PATISSERIE & KONFEKTIONSNIVÅ 3 DIPLOMA

Allmänt

Programbeskrivning

Bagerifärdigheter är mycket efterfrågade i livsmedels- och dryckesindustrin. Som bagare kommer du att använda en rad olika metoder för att producera bröd och konfektyrprodukter. Om du brinner för mat och gillar att baka kan det vara karriären du letar efter. Du behöver goda numeriska färdigheter för att väga och mäta ingredienser. Lärare ger värdefull branscherfarenhet till ditt lärande och en mängd kunskap och färdigheter. Du kommer att dra nytta av länkar till några av de finaste producenterna av bröd och godis, inklusive Morris Bakery och Hovis. Våra praktiska kurser ger dig kunskap, färdigheter och kvalifikationer för att säkra anställning inom livsmedels- och dryckesindustrin.

Du kommer att utveckla dina färdigheter för bakverk och konfektyr i vårt branschstandardkök och lära dig i en mycket innovativ miljö där kreativitet och entusiasm uppmuntras aktivt. Detta avancerade konditori- och konfektyrdiplom gör det möjligt för dig att utveckla samtida tekniker för att producera fermenterade degprodukter, petit fours, pastaprodukter, desserter, choklad och sockerarbete. Vi kommer också att ta fram gastronomen i dig och skriva en kritik av att besöka en rad restauranger.

Ett nivå 3-examen i avancerad professionell matlagning (kök och skafferi) och / eller anställning inom branschen.

Du kommer att behöva en uniform och kit / knivar som följer läroplanens klädkod.

Du behöver en framgångsrik avslutning av nivå 2 i ämnet plus matematik eller engelska i klass 4 för inträdet.

Senast uppdaterad Jan 2021

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Wigan & Leigh College has a long-standing history of providing you with quality education and training. This has been achieved through exceptional teaching, support, and guidance over an extensive ... Läs mer

Wigan & Leigh College has a long-standing history of providing you with quality education and training. This has been achieved through exceptional teaching, support, and guidance over an extensive range of academic, vocational, technical, and apprenticeship courses. Läs mindre