Kurs i Fashion Design: Design din Capsule Collection

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Kurs i Fashion Design: Design din Capsule Collection

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Kursen hålls på engelska


Fashion Design: Design din Capsule Collection gör att eleverna kan experimentera med de grundläggande verktygen för design. Teoretiska lektioner förbättras av kreativa verkstäder, mässor och möjliga seminarier med branschpersonal.

Florens, med en århundraden gammal tradition i modevärlden och dess tillverkningsexpertis, har ett avundsvärt internationellt rykte inom områden som sträcker sig från mode och konstnärligt hantverk till design och teknisk innovation. På en sådan oföränderlig plats ska eleverna observera och analysera nuvarande kreativa realiteter och trender.


Mål: Kursen är avsedd för motiverade studenter intresserade av att lära sig grunddesignerna av modedesign och har ingen förkunskaper eller erfarenhet inom ämnet. Detta är en introduktionskurs, inga tidigare studier inom området krävs.


Metodik och struktur: Kursen introducerar den mångsidiga industrin som är modedesign. Studenter kommer att täcka ett brett spektrum av ämnen som modehistoria, trendforskning och tekniker, samtidigt som man utvecklar färdigheter som ritning, mönstertillverkning och skräddarsydda tekniker för att slutföra en kapselsamling som sitt slutkursprojekt. Under kursen kommer studenterna att lära sig att identifiera och diskutera aktuella trender och ledare i den italienska modebranschen och förvärva organisationskunskaper och erfarenhet av att arbeta som en del av ett internationellt studentteam. Dessutom kommer de att använda de vanliga forskningsmetoderna, nyckelkoncepten och verktygen som behövs för att utveckla ett "samlingsprojekt" baserat på det valda "konceptet" och "målet".

Under hela kursen kommer studenterna att träffas med olika yrkesverksamma inom området som en del av ett traditionellt föreläsnings- eller showroombesök. Aktivt deltagande i diskussioner med gästföreläsare och besök på platsbesök är grundläggande.


Studieplan

Modehistoria
Syftet med kursen är att ge eleverna verktygen att förstå, individualisera och differentiera förändringar i stilar och tendenser och förmågan att analysera mode och dess mest representativa personligheter.

Begreppet trend och Florens grundforskning
Kursen börjar med en definition av mode och stil. Särskilt fokus läggs på betydelsen av kroppskommunikation och hur det kan tolkas som en uttrycksfull symbol som förmedlar ett unikt och personligt budskap. Dessutom kommer studenterna att leda till att förstå länken mellan förflutna och framtid genom analys av de olika elementen som idag utgör grunden för en framtida utveckling mot nya scenarier och innovation i modeförsörjningskedjan.

Intro till samlingsprojekt
Detta program introducerar eleverna till begreppet modersamling och är utformat för att ge eleverna de nödvändiga färdigheterna för att utveckla ursprungliga idéer och skapa en kapselsamling. Eleverna lär sig att samordna de olika projektfaserna: från koncept till forskning, till materialutforskning, teknisk design och möjlighet att arbeta på slutprojektet i samarbete med ett italienskt modeföretag. Slutprodukten kommer att vara en kapselsamling, utvecklad enligt moderna modetrender.

Modetritning
Kursen fokuserar på förklaringen och förverkligandet av en grundläggande kvinnlig / manlig ritning, med särskild uppmärksamhet på anatomi proportioner och utveckling av grafik tekniker för drapering och mönster av de huvudsakliga tygerna.

Mönstertillverkning och skräddarsydda tekniker
Kursen fokuserar på moulage tekniken. Kännetecknas av draperingstekniker av olika tyger, som arbetar direkt på en mannequin.

Materialteknik
Genom denna kurs introduceras studenterna till de viktigaste aspekterna av tyg från fiber till efterbehandling, så att de får en överblick över textiltillverkningsprocessen och förståelse för olika typer av tyger. Genom besök på italienska textilfabrikanter och museer kommer studenterna att fördjupa de teoretiska begreppen som förvärvats under kursen.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad January 7, 2019
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Juli 2019
Duration
Varaktighet
3 veckor
Heltid
Price
Pris
2,600 EUR
Information
Deadline
Locations
Italien - Florence, Tuscany
Startdatum : Juli 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Juli 2019
Italien - Florence, Tuscany
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan