De mest populära kurserna

Mångfalden av olika kurser kan vara överväldigande - men låt inte det stoppa dig! Börja söka genom att titta på de mest populära kurserna som anges nedan.

Nyligen tillagda kurser


The College At Brockport State University Of New York

Delta College

November 19, 2017
Delta College tar sitt namn från den antika grekiska symbolen för förändring eftersom den ger en okonventionell utbildning som utrustade studenter med kunskap och färdigheter att vara agenterna för förändring i en ständigt föränderlig värld.

Universitet i Sverige

Ändra plats

Vilka olika sorters kurser kan jag välja mellan?

Välkommen till webbsidan där du kan hitta intressanta studier genom kortare kurser, onlinekurser, distanskurser och företagsekonomiska kurser (business). En del väljer att börja med en kortare kurs och jobbar sig sedan upp mot en examen. Arbetsgivare kan vara intresserade av att skicka sina anställda på en kurs för att de ska få vidare kunskaper och färdigheter inom sitt ämnesområde. Vare sig du tänker bege dig in i näringslivet och finansvärlden, jobbar på din examen, eller bara gör några finjusteringar på den kunskapsbas du redan har så kan du alltid hitta kurser som passar dig!

 

Kortare kurser

En del föredrar att ta några av de kortare kurserna. Kortare kurser är utformade för att erbjuda specifik kunskap inom områden så som designpedagogik, datoreringenjörskonst, psykologi, för att bara nämna några.  Kortare kurser kan variera i längd, men de flesta kan fullföras under några dagar, ett par veckor eller månader. Till exempel kan någon som är intresserad av datateknologi eller IT ta några korta kurser och själv sätta ihop sin examen. Kortare kurser kan också passa den som har redan har en stabil bakgrund inom ett visst ämnesområde men som behöver mer intensiv träning på vissa fält, så som inom IT, pedagogik eller andra områden, och som önskar öka sina kunskaper på bara några få veckor eller mindre.

 

Onlinekurser

Onlinelärande utvecklades för att ackommodera önskan hos upptagna yrkesaktiva samt hos företag att utvidga sina fortbildningsalternativ och fortfarande upprätthålla ett hektiskt schema. Att ta en onlinekurs tillåter dig att jobba i ditt eget tempo och när det passar dig. En del av dessa kurser gör det möjligt att uppnå specifika kvalifikationer inom diverse områden relativt snabbt. En del är väldigt specifika, medan andra är mer allmänna. Företag kan låta några av sina anställda ta onlinekurser för att fullföra en certifiering de nödvändigtvis måste ha, eller för att de anställda ska få mer djupgående kunskaper inom ett specifikt ämnesområde. Det finns hundratals onlinekurser att välja bland på den här webbsidan, så sätt dig ner en stund och bläddra igenom urvalet!

 

Distanskurser 

Med distanskurser, såväl som med onlinekurser, kan du antingen ta en full examen, eller bara ett par kurser, beroende på dina behov och framtida karriärplaner. Börja långsamt och bygg sedan vidare på din utbildning genom att ta fler distanskurser när du har tid! Distanskurser finns på många ämnesområden, inklusive företagsekonomi, juridik, psykologi och teknologi.

 

NÅGRA POPULÄRA KATERGORIER

 

1. Psykologikurser

Inom psykologin studerar man sinnet och beteende, till exempel med varför människor agerar som de gör och teorier om hur barn utvecklas. Att studera psykologi förbereder dig på en karriär inom sfären för mänskligt beteende och kan kvalificera dig till att arbeta som klinisk psykolog, rådgivare, socialarbetare eller forskare – för att bara nämna några möjliga karriärer. Detta fält är det stor efterfrågan på, och det förväntas växa ytterligare på grund av behovet av att förstå vad som motiverar människor och varför de uppför sig på ett visst sätt. En del av de som tar examen i psykologi jobbar också inom fält så som sport, underhållning och marknadsföring.

Kurser som erbjuds inom psykologin handlar om mänskligt beteende, teorier om mänsklig utveckling, experimentell psykologi, m.m. Att ta den här typen kurser ger dig en solid grund inom psykologins fält så att du sedan kan bygga vidare och arbeta dig upp till en examen med hjälp av andra kurser och program.

 

2. Kurser i juridik

Juridikens område handlar om lagstiftning både lokalt och internationellt, och studier i juridik förbereder dig på en karriär inom juridikens värld. Diverse undervisningsinstitutioner som presenteras här erbjuder kurser som handlar om juridisk kommunikation såväl som andra viktiga områden inom juridiken. En karriär inom juridik kan vara ganska lukrativ, och inkluderar att jobba som advokat i privata firmor, som juridisk rådgivare, juridisk assistent  - och många andra yrken. Den som är intresserad av de olika områdena inom juridiken kan börja med kortare kurser och sedan avancera till ett fullständigt program.

 

3. Kurser i företagsekonomi (business) 

Det finns många specialiserade kurser inom företagsekonomi att välja mellan, och arbetsgivare tjänar ofta stort på att sända sina anställda på sådana kurser. En del kurser inom företagsekonomi handlar om hur man skapar direktörspotential och främjar prestationsförmågan hos sina anställda, samt om att öka vinsten inom företaget. Dessa kurser och många andra gör det möjligt att öka vinsten genom att höja kompetansnivån hos de anställda. De kan användas som en ”arbetsförbättringsplan”, där du skickar dina anställda på kurser i den typ av egenbättring som är relevant för verksamheten.

 

Fördelar

Fördelarna med att gå en kurs är många. Inte bara gör de det möjligt för yrkesaktiva med en hektisk vardag att återvända till skolbänken i sitt eget tempo, men det gör det också möjligt för arbetsgivare att ge sina anställda fortbildning och ytterligare kunskaper, något som gynnar företaget.

Dessutom kan till exempel föräldrar med fulla scheman välja hur mycket de vill studera baserat på sina intressen. Arbeta dig upp mot en masterexamen, ett certifikat, eller bli duktigare inom ett område som du är intresserad av.

Distanslärande har många attraktiva aspekter. Det är en internationell portal som uppmuntrar folk i alla livets skeden och av alla möjliga nationaliteter och bakgrunder att välja fritt bland ett stort urval kurser, och studera i sin egen takt för att uppnå sina karriärmål.

 

Skillnader in varaktighet och kostnad

På den här webbsidan hittar du en stor mängd universitet, högskolor och andra sorters skolor att välja bland. Sätt dig ner en stund och gå igenom de olika skolorna och jämför hur mycket de kostar. Du kommer alltid hitta något som passar din budget och dina behov.

Du kan hitta ett stort urval kurser att ta, oavsett om du är den typ student som bara tar en kurs, eller om du vill uppnå en examen via ett program. Sök efter kurser i allt möjligt, från företagsekonomi, kommunikation, redovisning och marknadsföring, juridik, rådgivning, hotelledning, fotografi och konst!