Kurs på Pizza
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Nyckelinformation
Campus läge
Turin, Italien
språk
Engelsk, Italienska
Studieformat
På Campus
Varaktighet
12 Veckor
Takt
Heltid
Studieavgifter
EUR 4 800 / per course
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Begär info
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Kurs på Pizza
Teoretiska och praktiska lektioner på pizza: Ingrediensens kvalitet, degar, jäst, olika typer av pizza, med möjlighet till en träningsperiod vid pizzerior på medelhög nivå.
ICIF har tillsammans med Academy of Pizza-tillverkare utarbetat en ny kurs: Kursen på Pizza. En 4 veckors träningspass delad i 3 veckors träning inriktad på pizza med lärare Masters Pizza-beslutsfattare som skickades av Academy of Pizza-beslutsfattare och en sista veckas utbildning på konditorivaror med professionella Pastry Chefs beställda av ICIF . Utbildningen tillåter dig att genom ett integrerat tillvägagångssätt mellan teori och praktiska färdigheter göra ett yrke som anses vara ett populärt, kulturellt och socialt fenomen som typiskt är italienskt, i kontinuerlig tillväxt både i Italien och utomlands. Kursen är på italienska och lärare stöds av en tolk på engelska.
Minsta antal deltagare: 12.
Varaktighet
Kursen har en total längd på 12 veckor:
- 4 veckor teoretiska och praktiska lektioner vid institutet
- 8 veckor praktik (valfritt) vid pizzerior som tidigare kommer att väljas av institutet.
De som kan anmäla är:
- Italienska och utländska proffs av mat och vin
- Italienska och utländska matälskare och entusiaster
Lektion ämnen
Pizza: En populär italiensk produkt som har blivit ett globalt socialt och kulturellt fenomen
- ICIF : en referensram
- Historia och traditioner av Pizza
- Verket av pizza maker
- En växande marknad
- Matråvaror
- Mjöl: klassificeringar, typer, kvalitet och användning
- Vatten: en resurs som ska utnyttjas
- Salter: urval och hantering av ett grundelement
- Ingredienserna: ett val som kännetecknar oss, vikten av säsonglighet och territorialitet
- Den klassiska Pizza och pan pizza
Degen och jästarna
- Bevisar: en gammal konsts hemligheter
- Direkt deg.
- Degen: jäsningen och utmattningen
- Degen: Mognadfasen.
- Degen och stödutrustningen
- Ugnen: pizzeriaens hjärta
- Pizza bakning: tekniker och fingerfärdighet
Pizza: insikter och koncept
- Laboratoriedesign: kontext och utsikter, intäkter och vinstmarginaler
- Takeaway Pizza: leverans och leveransbestämmelserna
- Focaccia, pizza med paddel och bröd i pizzeria
Specialisttekniker
- Den organiska sektorn och alternativa sätt att skapa en kundkrets
- Den akrobatiska Pizza
- Indirekta degar (The Biga - The Poolish)
- Alternativ deg med olika mjöl (ex: Kamutmjöl, Svart rismjöl, Enkirmjöl, etc.)
