Populära program

Ett Pathway-program är en ettårig introduktion till mer långvariga studier och förbereder studenter på att börja på universitetet. Dessa program erbjuds inom en mängd olika ämnen inom de estetiska ämnena, humaniora, företagsekonomi, naturvetenskap, teknik, teknologi, samhällsvetenskap och mer. Dessutom hjälper Pathway-program internationella studenter att utveckla sina engelska språkkunskaper samtidigt som de tar studiepoäng. Programmen är ofta inriktade mot studenter som inte har tillräckligt goda engelska testresultat för att komma in på sina studieprogram på vanligt vis. Mängden olika Pathway-program kan vara överväldigande - men låt inte det stoppa dig! Börja söka genom att titta på de mest populära Pathway-programmen som anges nedan.

Nya Pathway-program

TasTAFE

Diplom i Informationsteknik ( Pathway Program)

Oktober 10, 2018
TasTAFE lärare arbetar nära industrin för att säkerställa att de undervisar relevanta, praktiska praktiska färdigheter som leder till sysselsättningsresultat. Studenterna kommer att få en rad praktiska färdigheter inom programmering, nätverk, cybersäkerhet, service, kundsupport och webbutveckling.

Washington State University

Internationellt år ett i samhällsvetenskap / humaniora

September 13, 2018
Internationellt år ett i samhällsvetenskap / humaniora kommer att förbereda dig för att komma in på din nästa term i en kandidatexamen på Washington State University . Efter framgångsrik slutförande av International Year One och uppfyllande universitetskrav för kandidatexamen, kan du skriva in din nästa termin på grundutbildning vid Washington State Unive… [+]rsity . Denna övergång från ett INTO WSU-program till ett universitetsutbildningsprogram kallas progression. [-]

The University of Alabama at Birmingham

Internationellt år ett i naturvetenskap

September 13, 2018
Internationellt år ett i naturvetenskap kommer att förbereda dig för att komma in på din nästa term på en kandidatexamen vid The University of Alabama at Birmingham . Efter att du har lyckats slutföra Pathway programmet, är du garanterad att skriva in din nästa termin av studien. Övergången till universitetet från ett INTO-program kallas progression… [+]. [-]

Universitet i Sverige

Ändra plats

Vad är ett Pathway-program?

Vad är Pathway-program för något?
Vad är Pathway-program? Flera skolor runt om i världen erbjuder Pathway-program för att hjälpa internationella studenter att bygga kompetens som ger dem möjlighet att studera på universitetsnivå. Ofta utvecklar studenterna också sina engelska språkfärdigheter, eller färdigheter i landets undervisningsspråk. Kursplanen är ofta utformad för att passa studenter som inte har tillräckligt goda engelska testresultat för att komma in på sina studieprogram på vanligt vis. Dessutom erbjuder vissa program utvalda kurser för studenter som behöver ett billigare alternativ för att kunna återvända till college eller börja studera. I vissa fall kan de studiepoäng man tagit på ett Pathway-program användas senare i en examen eller ett certifikat. Programmen brukar vara i ett akademiskt år. Dessa program är ofta ett resultat av ett samarbete mellan en sponsrande skola och en investor.

Vilka är fördelarna med att gå ett Pathway-program?
Varför är Pathway-program viktiga? Dessa studieprogram på grundnivå är en passande lösning för några av de problemer studenter kan stöta på när de försöker komma igång med sin utbildning. Till exempel kan Pathway-program överbrygga en färdighetsklyfta för vissa studenter genom att tillhandahålla språk- och kulturkunskap för studenter som har engelska som andraspråk. Dessa program gör det också möjligt för människor från många olika sektorer att komma in i den akademiska världen. En person som är yrkesverksam kan till exempel gå några kurser som ger honom eller henne nya yrkesrelevanta färdigheter, vilket kanske leder till en befordran. Dessa lösningar ökar studenternas självförtroende när de i ett senare stadium behöver kunna hantera den arbetsbelastning ett vanligt universitetsprogram innebär genom att förbättra deras färdigheter på olika områden, både skriftliga färdigheter, kommunikationsfärdigheter och deras förmåga att disponera sin tid rätt.

