Modern Standard Arabic (MSA) kurs

Allmänt

Programbeskrivning

Känd som "al-fus'haa" är MSA språket som används i hela arabvärlden för specialiserade funktioner, dvs. instruktioner, elektroniska och tryckta medier och formella situationer.

Även om det inte används för interpersonell kommunikation i något av de arabtalande länderna, ger eleverna två fördelar med att lära sig MSA före några av de talade regionala och lokala dialekterna, som varierar väsentligt från område till område.

För det första underlättar en bra grund i MSA förvärvet av dialekt som en elev kanske vill lära sig senare. För det andra, till skillnad från lokala dialekter, har MSA lätt förstått var som helst i arabvärlden.

Vårt MSA-program skräddarsys för att tillgodose behoven hos alla studenter intresserade av att lära eller förbättra Standard Arabic. Det ger dem nödvändig kunskap och utbildning för att få en fullständig och tydlig förståelse för det arabiska språket.

MSA-programmet består av tre nivåer av studier; varje nivå är uppdelad i tre successiva och progressiva delnivåer. Systemet av nivåer i detta program är uppbyggt enligt det amerikanska universitetssystemet och med riktlinjerna för våra europeiska och internationella partnerinstitutioner.

För att bättre tillgodose behoven hos alla våra elever, var våra lärare utbildade för att lära sig med alla de bästa MSA-språkböckerna som finns tillgängliga idag, som "Al-Kitaab Fii Ta'allum al-'Arabiyya", som är vår huvudsakliga lärobok, "Ahlan Wa Sahlan" och "Al-Arabiya al-Mu'asira".


datum/>


Alla lektioner börjar varje måndag, året runt/>


Gruppklasser/>


Våra gruppklasser är utformade för att ge undervisning i vilken tid som helst från en vecka till ett helt läsår. Eleverna kan välja att börja sina lektioner varje måndag hela året. Klasser hålls i små grupper fem dagar i veckan, från måndag till fredag. Både våra MSA och CMA kurser består av tre nivåer av studier; varje nivå är uppdelad i tre successiva och progressiva delnivåer. Varje delnivå är generellt täckt om tre veckor. Studenter med förkunskaper om arabiska förväntas ta ett utvärderingstest för att få korrekt placering i programmet./>


Privata klasser/>


Våra privata klasser erbjuder en-till-en språkinstruktion till studenter på alla nivåer av arabisk språkkunskaper. Eleverna dra nytta av flexibel kurslängd och struktur. De kan välja önskat startdatum, deras föredragna tidtabell och antalet timmar de vill studera./>

Eleverna kan välja att kombinera gruppklasser med ytterligare privata lektioner för att öka kursens intensitet, att arbeta med en viss språkkunskap eller helt enkelt att övervinna eventuella lärandeproblem i klassen.

Alla Dar Loughat-studenter drar nytta av följande fördelar:

  • Orienteringsveckan: Ett antal workshops och presentationer erbjuds på skolan om olika ämnen som rör kulturell anpassning och hälsa
  • Många kulturella och nedsänkande aktiviteter tillhandahålls för att komplettera språkkurserna studenterna tar. Sådana aktiviteter inkluderar utflykter till andra traditionella städer och byar, grupputflykter, internationella potlucks, närvaro på konserter och konserter etc.
  • Periodiska frågesporter ges för att mäta elevernas framsteg och identifiera eventuella svårigheter.
  • För att underlätta överföring av högskolepoäng för studenter, lämnas en officiell utskrift och ett språkbevis med angivande av typen, givetvis, färdigställda timmar och uppnådd kunskapsnivå efter avslutad kurs.


Boendealternativ/>


Studenterna kan välja mellan boendealternativen nedan:/>


1. Hemvistelse/>


Hemvistelser med marockanska familjer ger studenterna en unik möjlighet att helt fördjupa sig i marockansk kultur och rytmerna i det muslimska livet./>

Kostnader: 95 € / vecka för en enkel, privat rum på halvpension, plus en engångsavgift, återbetalningsbar 30 € serviceavgift som ska betalas till Dar Loughat.

Betalningsförfarande: Betalningsavgiften på 30 € och minst tre veckor av hemvistelsens betalning måste betalas i förskott vid mottagandet av din hemvistelsesfaktura.

Elever med specifika behov, såsom kostbegränsningar eller allergier bör ange dem på deras ansökningsblanketter. Det kan inte alltid vara möjligt att ge hemvistelse inom gångavstånd från Dar Loughat. Vid val av värdfamiljer söker vi inte efter lyx eller komfort i materiell bemärkelse. Ändå kan eleverna räkna med personlig uppmärksamhet, hjälp och råd. Observera att vårt antal familjer med hemvistelse är begränsat och att det under upptagna tider kan behöva läggas på en väntelista.

Andra problem: Deltagare som känner att de kanske inte kan respektera reglerna om hemvist eller kanske har svårigheter att anpassa sig till livet med en marockansk familj bör överväga andra boendealternativ. Bland de svårigheter som tidigare deltagare har haft: (1) Brist på integritet (2) Ovanliga måltider och kostvanor (3) Studierummets otillgänglighet (4) Ovanliga hygienartiklar (i vissa fall "traditionella" toaletter) av värdfamilj (i vissa fall en busstur till Dar Loughat). För det överväldigande antalet tidigare deltagare var sådana olägenheter långt uppvägt av den positiva erfarenheten av att leva med en marockansk familj, vars gästfrihet är legendarisk av god anledning.


2. Hotell/>


Eleverna kan välja mellan flera hotell i Tetouan. Fråga efter vår lista över hotell./>

Kostnader: 9 € / natt och upp, plus en engångsavgift, återbetalningsbar 30 € serviceavgift som ska betalas till Dar Loughat.

Bokningsförfaranden: Studenter som önskar få hotellbokningar som gjorts före ankomst bör begära det på sina ansökningar. Med sina utmärkta lokala stränder är Tetouan en populär marockansk resort och rum i juli och augusti kan vara bristfälliga.


3. Lägenheter/>


För längre vistelser kan möblerade lägenheter vanligtvis hittas för studenter, antingen i centrum eller i närliggande strandstaden Martil, cirka 20 minuters åktur från skolan./>

Kostnader: 150 € / månad och uppåt, plus en engångsavgift, återbetalningsbar 30 € serviceavgift som ska betalas till Dar Loughat.

Betalningsförfaranden: Betalningsavgiften på 30 € och minst tre månaders hyresbelopp måste betalas i förväg vid mottagandet av din hyreskonto.

Eleverna borde inte förvänta sig för mycket lyx i en lägenhet, även om alla nödvändiga bekvämligheter är tillgängliga.


Kursavgifter/>


Kursavgifterna inkluderar också: Pickup från Tanger internationella flygplats, Tanger- och Ceutas hamnar, Tanger- och Tetouans buss- eller tågstationer. kulturell anpassning och personlig hjälp; kurslitteratur/>

Skatt ingår i alla priser.


Anmälningsavgift: 55 €/>


Undervisningsavgifter för gruppklasser (20 lektioner per vecka)/>

Följande priser gäller för alla MSA- och CMA-gruppklasser

1 - 7 veckor


* Om antalet studenter är otillräckligt (mindre än tre), ska Dar Loughat minska studie timmar för gruppklasser på följande sätt:/>

  • Klass 2 studenter: 15 timmar per vecka
  • Klass 1 student: 10 timmar per vecka

Dessa förändringar påverkar varken kursens eller kursens innehåll.


Undervisningsavgifter för privata lektioner/>

Följande priser gäller för alla MSA- och CMA-privata klasser, konversationskurser, talad arabisk, specialkurser, arabisk kalligrafi, marockansk matlagning

Antal studenter


* Minsta antal timmar per lektion: 1/>

* 30 - 59 timmar: 5% rabatt - 60 - 89 timmar: 10% rabatt - 90 timmar: 15% rabatt.


Registrering/>

  • Minsta ålder: 16
  • Kursstart: Varje måndag
  • Minsta vistelse: 1 vecka


Vi välkomnar hela året sökande, som kommer att accepteras löpande. Alla sökande uppmanas att fylla i ett ansökningsformulär, som kan fyllas i och skickas online eller nedladdas, skrivas ut och faxas till (212) 539-711-240 eller skickas till DAR LOUGHAT, Place Moulay Mehdi - 8, rue M'hammed Benaboud, Tetouan 93000, Marocko. Studenter som vill bo hos en värdfamilj uppmanas att fylla i ansökningsblanketten för hemvist. De som vill bo hos någon av de delade lägenheterna i Dar Loughat uppmanas att fylla i ansökningsblanketten./>

För att anmäla sig till en kurs måste studenten skicka en återbetalningsbar 50 euro registreringsavgift och en återbetalningsbar 30 euro boende bokningsavgift - om de behöver hjälp att hitta bostäder under sin vistelse i Marocko (alla dessa kommer att dras från deras faktura). Alla överföringsavgifter kommer att vara elevernas ansvar. Betalningar ska göras till *:


Kontonamn: DAR LOUGHAT
Kontonummer : 164-720-2121193167110009-50
Banknamn: Banque Populaire
Bankadress: Agence El Mandari 69 - Tetouan, Marocko
SWIFT-kod: BCPO MA MC/>


För att bekräfta sin registrering, blir eleverna ombedda att skicka oss en kopia av sin banköverföringskicka antingen via e-post eller fax. Resten av betalningen beror på eller före klassens första dag. Godtagbara valutor är marockansk dirham, dollar, euro och pund sterling. Vi accepterar också kredit- / betalkort: Visa, MasterCard, JCB, Diners eller Maestro. Kredit- och betalkortbetalningar innebär en bankavgift på 2,5% av det totala beloppet./>

Vid ankomsten till Dar Loughat, och för att slutföra registreringsförfarandena, är det obligatoriskt att eleverna ska skicka in till registreringsbyrån två passfoto och pass.


* Andra möjliga betalningsalternativ är postöverföring, postpostorder, Western Union och MoneyGram./>

** Det är möjligt för studenterna att betala hela programkostnaden före ankomst om de vill. Vid eventuell uppsägning som gjorts innan kursens startdatum, kommer alla mottagna avgifter att återbetalas i sin helhet, med undantag för registrerings- och boendebokningsavgifter och eventuella bankavgifter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Dar Loughat is a professional language center in Morocco providing intensive courses in all levels of Modern Standard Arabic and Colloquial Moroccan Arabic throughout the year. Founded in 2004 in the ... Läs mer

Dar Loughat is a professional language center in Morocco providing intensive courses in all levels of Modern Standard Arabic and Colloquial Moroccan Arabic throughout the year. Founded in 2004 in the heart of the city of Tetouan in northern Morocco, Dar Loughat has rapidly established a strong and well-respected reputation as a cross-cultural center in the Arab world. Läs mindre