- Deg med Kamut mjöl
- Deg med förberedda produkter (sojakorn)
- Glutenfri deg
- Pizza med paddel och romersk stil bakad Pizza
- Napolitansk Pizza (traditionell specialitet med garanterad skyddad status)
- Pizza som en efterrätt
Professorer av Pizza Making
- Fördjupade lektioner med teoretiska och praktiska seminarier av professionella Pizza Chefs
De små torra bakverk som åtföljer te och kaffe och köksvarianter
- Lady kyssar, Ugly but Good (Brutti ma Buoni), Cornflour kex, Cat's tongue kex, Shortbread kex
De färska småkakorna, de italienska krämerna och de traditionella kakorna
- Custard cream, chokladkräm, Zabaione cream, kaffekräm för bignè fyllning och Funghetti bignè
- Shortbread deg för produktion av syltart och kakor med custardflöde och färska frukter, Paradise kaka, Sacher kaka, Svamp för produktion av tårta fylld med italiensk stil krämer
Creamy desserter för restaurang
- Chokladpudding från Piemonte (Bonet), Chokladmousse, Panna Cotta, Tiramisù
Chokladhärdningsteknik, choklad och chokladdekorationer
Bageriprodukter till frukost
- Italiensk stil croissant, siciliansk cannoli, bomboloni (Krapfen), choklad Girella och Trecce
Livsmedelssäkerhet och HACCP
- Anmärkningar om mikrobiologi som tillämpas på mat
- HACCP-systemet
- Main CDF (Communicable Diseases with Food)
- Huvudsystem för lagring av livsmedel
- Sanitära förfaranden (hygien på arbetsplatsen, personlig hygien)
- Rätt val av material och föremål i kontakt med livsmedel
Teori om matnäring
- Näring som livsmedelsvetenskap: tillämpningsområden i det moderna samhället, till stöd för den kulinariska sektorn
- Sammansättning av en balanserad meny från hälsosam synvinkel
- Näringsrika aspekter av olika livsmedel (proteiner, kolhydrater, lipider, fibrer och vitaminer) och matpyramid
- Information om sammansättningen av en balanserad kost ur diet och hälsosam synvinkel
Teori om Medelhavsdieten
- Begrepp om matbalansen mellan olika råvaror med grundläggande begrepp på Medelhavsdieten
- Nämnandet av den viktigaste råvarans symbol för Medelhavsdieten och namnen på recept som speglar den hälsosamma aspekten av Medelhavsdieten
- Begrepp om annan kulinarisk kultur av Medelhavets emblem av denna diet
Professionell praktik (valfritt)
Studenten kan välja huruvida programmet ska fortsätta genom att genomföra en praktikperiod på totalt 8 veckor på pizzerior på mellannivå som tidigare valts av institutet.
avgifter
Avgiften för kursen på Pizza är 4 800,00 euro. Det är möjligt att anmäla sig i perioder på en vecka, avgiften för varje veckodimension är 1,500,00 euro. Avgiften för kursen inkluderar:
- Boende på ICIF i små lägenheter (bestående av två sovrum med en, två eller tre sängar och ett badrum) och frukost service
- Måltid på Institutet från måndag till fredag (skolan är stängd på söndagar och på helgdagar)
- Teoretisk-praktiska lektioner som anges i programmet
- Undervisningsmaterial (receptblad, ljud-videosystem etc.)
- Mat och vinprodukter för lektioner och provningar
- Användning av utrustning och redskap under lektioner i olika laboratorier
- En fullständig kockens uniform: en kocks jacka med ICIF logotypen, ett par kockbyxor, ett förkläde med ICIF logotypen och en bandana med ICIF logotypen
- Assistans under kursen för utfärdande av uppehållstillståndstillstånd och för italienska skattidentifikationsnummer
- Certifikat för deltagande från ICIF institutet efter avslutad kurs och officiellt examensbevis utdelat av italienska Academy of Pizza makers.
Allt annat som inte uttryckligen anges ovan är inte inkluderat.
ÖVRIGA AVGIFTER INTE INKLUDERAS I KURSENS AVGIFTER:
50 € för sjukförsäkringen som täcker de grundläggande sjukvårdsutgifterna och kostnaderna eller återhämtningen till sjukhuset endast vid olyckor under arbetstiden under hela kursperioden (endast om studenten inte redan föreskriver en sanitär försäkring i sin egendom Land).
50 € för dem som avser att utnyttja gruppbussöverföringen, endast vid ankomst till Italien, organiserad av ICIF institutet på söndagen före kursens början, från flygplatsen Milano Malpensa. Betalningen av 50 euro kan ske i balansräkningen genom banköverföring, eller kontant eller med kreditkort på ICIF Directions ICIF den första dagen av kursen.
stipendier
Stipendier är tillgängliga för deltagare av italiensk nationalitet som är bosatta i Italien. För att få reda på hur du ansöker, kontakta oss eller ring till ICIF institutet i Costigliole d'Asti.