Vilken typ av karriär kan du förvänta dig med ett Pathway-program?
Pathway-program är utformade för att hjälpa studenter att förbereda sig på högre utbildning. De utgör ett slags grundår som kan leda vidare till ett specifikt universitetsexamensprogram. När Pathway-programmet är färdigt och man fortsätter med ett grundutbildning kan detta öppna dörrar till många karriärer. Till exempel krävs en fyraårig examen för att bli grundskolelärare eller försäljningschef. Andra högt betalande karriärer som är tillgängliga för dem som har en kandidatexamen varierar från företagsledare till programmerare och grafisk designer.

När ska man gå ett Pathway-program?
Studenter går i allmänhet dessa program som en föregångare till eller i början av sin grundutbildning, efter gymnasiet. Hur många år tar ett Pathway-program? Det tar vanligtvis tre terminer att slutföra ett Pathway-program. På vissa skolor betyder det att man går kurser i tre terminer, men antalet kan variera beroende på skolan och landet. När kurserna är avslutade bör studenterna vara redo att gå vidare till det andra året i sin valda studiegång.

Var kan man gå ett Pathway-program?
Pathway-program är relativt nya inom högre utbildning, men de dyker upp i USA, Storbritannien, Australien och hela världen. Dessa samlingar med förberedande kurser används av universitet för att öka antalet internationella studenter. Det här är bra nyheter för studenter som vill studera utomlands, särskilt om de inte är så bra på engelska och kan dra nytta av lite ytterligare språkstöd. En stor del av det kursinnehåll som ska genomgås på ett Pathway-pogram finns tillgängligt online. Studenter kan behöva ha konstant tillgång till en dator och internet för att genomföra sina kurser.

Hur mycket kostar det att gå ett Pathway-program?
Den totala kostnaden för att gå ett Pathway-program varierar beroende på skolan och landet. En del studenter kan uppleva att deras förmåga att slutföra de nödvändiga kurserna kan påverkas av diverse kostnader som dyker upp.

Vilka ämnen finns tillgängliga på Pathway-program?
Då Pathway-program är grundläggande program innehåller de ofta kurser i skrivande, en introduktion till personlig ekonomi, vetenskap, musik och/eller praktiska ämnen man kan få nytta av i vardagen. Det kan variera beroende på vilken skola man går på. Vissa universitet kan till exempel erbjuda kurser i pedagogiska färdigheter, såsom notering och skrivning eller datoranvändning. När kurserna har slutförts kan studenterna ansöka till ett fyraårigt examensprogram och överföra sitt grundcertifikat som då ersätter det första årets kurser på programmet.

Vilka typer av betygssättning finns det på Pathway-program?
För att få ett intyg på att man slutfört sitt Pathway-program måste man gå igenom en del uppgifter. Detta kan innebära att delta på ett visst antal personliga sammankomster eller online-lektioner. En del av det hela består självklart också av olika uppgifter och prov som man måste bestå för att komma vidare. Pathway-program kan ha skräddarsydda bedömningsmodeller som passar just de kurser som ingår, beroende på skolan och sponsorn.

Hur kan man jämföra Pathway-program med andra examina?
Pathway-program betraktas ofta som grundläggande studieprogram. Dessa program kan jämföras med andra grundutbildningsprogram, förberedande program eller grundår. Till exempel kan en student ta ett certifikat på grundläggande nivå i företagsledning genom en online-skola för att sedan påbörja sin högskoleutbildning. Dessa nätbaserade certifikatkurser består ofta av digitala lektioner och läroböcker, och stöd får man vanligtvis online eller via e-post. Ett annat sätt studenter använder förberedande program på är för att utveckla de färdigheter som krävs för att få jobb eller avancera på studieprogram där det är stor konkurrens. De flesta Pathway-program erbjuder generella studier i skrivande, matematik och andra grundämnen, men vissa är ibland inriktade på ett visst studieområde, till exempel redovisning eller statsvetenskap. Det första året på Associate Degree-program har en tendens att innehålla allmänna utbildningskurser, men under det andra året är kurserna mer specifika för den examen man ska ta. En Associate of Arts i Business och Management innehåller vanligtvis kurser i ekonomi och företagspraxis, medan en Associate of Science in omvårdnad ger medicinsk kunskap. Denna typ av specialisering får man inte på Pathway-program; dessa program öppnar snarare dörrar till att man sedan kan gå vidare med en Associate Degree.

Hur söker man till ett Pathway-program?
Se igenom de Pathway-program som finns tillgängliga runt om i världen för att hitta det program som är mest lämpligt för dig. När du har fått den informationen kan du kontakta ansökningskontoret på den skola det gäller genom att fylla i informationsformuläret direkt på skolprofilsidan.