per course *
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
* Ex moms
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
ECOLE LENÔTRE KONDITORUTBILDNING
Ecole Lenôtre erbjuder sina studenter och partners spjutspetsutbildning för att underlätta, uppmuntra, kommunicera och upprätthålla högpresterande standarder och spetskompetens. Utbildningen "Pastry Chef Ecole Lenôtre" vänder sig till vuxna som brinner för matlagning, oavsett om de går en omställningskurs eller inte, och till yrkesverksamma som vill utöka sitt kompetensområde.
Behörighet för denna kurs har följande förkunskaper:
- 18 år eller äldre
- Minst kunskaper i franska (nivå B1)
- Känna till grunderna för hygien och säkerhet i en miljö där man tillagar mat
- Grundläggande kunskaper i elementär logik (aritmetik och logik)
- En önskan att komma in i den professionella sektorn för livsmedelshandel
NIVÅ 1: L'ESSENTIEL
- Gör grundläggande degar: mördeg, tartdeg, smördeg ...
- Gör svampar och vispade degar: joconde, wienerbröd, " pain de gènes...
- Gör kompott och pocherade frukter: pocherade päron ...
- Gör maränger eller marängbaserade smetar: Schweizisk maräng, italiensk maräng, mandelmaräng...
- Gör grundläggande krämer och deras variationer: Konditorkräm, chiboustkräm, ganache...
- Leda och organisera sitt arbete (teamarbete, lagerhantering, korrekta processer och metoder, efterlevnad av produktions- och bevarandeprinciper etc.)
NIVÅ 2: L'INCONTOURNABLE
Behärska det absoluta inom konditori och klassikerna från maison Lenôtre:
- Desserter och individuella kakor: "feuille d'automn", "Schuss".
- Tårtor: citronmarängtårta, Eléonore-tårta ...
- Mjuka kakor: citronkaka, kryddbröd ...
- torra petit fours: mandeltuiles, "diamonts" chokladkakor...
- petits fours: makroner, mini-éclairs ...
- Choklad: bonbons och formchoklad Klassiska wienerbakelser: croissanter, pain aux raisins...
- Festtårtor: sockerpasta "pastillage", nougatine, "croquembouche", födelsedagstårtor...
- snacks: chouxbakelser, fingermat...
- salta bakverk: salta kanapéer, quiche...
- Leda och organisera sitt arbete (teamarbete, lagerhantering, korrekta processer och metoder, efterlevnad av produktions- och bevarandeprinciper etc.)
NIVÅ 3: LA MAITRISE
Syftet med denna modul är att låta studenterna befästa sina kunskaper och att fullända den kompetens som krävs för att arbeta som konditor.
Praktiska lektioner: 8 veckor
- Utveckla ett sortiment av moderna desserter: omgjord Paris Brest, vaniljsnitt, etc.
- Gör upplagda desserter och petits fours: varma soufflés, isade makroner, etc.
- Utveckla och skapa ett utbud av choklad och sötsaker: lager på lager, tryffel, fruktgelé, nougats, etc.
- Gör limpkakor och moderna trendiga smaksättningar tårtor
- Master tillagning och omvandling av socker (draget socker, blåst socker, droppning etc.) sammanställning en säljbar vara
- Gör ett utbud av fina wienerbröd: pain aux raisins et pistaches, pain au chocolat aux hallons, etc.
- Lär dig grunderna i bakning: traditionell baguette, olivbröd, etc.
- Gör ett sortiment av kanapéer och varma salta petits fours: mini laxquiche, fläckig valnötsskiva, etc.
- Bedömning av framsteg
Våra styrkor
- 21 veckors intensivutbildning (840 timmar) inklusive två veckors utbildning med kvalificerade kockar
- Fyra veckors praktik på ett företag i Lenôtre-verkstäderna eller på institutioner som valts ut av École Lenôtre
- Kurserna är begränsade till 12 deltagare
- 100% framgångsgrad
Nästa utbildningstillfälle är:
- 26 februari 2024: undervisar på franska och engelska i Rungis
- 2 september 2024: undervisar på franska och engelska i Rungis
För mer information, vänligen kontakta oss via e-post på [email protected]. Vi ser fram emot att välkomna dig till ECOLE LENÔTRE!