Kort kurs i Future Fashion Tech

IFA Paris

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kort kurs i Future Fashion Tech

IFA Paris

 • Campus: Paris
 • Varaktighet: 5 dagar / 30 timmar
 • Format: Intensiv
 • Språk: engelska
 • Intag: April 2019, juli 2019
 • Undervisningsavgift: 1 500 €
 • Begränsad till: 15 studenter per klass

Kommer robotar att ta över? Är artificiell intelligens att utrota jobb inom mode? Är modebranschen någonsin att komma ikapp med digital innovation? Dessa är bara några av de brinnande frågorna som kommer att granskas på denna unika kort kurs vid IFA Paris . Genom att kombinera teoretiskt och praktiskt lärande tillsammans inom mode- och teknologidisciplinerna kommer din veckas intensiva resa att introducera dig till de senaste innovationerna som stör designbranschen. Du kommer att styras genom en rad debatter för att utöka ditt analytiska och kritiska tänkande, samt möjligheten att komma i kontakt med maskiner och programvara för att antända din kreativitet och tekniska kompetens. Du kommer att utforska och se teknik teman som 3D-utskrift, mode datavetenskap, Internet av saker (IoT) och artificiell intelligens.


Kursmål

 • Ge deltagarna grundläggande kunskap om modeteknikdisciplinen, vilket kontinuerligt kritiskt tänkande kommer att tillämpas under hela kursen om hur tekniken kommer att störa modetsystemet för närvarande och framtiden.
 • Introducera deltagare till tekniker som 3D-utskrift och Internet av saker (IoT) genom en serie intensiva hands-on masterclasses.
 • Utöka deltagarnas medvetenhet om rollerna inom modebranschen utöver traditionella arketyper som "fashion scientist" och hur nuvarande roller påverkas genom framsteg som automation.
 • Utveckla deltagarnas perspektiv på digitala innovationsstrategier och platsen för tekniska framsteg inom en mängd olika discipliner inom den globala miljön.


Kursutfall

Du kommer att slutföra kursen med en experimentell portfölj, inklusive en fysisk 3D-prototyp, pågående programmering och 3D digitala filer som du kanske vill utveckla längre utanför kursen och ny kunskap om modetekniska innovationer.


Kursstruktur

Denna korta kurs är för nybörjare och ingen tidigare erfarenhet krävs. Emellertid krävs ett djupt intresse för både mode och tekniska aspekter av tekniken för att få ut det mesta av kursen. Studenterna kommer att ha tillgång till verkstadsmaskineri genom ett partnering fab lab * och uppmuntras att arbeta för att utveckla sina färdigheter utanför schemalagda sessioner. Kursen kommer att omfatta:

Dag 1: Fashion Tech: Vad, Varför och Hur?

Denna korta kurs börjar med djupdykning till exakt vad som är fashion tech, varför är det relevant för dagens samhälle och hur kommer det att lanseras på marknaden. Du kommer att få insikter och en makroöversikt till branschframsteg innan du får dina kreativa idéer att flyta i produktfyndighetsworkshops, som kulminerar till en hypotes som du kanske vill utforska för resten av kortkursen. Metoder som traditionellt utnyttjas i teknikutvecklingen kommer att tillämpas på modedesign och utvecklingsprocessen, vilket ger dig en grundläggande ram för veckan. Målet är att få dig att vara framtidstänkande!

Dag 2: 3D Masterclass

Dag 2 är en praktisk smak i allt 3D. Du kommer att bli på en 3D-resa när du utformar och prototyper en 3D-modell med 3D-skrivare. Här kommer du att undersöka potentialpotentialen för snabb prototypning och hur designers kan dra nytta av tekniska framsteg för att hjälpa design och produktutvecklingsprocessen. Möjligheter är oändliga: Ska du göra en sko? Ett smycke? En väska? Det finns inga regler och syftet med denna session är att pique din nyfikenhet med den senaste maskinen. Du kommer att lämna med en 3D-tryckt prototyp och CAD-filer, som du kommer att kunna arbeta på på egen fritid.

Dag 3: Fashion Computer Science

Mellan veckan kommer du verkligen att uppleva konvergensen mellan mode och teknik i en enstaka mästarklass av praktiska workshops inom datavetenskap och dess förmåga inom en mode-kontext. Företag som Farfetch och Stitch Fix är mycket hyped om; kommer du att tänka på nästa enhörning kanske? Deltagarna kommer att styras genom grundläggande datorprogrammeringsspråk som Python och genomförs genom en serie övningar för att uppmuntra att tänka på hur datavetenskap och datavetenskap skulle kunna utveckla modeekosystemet.

Dag 4: Modeteknik och innovation inom modelsystemet

Teknik är ett verktyg i slutändan, och verktyg hjälper innovatörer att lösa problem i komplexa problem. Dag 4 dissekerar det fragmenterade mode systemet och försörjningskedjan, där den 4 industriella revolutionen löser många av dessa komplexa problem. Du kommer att tas genom teoretiska debatter, uppmuntra dig att tänka på modeens framtid, som du sedan ska genomföra praktiska workshops om hur man lanserar fashiontekniska produkter på marknaden. Modetillverkningen behöver individer att skaka upp det och verkligen störa det traditionella paradigmet, som idag förhoppningsvis kommer att inspirera dig att göra.

Dag 5: Innovation Challenge

Kursens sista dag utmanar dig att innovera genom att dra på alla veckans lärdomar, ny kunskap och inspirerande tankar. Du kommer att bli en innovationsutmaning från en av IFA Paris branschpartners, som du kommer att arbeta i team för att experimentera, föreställa sig och sluta i lönsamma lösningar. Målet med utmaningen är att få dig att tänka utanför lådan och bryta reglerna för vad vi vet om mode. Som framtida modepionjärer kommer du att uppmuntras att föra dina nya idéer till bordet utan gränser. Dagen kommer att sluta genom att presentera dina idéer och fira den framgångsrika slutförandet av en intensiv och givande vecka.


Krav

 • Rekommenderad nivå på engelska är IELTS 5.5 (för att förstå och följa kursen). IELTS-certifikatet är inte nödvändigt, men vi vill bara vara säkra på att du kommer att kunna förstå kursen.
 • Min. 18 år gammal
 • Intressen för modeteknik och innovativt mode
Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad January 10, 2019
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Apr. 2019
Juli 2019
Duration
Varaktighet
5 dagar
Heltid
Price
Pris
1,500 EUR
Terminsavgift
Information
Deadline
Locations
Frankrike - Paris, Île-de-France
Startdatum : Apr. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Startdatum : Juli 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Apr. 2019
Frankrike - Paris, Île-de-France
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Juli 2019
Frankrike - Paris, Île-de-France
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan