Läs den officiella beskrivningen

Beskrivning

Under de senaste åren har både elektronisk musikproduktion och utvecklingen av videospel upplevt oöverträffad tillväxt, vilket resulterade i att den ingår i filmindustrins budgetar och genererar inkomster och resultat.

Evermore, miljoner dollar projekt lanseras på marknaden, där hundratals yrkesverksamma från flera sektorer, arbetar med programmörer, artister, experter på marknadsföring, grafiska, tekniska ljuddesignare etc.

Spelplatsen upplever ett uppenbart behov av kvalificerad personal som utför allt arbete som är inblandat i skapandet av musik och ljudeffekter av dessa projekt.

Oavsett projektens storlek: det kan handla om, ett enkelt spel som utvecklats av ett oberoende videospelföretag med begränsad personal till skrämmande tekniska prestationer, som år efter år gör miljoner spelare öppna munnar. Alla behöver musik och ljud för att spelupplevelsen ska vara komplett.

Den musikaliska kompositionen och ljuddesignen för videospelkurs är avsedd för alla som är intresserade av att lära sig hur man skapar ett ljudspår, från studien av enkel programmering till den dag då inspelningen sker i en inspelningsstudio, vare sig det är en Jazz combo, en Great Orchestra, med elektroniska ljud eller något annat sonoröst behov som projektet kan kräva.

Avsikten med kursen är att få studenten närmare en verklig erfarenhet av hantering, sammansättning och inspelning av ett ljudspår för ett videospel. Vi kommer att studera var och en av de steg som krävs för att du inte bara ska kunna veta, inte bara hur man jobbar i branschen på ett effektivt sätt utan också hur man ska nätverk för att uppnå framgång.

Under hela kursen kommer vi att ha mycket speciella gäster som kommer att dela sina erfarenheter med oss ​​i Master Classes: Oscar Araujo, Eduardo de la Iglesia, Matías Lizana och Pep Terradas bland andra. Dessutom kommer studenterna att ha möjlighet att välja att samarbeta med erkända universitet inom sektorn.

videojuegos

Kursplan

 • Historien om musik för videospel och bio
  • Att veta vart vi måste gå, först är det nödvändigt att veta var vi kom ifrån. Detta ämne är grundläggande för att eleverna ska kunna veta vad som redan har gjorts och vad det betydde för industrin vid den tiden.
 • Sammansättning för bilder
 • Musiken för videospel eller biograf fungerar helt annorlunda än den musik som vi känner och lyssnar på traditionellt, på separerade spår. Vi måste hitta ett sätt att berätta historier med det, beskriva tecken med melodier eller skapa oändliga loopar som är trevliga för spelaren, utan tröttsamhet. Allt detta uppnås genom att veta vilken harmoni som ska användas, vilka är de mest lämpliga instrumenten och hur man genomför allt inom ett projekt för att det i slutändan ska få koherens.
 • Tillämpad harmoni
 • Detta ämne, som kompletterar Composition for Images, försöker fördjupa och på ett tekniskt sätt förklara baserna av den harmoni som vi ska använda i videospel och bio. Övningar och uppgifter kommer att tilldelas studenten att arbeta hemma, som senare kommer att korrigeras i klassen med utställningen av exempel.
 • Orkestrering
 • Detta ämne förklarar den roll som varje instrument har inom en orkester: poster, sonorösa färger, egenskaper, disposition av ackord, röstkörning ... etc., Allt som behövs för att studenten ska kunna ta sina första steg som kompositör och utbildas för det slutliga projektet.
 • Musikalisk programvara
 • Tiden har kommit för att få hands-on med sequencers! I det här ämnet studerar vi processen som vi kan komponera på datorn som om vi hade en orkester på tangentbordet. Använda den vanligaste mjukvaran (Logic, Cubase ... etc) och allt relaterat till det (Kontakt, EastWest, Plug-ins, Omnisphere ... etc.) för att få studenten att producera bra exempel på bara ett år. Vi kommer också att arbeta med WWISE eller FMOD så att studenten förstår hur det går att implementera musiken och ljudet i ett videospel så att allt spelas om automatiskt efter de fastställda parametrarna mellan kompositören och programmeringsutrustningen.
 • MIDI Orkestration
 • Ett ämne av vital betydelse för det slutliga projektet, eftersom vi kommer att studera hur vi kan passera det som vi skapat på en dator till papper för att någon musiker ska kunna tolka med lätthet (Sibelius, Finale ... etc). Dessutom kommer vi att se över viktiga aspekter för att ljuden ska verka mer "riktiga" (blandning av bibliotek, plugin-moduler etc.). På så sätt kan studenten orkestrera i sekvensen och skapa en mer organisk och dynamisk musik.
 • Ljuddesign
 • Utvecklingen av detta ämne är grundläggande för att studenten ska kunna genomföra ljudeffekter i projektet. Inspelning, ljudbehandling, effekter ... etc. Det är ett mycket stort men trevligt fält av videospel. Dessutom välkomnar arbetsmarknaden så mycket att samma komponist kan erbjuda ljudeffekten, så kan en person hantera alla aspekter relaterade till ljud.
 • Slutprojekt
 • Detta ämne, som ska utvecklas under sista termin, skulle ge studenten ansvaret för att skapa ett ljudspår (cirka 10 minuters musik) med all den kunskap som vi kommer att ha täckt under hela året. Det slutliga projektet skulle bestå av att komponera, sekvensering, ha allt material som gjorts på papper och spela in det med en orkester eller band i slutet av kursen (år), vi hoppas att det ska bli en fantastisk upplevelse.
 • Master klasser
 • Oscar Araujo: Kompositören av trilogins ljudspår "Castlevania Lords of Shadow", med en lång historia för att återställa honom som en av landets bästa audiovisuella kompositörer
 • Eduardo de la Iglesia: Kompositör och ljuddesigner med stor erfarenhet av bland annat "Commandos" -serien
 • Matías Lizana: Känd musiker och komponist av indiescenen, som arbetar för Pixel Cream Studios i sitt senaste arbete "Way of Redemption". Matías kommer att förklara för oss hur man arbetar inom sektorn från ett annat perspektiv
 • Pep Tarradas: Kompositör, arrangör, instrumentalist, Peps specialitet är Jazz och Big Band, med honom vi kommer att se inom videospel kan vi också hitta jazzresultat och hur de tillämpas

Requisitos

Akademisk:

 • En teknisk examen i musik eller motsvarande ackrediterad erfarenhet
 • Kandidaten måste skicka sina betyg eller prov av sina verk till skolan för att kunna utvärdera materialet

Material:

 • Skolan erbjuder möjligheten att använda sina anläggningar, datorklassrum och inspelningsstudior med målet att studenterna kan studera och öva *

* De inspelningsstudior som studenten ska ha tillgång till beror på vilken termin de kurser

Program undervisas på:
Spansk

Se 3 fler kurser från Microfusa »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Okt 8, 2019
Duration
9 månader
Heltid
Pris
4,995 EUR
Deadline
Juli 1, 2019
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Okt 8, 2019
Slutdatum
Juni 19, 2020
Sista anmälningsdag
Juli 1, 2019

Okt 8, 2019

Location
Sista anmälningsdag
Juli 1, 2019
Slutdatum
Juni 19, 2020