Kurs: franska som andraspråk (FSL)

Allmänt

Programbeskrivning

Franska som andraspråk (FSL)

Erkänd av språk Kanada

Det franska programmet är utformat för dem vars modersmål inte är franska. Syftet med detta program är att förbereda studenter för franska konversationer, läsning, lyssnande, skrivande, för akademiska ändamål, samt förberedelser för tester som TEFaQ, TEF och TFI®.


silviarita / Pixabay

Fransk progression

Franska nivå I: (100 timmar)

Kursen är utformad för ”riktiga” nybörjare och börjar med grunderna i fransk grammatik. Studenter kommer att lära sig att presentera sig själva och hälsa andra, hur man ger och förstår enkla anvisningar och hur man ställer och svarar på specifika frågor.

Franska nivå II: (100 timmar)

Denna kurs är en fortsättning på Nivå I. Därför bör elever som anmäler sig till denna kurs redan ha grundläggande kunskaper i franska (dvs. alfabetet, siffror, hur man kan konjugera verb i nuvarande tid och kunna utföra uppgifterna som beskrivs i föregående kurs). Efter avslutad nivå II bör eleverna kunna tala om arbete, familj, deras intressen, vädret och kunna delta i korta samtal.

Franska nivå III: (100 timmar)

Nivå 3 i franska som andraspråksprogram föreslår en kommunikativ inställning till språkinlärning. Kursen är utformad för att bygga elevernas kompetens på franska samtidigt som de utvecklar sina färdigheter i att tala och lyssna, samt läsa och skriva. Kursen fokuserar främst på konversationer, praktiska övningar och rollspel, vilket skapar en rolig och effektiv inlärningsatmosfär.

Franska nivå IV: (100 timmar)

Studenter som anmäler sig till denna kurs ska redan kunna kommunicera på franska och måste redan ha en allmän förståelse av fransk grammatik (dvs. nuvarande, tidigare och framtida tider). I slutet av kursen kommer eleverna att kunna delta i samtal med större lätthet. Studenter på denna nivå kommer också att arbeta med att utveckla sina skrivfärdigheter.

Franska nivå V: (100 timmar)

Efter avslutad kurs kommer de att känna sig bekväma och säkra tillräckligt för att kunna delta i samtal och diskussioner med allmänna ämnen. Studenterna kommer också att ha utvecklat färdigheterna för att börja kommunicera med lätthet att skriva.

Franska nivå VI: (100 timmar)

Denna kurs är utformad för studenter med god grund i franska och erbjuder studenterna en grundlig grammatisk granskning, flera möjligheter att förbättra sina språkkunskaper och att bli mer flytande. Eleverna övar talar, läser, skriver och lyssnar. Material inkluderar litterära texter från författare som Voltaire, Rousseau, Baudelaire och andra frankofonförfattare och olika audiovisuella material.

Franska nivå VII: (100 timmar)

Efter avslutad kurs kommer studenterna att kunna delta effektivt i de flesta formella och informella samtal om praktiska, sociala och professionella ämnen. Studenter kommer att kunna få och analysera information och åsikter och lära sig hur de ska vara ordförande för möten och debatter. De kommer att ha behärskat tillräckligt med språket för att göra det möjligt för dem att utföra avancerade uppgifter som att försvara en åsikt, ta itu med hypotetiska frågor och diskutera komplexa arbetsrelaterade frågor.

Franska nivå VIII: (100 timmar)

Kursen är utformad för studenter som framgångsrikt har avslutat French Advanced I eller som har rekommendationen från avdelningschefen. Kursen fokuserar på att förfina samtalskompetens och granska viktiga grammatikpunkter, samt att utforska avancerad grammatik och komplex meningsstruktur. Samtida frankofonkultur lyfts fram. Nyckelförfattare från nittonhundratalet och det tjugonde århundradet studeras, liksom verk av flera franska kinematografer som Francois Truffaut, Eric Rohmer och Claude Berri. Enheter om sociopolitiska aspekter av fransk historia från 1789 till nutid undersöks. Frankrikes och frankofonländernas roll i samtida internationella relationer ger en annan aspekt av denna kurs.

Franska nivå IX: (100 timmar)

En undersökning av fransk litteratur, en introduktion till fransk litteratur, föreläsningar, läsningar, diskussioner på franska. Inkluderar en historisk undersökning av den franska civilisationen som omfattar utvecklingen inom konst, musik, filosofi och vetenskap. Läsningar i fransk litteratur från medeltiden till idag, från den ridderliga medeltida epos till upplysningens filosofier och uttryck för revolutionens egalitära ideal, till le Nouveau Roman på 1970-talet. Läsningar, föreläsningar, diskussioner, studentpresentationer, skriftligt arbete, helt på franska.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Canada College has been helping students from across Canada and around the world for over the years. Since its establishment, the school has focused on excellence in language and technical skills inst ... Läs mer

Canada College has been helping students from across Canada and around the world for over the years. Since its establishment, the school has focused on excellence in language and technical skills instruction. The school has a well-earned reputation for meeting the needs of students both academically and professionally. Läs mindre