Revolutionen i digital tillverkning har blivit hörnstenen i industrin 4.0, dels skapar nya affärsmodeller, och å andra sidan blir den standard i mycket konkurrenskraftiga sektorer som bil-, sjukvård och flygindustrin.

Den kreativa industrin och industrisektorn där den konvergerar kräver höga specialiserade profiler som förstår detta nya paradigmskifte. Det är nödvändigt att skapa nya professionella profiler som kan implementera digital tillverkningsteknik och hålla reda på den ständiga utvecklingen som uppstår kring dem och de möjliga projekt som kan uppstå från deras ekosystem.

Craft in Digital Manufacturing Postgraduate kurs ger eleverna den nödvändiga kunskapen och verktygen som gör det möjligt för dem att använda digital tillverkningsteknik i sina framtida projekt, utforma sin överblick över processen med digitala och analoga hantverk och exponera dem för nya designmetoder som tillämpas inom fältet av digital tillverkning.

mål

Målet med forskarutbildningen är att ge studenterna den nödvändiga kunskapen och verktygen som gör det möjligt för dem att använda digital tillverkningsteknik i sina framtida projekt, utforma sin överblick över processen med digitala och analoga hantverk och exponera dem för nya designmetoder som tillämpas inom fältet av digital tillverkning.

  • Identifiera vilken typ av digital tillverkningsteknik som gäller för projektet eller designprocessen.
  • Förstå hur man arbetar inom en miljö där både analoga och digitala industrier kommer ihop.
  • Skapa skräddarsydda produkter eller tjänster med inriktning på människa-centrerad design.

Metodik

IED Masterschool ger fortbildning, kvalifikationer, specialiseringar och chansen att hålla sig uppdaterad med alla aspekter av design, bakom det rika historiska och kulturella arvet av italiensk design.

Vår strategi för framtiden är alltid i linje med sociala, miljömässiga och finansiella makrotrenden och vi håller ett vakande öga på de förändringar som våra städer och omgivningar kommer att behöva anpassa sig till under de närmaste 30 åren. Vi tror att vi kan erbjuda svar och lösningar genom design.

Vår undervisning här på IED Master bygger på de fyra scenarier som vi anser vara avgörande för att möta framtidsbehoven : design för hållbar utveckling, design för nya affärsmodeller, design för nya medier och design för människor.

Vårt mål är att utbilda yrkesverksamma som kan utnyttja kulturella värderingar och designverktyg för att inte bara övervinna framtidens utmaningar utan skapa och driva innovation. Vi vill att våra elever ska ta ansvar för sin träningsväg och lära sig att styra den med stöd och handledning av experter och yrkesverksamma.

Vid IED Master ser vi skolan som ett laboratorium där eleverna kan vara innovativa, initiativrika och drivande. där de är fria att experimentera och skapa.

Studentprofil

Kursen riktar sig till yrkesverksamma inom den kreativa industrin som vill driva gränserna för digital tillverkning inom sitt kompetensområde. Professionella och akademiker i mode, konst, design eller arkitektur. Sökande behöver en grundläggande kunskap om 3D-modellering och designtänkande och kommer att bli ombedd att skicka in sin kreativa portfölj för granskning.

Jobbmöjligheter

Möjliga karriärpositioner inkluderar:

  • Innovationschef
  • Kreativ chef
  • Produkt
  • Projektledare
  • Affärsutvecklare

Samordnare

Tito Favaro

Industriell designer specialiserad på mänsklig faktor - ergonomi. Över 14 års erfarenhet av produkt- och serviceutveckling, samarbete med företag och multinationella företag som Hewlett Packard, Applus, Pal Robotics, Universal robots, RuckerLipsa, Alstom, Caf, STE Group, Ideaded, Xavier Garcia, Evaluz eller Nacar design.

Han föreläsades i institutioner som Ramon Llull University, UPC Polytechnic University of Catalonia, Institute of Robotics and Industrial Computing of Catalonia, CSIC Superior Council of Scientific Investigations av den spanska staten, Eina skoldesign, IED Barcelona skoldesign, Design School of the Balearic Öarna, univerty of gagrobo bulgarien)

Joris Debo

Industridesigner och medgrundare av spanska baserade mode varumärke Revisited. Över 16 års erfarenhet inom Additive Manufacturing som Creative Director of Materialize och som frilansande 3D-utskriftsspecialist för Creative Industries.

Bygg upp en stor erfarenhet inom ett brett spektrum av områden som konsumentprodukter, möbler och belysningsdesign, konst

Han föreläste sig i institutioner som Harvard University (USA), Columbia University (USA), Pratt Institute (USA), The New School (USA), Red Dot Academy (Kina) och samarbetade nära med museer som V

Program undervisas på:
Engelska

Se 25 fler kurser från IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Senast uppdaterad June 8, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Jan 16, 2020
Duration
6 månader
Heltid
Pris
6,200 EUR
Anmälningsavgift 2.000 € kursavgift 4.200 €
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Jan 16, 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Jan 16, 2020

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum